January 15, 2008

Iines rulettaa: 'Munat pois ja linnaan!'

Kirjoitettu kommentiksi iineksen päreeseen "Tyttöjen vähätttelystä eli eufemistisesta pedofiliasta".
*
Sosiaalipornolinja näköjään jatkuu...(Muuten: sulta iines puuttuu viides t-kirjain 'vähätttelystä'.)

Vai että johtuu nuorten tyttöjen hyväksikäyttö ja hyväksikäyttäjien saamat olemattomat tuomiot suhteessa teon vakavuuteen suoraan pedofilia-termin eufemistisuudesta?

Ehheheh - nyt pani Iines taas mutkat oikosiksi. Ja kääntäen - kyllä menee jo ratakiskokin itsestään mutkalle, kun lukee Iinestä. Sen verran rankkaa, veren- ja kostonhimoista tekstiä Hän taas kirjoitti.

Tosin meidän jälkimodernissa kulttuurissamme kyllä ajatellaan juuri noin kuin sinä teet, eli että semantiikkaa: sanojen merkityksiä muuttamalla - käytännössä siis uusia termejä käyttöönottamalla ja vanhoja lakkauttamalla - voidaan muuttaa myös todellisuutta - tai pikemminkin kieltä, joka postmoderneille hörhöille on yhtä kuin todellisuus.

Tämä länsimainen mediadisneylandimmehän on idiotiaan asti kaiken maailman merkkien ja merkitysten vaihtoa - sitä kuuluisaa postmodernia peliä.
Pitää olla gameabilityä kuten populaarituote Madonnalla, jolla on vastaavasti omaa persoonallisuutta yhtä paljon kuin nykyään Helsingissä lunta.

Tietenkin termin vaihdoksella halutaan korostaa jotain asenteellista muutosta esimerkiksi sosiaalilainsäädännössä, psykiariassa tai nimenomaan määritelmiltään ja periaatteiltaan väistämättä äärikonservatiivisessa oikeustieteessä.

Uusi termi muka ilmentää paremmin säädöksen tai lain uutta henkeä ja intentiota. Joopa joo. Näkis vaan.

Mutta - pakko kerrata ja hengittää syvään: että pedofiilien suhteettoman lievät tuomiotko johtuvat nimenomaan juuri pedofilia-termin eufemistisuudesta?

Enpä usko. Eiköhän kyseessä ole paljon monimutkaisempi juttu. Sitä en kylläkään kiellä, etteikö 'sylttytehdas' tässäkin tapauksessa löytyisi lainsäädännön vanhakantaisuudesta, joka puolestaan on miehisen kulttuuridominanssin peruja.

En sano enempää lakitieteestä, koska en asiaa tunne. Sitäpaitsi hyväksikäyttöön liittyvissä syytteissä puolueettoman näytön saaminen on joka tapauksessa pirun hankalaa.
Ja kun laki itsessään on tässä asiassa jo valmiiksi puolueellinen (siis miesten puolella), niin ei ole syytä odottaa miltään osapuolelta kovin tasapainoista asennetta.

Jos minun mielipidettäni ehdottomasti kysytään (kumma kyllä), niin kyllä minunkin mielestäni raiskaus on ilman muuta pahoinpitely, ja minun mielestäni niistä langetetut tuomiot ovat liian lieviä.
Minä minä minä olen myös omakohtaisesti sitä mieltä, ettei minun pitäisi enää esittää omia mielipiteitäni tästä asiasta
.
*
Pistin vuosi sitten välit poikki Saaran tai Saara minun kanssani - miten vain - väitellessämme juuri tästä aiheesta.
Joten en kaukaa viisaasti lähde enää polttamaan päreitäni toista kertaa, vaikka tekstisi oli - tulkoon sekin kerrattua - paikka paikoin taas niin iljettävän ja pirullisen pahantahtoista, veren- ja kostonhimoista 'munat pois ja linnaan' demagogiaa, ettei sen kirjoittajaa ihan ensi lukemalta voinut mieltää oikeuskelpoiseksi subjektiksi ;)
(rakastan panettelua minäkin!)

Poikki.
*
Pedofilia-termi sinänsä on kyllä etymologisen pohdinnan arvoinen.

'[P]edophilia 1905, from Gk. pais (gen. paidos) "child" (see pedo-) + philos "loving." First attested in Havelock Ellis. Derivative noun pedophile is first recorded 1951.'
(Online Etymological Dictionary)

Pedofilia on siis varsin uusi termi, jonka käyttö on yleistynyt vasta 1990-luvulla. Pitää muistaa myös, että pedofilia ei ole sama asia kuin pederastia tai homoseksuaalisuus.

'[P]ederasty "sodomy with a boy," 1609, from Mod.L. pæderastia, from Gk. paiderastia "love of boys," from paiderastes "pederast," from pais (gen. paidos) "child, boy" (see pedo-) + erastes "lover," from erasthai "to love." Pederast is 1730s, from Fr. pédéraste, from Gk. paiderastes. (em. sanakirja)

Pederastia oli olennainen osa antiikin Kreikan - etenkin Ateenan - opetus- ja kasvatusperinnettä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pederastia (Kannattaa lukea, koska monilla lienee vääriä käsityksiä aiheesta.)

Vanhempi mies toimi nuoren pojan opettajana, ja tämä suhde sai yleensä eroottisia - pederastisia - piirteitä.
Seksuaaliseen kontaktiin tällainen suhde ei tosin sinällään oikeuttanut tai velvoittanut vaan suhteen ajateltiin olevan ihanteellisimmillaan platoninen.

Mutta kuten tiedetään, antiikin Kreikka oli androgyyninen kulttuuri, jossa homoseksuaalisuus oli hyväksyttyä - joskin tiettyjen joskus melko tarkkojenkin roolien puitteissa, eikä opettajan ja oppilaan suhde näin ollen jäänyt välttämättä henkevän eroottiseksi.

Me täällä länsimaissa olemme eläneet kristillisessä kulttuurissa, jonka uskonnollis-moraalinen perusta on monoteistisessa ja patriarkaalisen autoritaarisessa juutalaisuudessa mutta jonka esteettis-rationaalinen perusta juontuu Kreikasta.

Tuloksena on renessanssista lähtien (kirkon ylläpitämän yhtenäiskulttuurin ja auktoriteetin murenemisen myötä) ollut melkoinen sekametelisoppa, jossa kaiken 'lahkoistumisen' (luterilaisuuden 'krooninen sairaus') ohella ihmisluonnossa kytevä moraalinen tekopyhyys on 'levinnyt keskuuteemme' kuin mitä kaunein pelto-ohdake.

Niinpä juuri rahan, vallan ja seksuaalisuuden alueella on kukoistanut mitä merkillisin valheiden verkko.
Toisaalta juuri seksuaalisuus on aina sekoittanut ihmisten arvotelukykyä eniten, joten ei ihme, että sillä alueella tapahtuu oudoimpia ja kavalimpia rikoksia.
*
Siteeraan kuitenkin loppuun 'ilouutista', jonka löysin wikipediasta:

'Teoria pedofilian syistä

Aiemmin pedofilian syyksi on esitetty mm. lapsuuden traumoja. Journal of Psychiatry Researchissa vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan pedofilia saattaa olla yhteydessä aivojen niin sanotun valkoisen aineen tavallista vähäisempään määrään.

Valkoinen aine (mikä helvetin valkoinen aine?/RR) helpottaa hermoimpulssien liikennettä, ja sen puute johtaa siihen, että pedofiileillä yhteydet seksuaalista kiihottumista käsittelevien aivoalueiden välillä ovat puutteelliset. Näin pedofiilit eivät erottaisi sopimatonta seksuaalista kohdetta sopivasta.

Pedofilialla on havaittu yhteys matalaan älykkyysosamäärään, mikä myös viittaa siihen, että se olisi yhteydessä aivojen kehitykseen.' http://fi.wikipedia.org/wiki/Pedofilia
*
Etiikka ja lainsäädäntö tulevat ilmeisesti(?) edistymään yhtä nopeasti kuin neurologia, eikä aikaakaan, kun pedofiileille jo tehdään aivoleikkauksia, jotka rauhoittavat heidät lopullisesti.

Mutta voi surkeutta! Silloin loppuu itku ja hammastenkiristys myös eräissä blogeissa. Tai ei sentään - kyllä se jatkuu, koska maailmassa on nii-in paljon epäoikeudenmukaisuutta, johon pitää puuttua, ettei muutaman pedofiilin 'lobotoiminen' ole tämän tosiasian rinnalla juuri mitään.
(Ehdin jo pelästyä..)

3 comments:

a-kh said...

Et ole , Rauno, tutkinut aivoja tarkkaan. Muuan mielisairaanhoitaja kertoi, että heidän piti sahata ruumiinavausta varten pääkoppa irti, nimenomaan sahata, mutta sitten joku keksi, että sahataan otsaan lovi, pannaan siihen temmirauta ja napautetaan napakasti vasaralla. Se oli siinä. Ei kai se seinään lentänyt, mutta irtosi liitoksistaan. Jos joku anatomiaa tunteva väittää, että minua on huijattu, uskon sen.

a-kh said...

Olet lännen nopein päivittäjä. Juuri kun aioin kirjoittaa jotain pederastiasta, niin eikö se sinne tullutkin.

Toteaisin, että varhaisnuoruudessani jouduin erään naisen taholta epämiellyttävän huomion kohteeksi, mutta tiesin jo kukista ja mehiläisistä.

Enemmän minua sieppasivat poikia metsästelevät iiiiihanat Helsingin homot, mutta opin pian välttämään ulkoillessani tiettyjä paikkoja, mutta sille en voinut mitään, kun joku outo Aleksin tungoksessa nosti hattuaan ja sanoi maireasti, että lämmin ilta, vai mitä. Sanoin, että niin on, ja jatkoin matkaani.

Voi tietysti olla kyseenalainen kunnia kertoa joutuneensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi vielä työikäisenäkin. Mietin joskus, että pitäisiköhän kasvattaa viikset ja ruveta pitämään pystäriä, mutta ei oikein sopinut tyyliini.

Ma-Riikka said...

Valkoinen aine on oletettavasti myeliiniä (ainakin kuvaus sopii siihen), jota esim. vauvan aivoissa ei ole vielä kovin paljon. Myeliinituppi suojaa hermosolun aksonia ja nopeuttaa tietoliikennettä aivoissa. Oletus myeliinin määrän ja pedofilian suhteesta lienee vielä vasta oletus. Myeliiniä ei käsittääkseni voi lisätä aivoihin eli tällainen biologinen selitys tietty sopisi yhteen sen kanssa, ettei pedofiliaa voi parantaa.

Mutta ei voi muutakaan narsismia yleensä.