April 2, 2007

Koottuja kommentteja 2

Kommentteja Järveläisen päreestä "Enkelin tervehdys".

*
A-K.H said...
Nuorena se Mariakin aloitti, ikuinen neitsyt ja elävänä taivaaseen otettu. Usko ainoastaan, jos voit.

dudivie said...

järveläinen kirjoittaa niin nätisti:neitseestä sikiäminen ei ole tavatonta akh. tässä on mestarihypnotisoija asiallavaikka mustakin olisi mukava aja tella maria punkkaritytöksi haa

Rauno Rasanen said...
Vannoutuneena(?!) feministinä toteaisin tässä(kin) yhteydessä, että naisia on kautta aikojen "viilattu linssiin" ja ylipäätään kohdeltu kaltoin.


A-K.H said...
Koskahan ne huomaavat sen. Maria-kultti on kyllä nerokas keksintö. Olen havainnut, että täällä Jeesus-puolella saadaan erilaisia ilmestyksiä kuin Maria-puolella.Roomalaiskatolisen kirkon (vai oliko ortodoksisen?) poikamies-isiä on kehotettu laihtumaan edes paaston aikana.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä. Onneksi on kohta pääsiäinen.Oletteko havainnut, että kun kristityt juhlivat Kristuksen ylösnousemusta, niin jehovikset juhlivat Jeesuksen, heidän mielestään maailman merkittävimmän ihmisen, kuolemaa.
No, piispa Riekkinen ja me muut bultmannilaiset olemme sitä mieltä, että ylösnousemus on pelkkä pelkkää kerygmaa pääsiäissaarnassa. Onko?

dudivie said...
kaikki on totta akh.

Rauno Rasanen said...
Mitä se kerygma nyt sitten lopulta oikein on?


Kristinuskon perimmäinen julistus ja sanoma eksistentiaalisessa eli olemassaolon merkitystä ja tarkoitusta koskevassa mielessä, jolle ei kuitenkaan löydy empiiristä evidenssiä(?)

Kristinuskon kertomukset ovat siis pelkkä (keinotekoinen) kulissi tälle julistukselle - eivät historiallisesti tosia tapahtumia(?)Valistakaa minua.

A-K.H said...
Mitä sanasta enää sanoisi. Sen käsitesisältö on juuri se minkä sanot. Et sinä valaistusta kaipaa, ja kaiken lisäksi taidat ruveta tosissasi himoitsemaan väittelyä, kuten Sokrates. Seisomme nyt sinun kadunkulmassasi. Tuossa ylempänä vain hienokseltaan provosoit.

Itse asiassa tuli taas mieleeni piispa Riekkisen tänne Sawoonkin tuottamana episkopalikirkon emerituspiispa Spong, jonka mukaan teismi on kuollut, joten jumalasta on opittava puhumaan uudella tavalla; kristologia on konkurssissa; Jeesus ei ole lihaksi tullut Jumala; puhe täydellisestä luomakunnasta, josta ihmiset ovat langenneet pois, on pelkkää mytologiaa; neitseestäsyntyminen biologisesti käsitettynä tekee perinteisesti käsitetyn Jeesuksen jumaluuden mahdottomaksi; Raamatun ihmekertomuksia ei voi tulkita ihmiseksi tulleen jumaluuden yliluonnollisiksi teoiksi; uhrikuolemaan ristillä perustuva barbaarinen jumalakuva on hylättävä; Jeesuksen ylösnouseminen on nousemista jumaluuteen eikä voi olla historiallinen tapahtuma; ylösnousemuskertomus edellytti kolmikerroksista maailmankuvaa, jota ei voi yhdistää nykyiseen, jälkikopernikaaniseen ajatteluun; ei ole olemassa mitään ihmisen ulkopuolelta ilmoitettua, ikuisesti pätevää eettistä ohjetta; rukouksella ei voi saada jumaluutta toimimaan halutulla tavalla ihmishistoriassa; ikuisen elämän toivo on erotettava palkitsemisen ja rankaisemisen valtalogiikasta, joten kirkon on hylättävä riippuvuutensa syyllistävästä käyttäytymisen ohjailusta; kaikissa ihmisolennoissa on Jumalan kuva ja hänellä on sen tähden persoonallinen arvo, joten ulkoisiin seikkoihin perustuvaa diskriminontia ei voi millään perustella etc.
Taisin mennä jo ylösnousemuksen ohi, mutta haitanneeko tuo mittään.

A-K.H said...
Tuli vauhtisokeutta. Tämä aivan asiallinen diskrimointikielto tarkoittaa luullakseni vain sitä, että myös lesbonainen ja homomies ovat jumalankuvina kelvollisia kaikkiin kirkon tehtäviin.

Rauno Rasanen said...
a-k.h

Onks Viljoo näkyny? Aha...
*
Ainut ehto lienee, että ihminen tietää edes, mitä sukupuolta on...ellei niitäkin nyt sitten "ilmesty" uusia...Mutta voiko homoja/lesboja vihkiä "avioliittoon"?

Se kun on perinteisesti ollut heteroiden välinen "unioni".

Vihkikaavaa pitää siis muuttaa. Avioliitto-sana poistetaan käytöstä.Heteroille heteroliitot ja homoille homoliitot.

Ja taas kaikki ovat tyytyväisiä, kaikki pelastuvat ja asiat ovat aivan Helvetin hyvin!

(Kuuntelin äsken viimeisen -kolmannentoista - osan Kari Kuulan mainiosta luentosarjasta "Helvetin historia". Jätin K-blogiin kiitokseni: "Olipa Helvetin hyvät luennot!")

jarvelainen said...
No johan te nyt kehititte ilveilyteologian vastamyrkkyjä asian omilla aineksilla.

No comments: