June 21, 2008

Biovalta ja 'epäillyttävä' geeni

Kirjoitettu kommentiksi ripsalle hänen päreessään Joskus seitkytäluvulla.
*
ripsa kirjoitti:

Sanoit (A-K.H) ettei Pohjanmaan lakeuksilla niin kamalaa köyhyyttä ole että epätoivo saisi ihmiset juomaan ja tappelemaan, vaan syyt ovat geeneissä. Sitähän sinun täytyy tarkoittaa tuolla että joku ei alkoholisoidu yrittämälläkään?
Luulen kumminkin että suomalaiset ovat aika perussynkkää väkeä ja että alkoholi on lääke siihen. Lisänä - tai osasyynä - tämä tolkuton ilmasto.
Valoreseptorit tekevät kaikenmoista aivojen hormonitoiminnalle. Että yhtä lailla on pakko juoda kun aina vain paistaa eikä hyttysten ininä lopu ikinä, kuin silloin kun pimeys on läpitunkevaa.

*
Ovatko päivät 2000-luvulla muuttuneet pimeämmiksi vai valoisemmiksi, sillä suomalaiset juovat nyt huomattavasti enemmän kuin 20 vuotta sitten?

Silti alkoholin suurkulutus tai alkoholismi ei ymmärtääkseni ole maan kiertoliikkeen, sään vaihteluiden tai vain yhden geenin aiheuttama himo (vaikka reseptorimme toimivatkin) vaan kokonaispersoonallisuuteen kytkeytyvä taipumus ja siten polygeneettinen.

Eli kuinkahan monta kymmentä tai sataa geeniä pitäisi poistaa, että alkoholin himo katoaisi ja ilman, että siinä samalla ei sitten katoaisi vähän muitakin, huomattavasti 'käyttökelpoisempia himoja'?

Mutta minua ei kiinnosta niinkään se, onko alkoholismigeeniä olemassa vai ei, vaan se, miksi eräät niin intohimoisesti haluavat sellaisen löytää.

Ehkä heistä itsestään aletaan joskus (mikä tosin on epätodennäköistä) etsiä geeniä, joka selittää tämän 'taipumuksen', joka niin vahvasti joskin epäsuoraan viittaa haluun kontrolloida poikkeavuuksia ikäänkuin ne eivät olisi vahingollisia ainoastaan uhreilleen ja heidän läheisilleen vaan sekä yhteiskuntarauhalle että lopulta koko ihmiskunnalle.

Väitän, että kyseessä on 'totalitaristinen' ja 'fasistinen' geeni.

Entäpä jos esittämieni 'arveluttavien' mielipiteitten ja kysymysten jälkeen normalisoivan biovallan edustajien mielestä pikemminkin minusta kuin heistä olisi syytä etsiä niin sanottua 'yhteisöllisesti epäillyttävää' geeniä?

Veikkaan tosin, että tuon yhteisöllisen epäillyttävyys-taipumuksen eliminoimiseksi minun geeneistäni pitäisi poistaa ainakin puolet...

Mitä se merkitsee? Vastaus: Nykyaikasta lobotomiaa hyvät tiedemiehet ja - naiset - ei yhtään sen enempää eikä vähempää! Toisin sanoen - kyse on kasvottomasta rasismista eli normalisoimistavoitteesta, jonka biovalta oikeuttaa.

1 comment:

dudivie said...

alkohooli vie sinut jumalaisuuden lahteille ja sitahan ei pida menna kontrolloimaan kun tiedamme etta juymala on geeneissa kokonaispersoonallisuuteen kytkeytyvä taipumus ja siten polygeneettinen