October 23, 2008

Dramaturgiaa tarkoin harkitulla tarkoituksella

Naispuolinen Hamlet ja hänen isänsä haamu
(Kielimafian juristi kävi tarkistamassa tekstin klo: 14.05)

Olipa kerran mies, joka erehtyi luulemaan entisen ystävättärensä korvaa mikrofoniksi. Näin hän kertoo:

En alunperin ymmärtänyt perimmäistä syytä siihen, miksi mikrofoni- korvan kaiutin toisti aina yhtä ja samaa: Olet paras, rakastan sinua! Ja minä onneton uskoin tuohon papukaijamaiseen, ihailevaan palvontaan, kunnes tulin järkiini, tajusin ja petyin oivaltaessani, että kaiuttimen ylistys perustui neuroottiselle glorifioinnille, jonka perimmäinen tarkoitus oli lopulta hylätä minut - tuo muka rakastettu ja idoliksi korotettu, keinotekoinen ihannekuva, joka kaiken lisäksi piti tappaa - in Effigy - kuolemaa ja itsemurhaa halajavan nihilistisen trauman alttarille.
Raivostuin. Samalla itseni julkisesti kompromettoiden. Aivan turhaan ja maineeni kyseenalaistaen. Nyt yritän päästä tasapainoon. Sillä haluan löytää uudestaan oman itseni ja samalla tien ulos tuon naisen thanatokseen rakastuneen menneisyyden kauhugalleriasta.

Sillä sinä - Kirke - olet kuin naispuolinen Hamlet ja minä sinun isäsi haamu, joka ilmestyi ja ilmestyy sinulle yhä pyytäen kostamaan epäoikeudenmukaisen murhansa, jonka sinä itse teit - ja olet aina tehnyt kaikkien miesten suhteen läpi koko elämäsi.

Ja silti - kuitenkaan - minä - sinun isäsi haamu, en suostu kuolemaan, koska olen jo kasvanut osaksi sinun harmaansynkkää ja kuolemaa rakastavaa psyykeäsi. Olen siis jäänyt ansaasi ehkä lopullisesti, koska rakastuin sinussa omaan nihilismiini ja kuolemankaipuuseeni - sinä seireeni ja mainadi samassa ruumiissa.

The Lady In Black and Grey.
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Effigy

2 comments:

Homo Garrulus said...

?????????????????????????????????????

Homo Garrulus said...
This comment has been removed by the author.