April 4, 2007

Ei-analyyttisen epäilijän rukous

Kirjoitettu kommentiksi Terho Pursiaisen päreeseen "John Rawls: Kansojen oikeus (Helsingin Sanomien 4.4.2007 julkaisema arvio oman käsikirjoituksen mukaan)".

*
Ote Pursiaisen päreestä

"Poliittisesti Rawls on järkäleentärkeä. Hän on osoittanut, kuinka tinkimätön liberaali voi olla yhtä aikaa johdonmukainen yhteiskunnallinen radikaali ja kuinka sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja yksilön kunnioittaminen eivät ole kilpailijoita. Ne ovat pikemminkin saman oikeamielisyyden ilmauksia. Keskustelussa ei esiinny suurempaa valhetta kuin väite, jonka mukaan vapaus ja oikeudenmukaisuus olisivat toistensa vastakohtia."

*
Ken tähän pystyy uskomaan, hän on löytänyt onnen avaimet!

*
Ei-analyyttisen epäilijän rukous

"Oi Herra - anna minullekin niin paljon analyyttista älyä ja ennenkaikkea analyyttista optimismia, etten epäilisi sinun tahtosi ("liberaalidemokraattisten kompromissiesi") todennäköistä oikeamielisyyttä vaan että lukiessani esimerkiksi New Yorkin kaupungin väkivaltarikostilastoja pystyisin John Rawlsin oppien nimissä riemulla ylistämään sinun analyyttis-yhteiskunnallista Totuuttasi, joka osoittaa, että me ihmiset rakastamme toisiamme sitä enemmän mitä amerikkalaisemmiksi me tulemme!"

Amen and Awomen

No comments: