January 1, 2010

Lamppu ikkunallasi
Lamppu ikkunallasi

Lamppu ikkunallasi on sammunut jo
sammui taivaaltani aurinko
pitkin kylmää kamaraa
sielu raasu rahjustaa

Lamppu ikkunallasi on sammunut jo
sydämeni takoo kuuletko
se tietää etten milloinkaan
suudella saa huulia

Päivät painajaista yöt valveunia
oi luoja etkö nää etkö armahda
lie onni muita varten en osaa iloita
edes hetken kohtalo ole suopea
kipujen mies himonsa riivaama
kipujen mies

Pilvet ahmii kuutamon
polku liukas on ja valoton
vaikka koetan kiiruhtaa
epätoivo otteen saa
maahan painettuna vaikeroi
mä ken kanssaan kerran onnen koin
ei kuule huutoaan siihen vastaa kaiku vain

Päivät painajaista yöt valveunia
oi luoja etkö nää etkö armahda
lie onni muita varten en osaa iloita
edes hetken kohtalo ole suopea
kipujen mies himonsa riivaama
kipujen mies
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmas_Nainen
http://www.flickr.com/photos/superlight/92124110/
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dark_Sun.JPG
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Staring_eye.jpg

16 comments:

PeeÄR-mies said...

Rauno. Älä rupee mureksimaan.

Rauno Rasanen said...

peeÄR,

en rupea 'murenemaan', vaikka mulle onkin annettu lähestymiskielto (220 metriä lähemmäs ei saa mennä), muistamiskielto (siihen on tosin lupa käyttää erilaisia defenssejä) ja jopa poistumiskielto (kuvitteellisesta vankilasta) yhtä aikaa.

Liisu said...

Hyvää alkanutta vuotta, Rauno R.!

Onpa hieno runo, jolla aloitat blogisi tänä vuonna, mistä lie peräisin, ja mikä lienee tuo kolmas nainen. Minulle uusia asioita. Koetan tutkia antamiasi linkkejä, ehkä sieltä vastaus löytyy, ettei tarvitse vaivata sinua.

Rauno Rasanen said...

Avatar,

kiitos samoin, mitä uuteen vuoteen tulee.

Nimenomaan sieltä linkeistä sen kolmannen naisen löytää. En nyt vain muista, mikä oli bändin jätkien virallinen tai epävirallinen selitys nimetä yhtye tällä tavoin. Mutta ainahan niitä selityksiä voi keksiä.

Kyseessä on kuitenkin yksi Suomi-rockin kaikkein hienoimmista bändeistä kautta aikojen. Laulaja Pauli Hanhiniemihän on jatkanut sittemmin myös soolouralla.

*
Vaikka itse kehunkin, niin kuvainstallaatio onnistui tällä kertaa varsin hyvin. Löysin (melkein) juuri ne kuvat, jotka parhaiten ilmaisivat kyseisen kappaleen minussa herättämiä tuntemuksia.

dudivie said...

1/1/1...take it easy!

Anonymous said...

eiks ihminen oo niinku puu siis jonka siemenessa akaikki on valmiina, mitään ei voi paeta..miten paeta lähestymiskieltoa

Homo Garrulus said...

Ihminen ei ole kuin puu eikä perhe ole puu mutta ihmiskunta on konkaavi ja konveksi. On siis ne, joilla on pää maailman sisäpuolella ja ne, joilla on pää maailman ulkopuolella. Näitten maailmat kohtaavat joissakin määrin jossain - ja aiheuttaa mystisyyttä.
Ei ole silti sitä. On vain käsityskyvyn erilaiset kuvakulmat. Mitään determinismiä ei kannata asiaan liittää jos ei ole aivan idiootti.

Homo Garrulus said...

Alan uskomaan, että puhtaanapidon ammattilaiset kouluttavat psykologeja tänä päivänä. Osaavat siis vääntää kättä (wittgensteiniläinen kielipeli onnistuu) kuka on sanonut ja milloin, tuliko se julkaistua kirjassa vai artikkelissa, oliko se ennen vai jälkeen jonkun tietyn ajankohdan jne jne eli osaavat faktat kuin juoksevat vedet mutta eivät YMMÄRRÄ itse mitä ovat sisäistäneet. Sitten käyvät kilpaa ja 1-x-2 kuka saa minkäkin leiman ja se haetaan ryhmädynamiikan, yleisen kiusaamisen, noitavainon, epäsuotuisuuden, oman minän toiseuden inhon jne kautta esille.

Ovat siis itse pätevöityneet meidän koulupedagogiikan kautta osaamaan (ja tässä sana osaaminen on teknisessä mielessä ulkoaosaamista)
mutta kukaan ei ole vaivautunut kertomaan miten nämä kerrokset ja kerrostumat näkyvät terveissä, kriittisissä, epävarmoissa, altavastaajissa, kiusatuissa - eli miten pitäisi tulkita miten ihminen joutuu puolustautumaan sairasta hyökkäystä kohtaan, menettämään uskottavuuttaan auktoriteetteihin päin ja silti uskomaan itseensä jota hullut päähänpinttymät rahan piiskaamana yrittävät falsifioida (vaikka ulospäin kuuluu puhua täysin vastakkaisella äänellä: silloin sanotaan, että kuuluu vahvistaa, tukea lähimmäistä, ei syrjiä, ei kiusata jne jne mutta samalla auktoriteetit legitimoivat kiusaamista jos KIUSATTU ei olekaan samaa mieltä vallitsevan vallan kanssa asioista).

Noloa. Julmaa. Lamppu ikkunalle myös niille, joiden kuviltelma on siinä, että katsovat ulos ikkunasta!!!

Minä katson omia väsyneitä kasvojani, taistelujen myrkyttämiä vanhoja, väsyneitä silmäpussejani joita sain tässä sairaassa yhteiskunnassa. Nyt keksivät niille syyn; esimerkiksi siitä, että happi on synnytyksessä loppunut - tai että geeni oli väärä - tai että mitä vaan - KUKAAN EI SANO SITÄ, MISTÄ MINÄ ITSE KIRJOITIN KUN PÄTEVÖIDYIN PSYKOLOGIAAN ; MITEN MINÄ OLIN YKSIN VAUVASTA SAAKKA, YKSIN, HYLÄTTY PSYYKKISESSÄ MIELESSÄ, HYLÄTTY MYÖS MYÖHEMMIN KUN OLISI PTÄNYT SAADA TUKEA - se ei ole relevanttia kun psykologit pääsevät leikkimään Sherlock Holmesia ja käyttävät ja käynnistävät julmia kyselyjä ympäri kylää, rikkomalla loputkin mahdollisuudet.

Kuka korvaa? Psykologien ei saisi harjoittaa mitään mielipidettä yksilöstä ellei yksilö ole siitä samasta myös tietoinen koska psykologi on aina AUKTORITEETTI ja samalla lailla kuten eri professori kiistävät eri tulkinnoista filosofiasta kiistävät myös eri psykologit eri näkemyksistä.
Mutta koekaniinit ei tule ottaa elävästä elämästä: ihmiskokeilut ovat laissa kiellettyjä.

Ja virkamiehelle valehtelu/ harhaanjohtaminen on rikos.

catulux said...

"Päivät kuluu, lasken niitä
ja luvuksi paljon saan.

Päivät kuluu, päivämäärä ei vaihdu kuitenkaan.

Kunpa tulisit jo! Kunpa hetkeks tulis aurinko!Kunpa tulisit jo..."

Tämä ei ollut eroottinen kutsu blogistille, vaan ensimmäinen mieleen nousut biisi 3. naiselta.

ÄlKoo, ÄmKoo ja PeeKoo...

Ookoo.

Kaikenlaisia Koita elämän kirjoon mahtuu.
No. Kaikesta huolimatta Hyvät uudet vuodet Rane!

Rauno Rasanen said...

catulux,

tuttu biisi. Päretetty tässäkin blogissa rakkauden (haha) kesänä 2008.

Hyvää sanoi partapelle Uutta Vuotta sinnekin päin.

PS.
Voisikohan minun kaltaiseni paranoidikko hakea tulevaisuudessa 'vainoamiskieltoa'? Ja myös saada sellaisen?

dudivie said...

joo toi vainoamiskielto on hyva juttu, millainen vapautus prnoidille;D

Anne-Elisa said...

Hyvää uutta vuotta!

Tai pikkuisen käytettyhän tämä jo on, mutta eikös se nyt uudesta vielä käy. :)

Rauno Rasanen said...

Elisa,

minä toivotan sinulle vaikka hyvää Loppiaista. Sehän tässä seuraava juhla on. Sen jälkeen - tai viimeistään nuutinpäivänä (13.1) päättyy jouluaika lopullisesti ja alkavat härkäviikot. - Paastonaika alkaa vasta Laskiaisesta.

catulux said...

VeeKoo...
voisi olla ihan paikallaan. Ainakin se kuulostaa hyvältä.

Homo Garrulus said...

Mikä veekoo? Ceekoo?

Homo Garrulus said...

Hbl tänään iso reportaasi ADHD asperger jutusta ja mnulle nousee valtava suru sitä lasta kohtaan, jota aiotaan riepotella siksi,että se poika on joutunut ihmettelemään oman äidin typeryyttä oikein kunnolla.
Ja näitä kohtauksia (turhautumisia) jotka liittyvät äidin epävarmuuteen, pimeyteen, kuvitelmiin, päähänpinttymiin ei kukaan tuomitse eikä edes kysele.
Pidetään itsestään selvänä, että äidin suhde poikaan on oikea mutta pojan suhde äitiin ja ulkomaailmaan väärä. Ei tarvitse niin olla enkä sitä usko. Minä uskon, että lapset maksavat tämän menemällä mukaan sirkukseen, jossa ei kukaan muu voita kuin media (ja lääkkeet) sillä ongelma on äidin psyykkeessä (ja isän, famun, fafan jne) eikä lapsen, jolle vain istutetaan syytelmiä ja syytöksiä jotka puolestaan teettävät lisää frustraatiota ,jota sitten lopuksi ruvetaan diagnostisoimaan.

Kana, kanan höyhen ja lopulta kynitty kana. Nada: pitkä prosessi, typerää kaikille. Äiti sai huomiota, lehti sai juttuja ja ruotsinkielinen ankkalammikko sai omat vaikuttajat lääkealan sisälle.

Yök.