January 18, 2010

Zizekin palopuhe laukaisee republikaanien hälyttimet

Punainen uhka
*
Hahhaa! Tämä on päivän paras toistaiseksi. - Zizek joutuu keskeyttämään useaan otteeseen minkä-lienee palohälyttimen lauetessa päälle kerta toisensa jälkeen hänen puhuessaan. - Ilkivaltaa vai tekninen moka? - Zizekin pokka kyllä pitää, mutta järjestäjille tämä lienee ollut jo nolompi juttu.
*
Slavoj Zizek's Burning Speech in New York
CUNY Graduate Center, NYC, 03.11.08
Filosofialla on praktista merkitystä ja voimaa: Zizek toteaa hälyttimen äänestä about seuraavasti: 'Huomatkaa, että toinen interventio (hälytys) tapahtui hetkellä, jolloin mainitsin subjektin ja subjektiivisuuden; siis - nuo, jotka ovat vallassa (täällä) tietävät, että filosofia on meidän aseistuksemme/'sotakoneemme' (arms)'. 'I don't know what's going on, I know the only thing going on here is your government's problems' (yleisö nauraa).

Lopussa Zizek hykertelee käsiään ja toteaa vapaasti käännettynä (en ole varma ymmärränko Zizekin intention täysin oikein), että If this were to be The Soviet Union tässä olisi mainio paikka ja tilaisuus intohimoiselle stalinistille harjoittaa kommunistisia tutkimuskäytäntöjä. - Ja yleisöllä on taas hauskaa.- - Näin käsittelee kokenut 'vallankumouksellinen stand-up-filosofi sensuurin (haha) provokaatioita'.
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Command_&_Conquer:_Red_Alert

3 comments:

Homo Garrulus said...

- Kommunistinen harjoituskäytäntö ei ole sama kuin naisen harjoituskäytäntö vaikka ahdasmielinen republikaani niin uskoo koska ei näe värejä enää; kaikki on joko-tai; joko musta tai valkoinen Piste. Piste.

Onko koko muun maailman seurattava tätä reittiä? Ikäänkuin sanottaisiin, että puutarha on semmoinen, jota ei voi nähdä eikä sinne voi mennä mutta siitä saa keskustella verkossa jos on 3-d lasit nenällä.

Jotain suurta viedään kun halutaan olla teknisesti nokkelia: se ei ole sama kuin kommunismi: kyllä kapitalistikin haluaa (jos uskaltaisi jotain pyytää) säilyttää oikean elämän eikä ylläpitää yhä kapenevaa ja kapenevaa horisonttia siksi, että tuhat miljoonaa bantua saadaan houkuteltua istumaan tekemässä ykkösiä ja nollia.

Joku huijaa siis valtavaa määrää köyhiä siksi, että muutamalle hassulle ökyrikkaille riittäisi katetta.

Väärä ideologia sekä vasemmalta että oikealta.

...

Luovun pian tästä sian tavasta röhistä verkossa..röh röh ....en tiedä mitä voin tehdä...röh röh.....mutta en halua edesauttaa tätä kehitystä, se ei ole kommunistin eikä kapitalistin vaan vankileirin ideologia.

röh nöff voff hau mjau muu ihahaahaa röh nöff jne
eläinten puolesta myös homo sapiens elukan

m said...

"Pretending to be loved is the greater presumption" Nietzsche

uutti said...

Zizek's mistake is to think that "capitalism" is an exterior "other"? i don like those same words