February 9, 2008

Arviointi erään bloggarin kirjoittajaprofiilista

Kirjoitettu kommentiksi Takkiraudan päreeseen "Älä silmä pieni katso mihin vain".
*
Joopa joo. Mietin tässä, minkä 'valepuvun' tällä kertaa valitsisin tekstuaalisesti, mutta mutta...

Kirjoituksessasi oli nytkin ihan oikeasti paljon asiaa, vaikka osaat kirjoittaa sen asian pirun ärsyttävällä ja kärjistetyllä tavalla - ilman haluakaan tajuta mitään hienojakoisemmista nyansseista ihmissuhteissa.

Syötät kaiken informaatiosi ensin inputtina evoluutioteroreettiseen ja sosiaalidarwinistiseen 'myllyyn', josta saadaan sitten outputtina takuuvarma biologistisesti värittynyt maailmakatsomustulkinta.

Tämä käytäntö huvittaa ja ärsyttää minua, mutta kuten sanoin siihen sisältyy 'totuuden/järjen siemeniä' ('logos spermatikoi' kuten stoalaiset ja Justinos Marttyyri ajanlaskumme alkupuolella teoretisoivat).

Mutta olkoon nyrkkisääntö tämänkertaisessa päreessäsi se, minkä osoitat: akat rulettaa etenkin, kun vielä tajuaisivat dominanssinsa, eivätkä lankeaisi turhaan meikki- ja minivaatekeikistelyyn väärissä paikoissa.

Miehet ovat todellakin kuolaavia panokoneita eli hormooniensa vietävinä. Ja tästä asiaintilasta on naiselle strategista etua, mikäli hän vain osaa tuon miehisen 'seksi-putki-ajattelun' heikkoudet manipuloida omia tarkoitusperiään palvelemaan.

Päättelysi kuulostaa kuitenkin pahimmillaan kyynisen mekanistiselta - jopa traumatisoidun ja sen vuoksi kostonhenkisen naisen sanktioproseduurilta, jonka vaarana on peittää tai jättää varjoonsa tekstiisi sisältyvät oikeat oivallukset.

Itse väität varmaan päinvastaista eli, että tyylisi nimenomaan korostaa esittämiäsi faktoja.

No - tästä voimme väitellä loputtomiin, mutta minun mielestäni tyylisi tekee sinusta lähes joka tapauksessa (vähäisin poikkeuksin, varsinkin kun puhutaan vain kaavoista tvs.) bloggarin, joka kirjoittaa jostain idiosynkraattisesta 'feministi-paranoidisesta' nurkastaan käsin miehistä maailma vastaan.

Ei hyvä - koska ei kenenkään yksittäisen - psyykkisesti ja tunteiltaan tasapainoisen naisen (jollainen sinä nytkin suorastaan rynnivällä dominanssilla implikoit olevasi!) perimmäinen missio voi olla pelkkä kalkyloiva laskelmointi kaikissa ihmissuhteissa.

Sinä olet Ruukinmatruuna kylmä kuin jää - kenties varsinainen pakastekaappi - ja johtuipa tämä sitten koetuista traumoistasi tai ei, niin minun käy hieman sääliksi moinen uho, josta herkemmät tunteet on karkotettu hemmettiin laskelmoivaa järkeä häiritsevänä 'kohinana' - termi, jota biologi/geologi Mika Sipura kerran käytti kulttuurievoluutiosta luonnonevoluutioon verrattuna.

Mutta olkoon. Meikäläisen täytyy aina ajatella ensin pariin kertaan ja päästää pahimmat 'puhkut pihalle' ennenkuin ryhdyn kirjoittamaan populismin ja asenteellisen sekä hybrisen omahyväisyyden kaapuun puetuista 'faktoistasi' yhtään mitään.
(Varsinkin kun niistä löytyy esim. Nietzschen suhteen täysin ala-arvoisia ja valheellisia - suorastaan fundamentalistisen tietämättömyyden ja ennakkoasenteellisuuden rappeuttamia klisheitä.)

Aina tämä ensi harkinta ei minulta täysin onnistu - eikä tarvitsekaan onnistua eli päreeni palavat, joskin kyseessä on myös - kuten olen vihjannut - harkittu ad hominen-('virhepäättely'-) strategia ;) Ethän sinäkään monotonista asennettasi ole koskaan milläin tavoin 'kalibroinut'.

Vielä kerran: samaa posotusta miltei joka ainoassa päreessä. Samaa oikeassa olemista lähes joka ainoassa väitteessä.
Se on siis paitsi ärsyttävää, pahimmillaan myös turruttavaa.

Minulta on kysytty mielipidettä tästä blogista ja vastaukseni on ollut: hyvin kirjoitettua, 'omat, tosi laajat faktat' hallitsevaa mutta ääripopulistista ja manipuloivaa tekstiä - mikä puolestaan vähentää faktojen relevanssia.

Hyväksykäämme tämä tosiseikka - tai sitten ei. Sillä ei tietenkään ole sinulle mitään väliä - vedäthän kunnioitettavasti omaa itsenäistä linjaasi, jota ei vaivaa oikeastaan mikään muu kuin ajoittain tahattoman humoristiseksi kääntyvä paatos, jolla omaa 'ylivertaista ja hybristä egoasi' julkituot.

Tämä asiaintila aiheuttaa lukijoissa sekä malttamatonta uteliaisuutta mutta pitemmän päälle myös turtuneen hohhoijaa-haukotuksen, joka kertoo, että lukija on väsynyt iänikuiseen 'ruukimatruuna on aina oikeassa-propagandaan...'

PS. Taisin kirjoittaa samalla ainakin joiltain osin kuvauksen myös omasta bloggeriprofiilistani ;)

No comments: