February 18, 2008

John Fogerty erämaakeikalla Oregonissa

Uskokaa pois - tämä partasuinen puliukon ja tukkijätkän parhaalta kaverilta näyttävä laulaja-kitaristi on kuin onkin John Cameron Fogerty, Amerikan populaarimusiikkihistorian parhaan rock&roll bändin, CCR:n, sielu ja henki.

Olin kuullut, että näistä Johnin Oregonin 'keikoista' on olemassa jotain yksityistä videomateriaalia, vaikken uskonut ikinä näkeväni siitä vilaustakaan, mutta nyt sitten kolahti kohdalle.
Videopätkät näyttävät tulleen tuubiin tämän vuoden puolella.

Keikka on kai jossain erämaaladossa ja kyseessä on luultavasti kantrihumpan piirikunnallisten mestaruuskilpailujen keräilyerä. Kovasti tanssahteleepi yleisö ja huutelee Johnille biisitoiveita.
Bändin kaksi muuta jäsentä ovat varmaankin paikallisia tunareita ja John itse ottaa varsin rennosti koko homman. Basistia ei 'bändissä' ole ja Cottonfieldsin John sekä rumpali soittavat kaksistaan.
Ai että miksikö hän meni ihan Oregoniin asti näin 'haastavalle kiertueelle'?
No - John rakennutti 1970-luvulla Oregoniin asunnon ja luultavasti hänellä siellä joku kämppä on edelleen.
Havaitsemme rocktähden ulkoisesta habituksesta myös, että puheet hänen ulkoilma- ja metsästysharrastuksestaan mitä todennäköisimmin ovat totta.
Mies näyttää siltä kuin olisi viettänyt kuukauden tukkikämpällä ja hirvimetsällä - vedellyt aina välillä pari huikkaa pontikkaa hirvipaistin päälle ja lauleskellut Bad Moon Risingia täydenkuun aikaan metsän eläville ja muille kavereille.
*
COTTON FIELDS, John Fogerty, Troy
Troy, Oregon....John Fogerty Cotton Fields Troy Oregon rock country blues , 1987

BAD MOON RISING, John Fogerty, Troy
Troy, Oregon, November 1987....Bad Moon Rising John Fogerty Troy Oregon
(Hehheh. Ei meinais John vielä 1987 millään soittaa CCR-aikaisia biisejään - mutta myöntyy 'Pahan kuun nousuun' lopulta...Huom! Cotton Fields ja Jambalaya eivät tietenkään ole Johnin omia sävellyksiä vaan pikemminkin trad.)

John Fogerty, blues guitar & harp jam, Troy
John jams out some great laid back 3 chord blues guitar & harp with the local guys, Troy, Oregon, 1987....John Fogerty Troy

JAMBALAYA, John Fogerty live
Troy, Oregon, November 1987....John Fogerty Troy Oregon Jambalaya

John Fogerty re-strings and tunes guitar
Troy, Oregon, November 1987....John Fogerty Troy Oregon

2 comments:

PeeÄR-mies said...

Punaniskoilla on kivaa;)

R. kysyin kerran aiemmin emailiasi - sitä ei todella ole sivustoillasi - ellet sitten tahdo pitää sitä salattuna.

On tullut vaan useamminkin ajatelluksi, että saattaisi olla jotain sellaista kommunikoitavaa, joka ei välttämättä ole koko Blogistanian asia - että, jotta, jos...

Rauno Rasanen said...

Nyt pitäis email näkyä profiilipuolella.