March 30, 2007

Sweet Hitchhiker - CCR:n viimeinen hitti - 1972

Kuten havaitsette, olen jo siirtynyt YouTubeenkin Richard Wagner...eh - John Fogertyn ja CCR:n "tiedottajaksi".
(Lisäys 8.4 - linkki vaihdettu 5 sekuntia pitempään - alkuintro kuuluu nyt kokonaaan)

Tämä biisi julkaistiin muistaakseni syksyllä 1971. Tom Fogerty oli eronnut 1½ vuotta aiemmin, joten bändi oli nyt trio.
Syistä, joita niitäkin olen setvinyt ehkä liikaa, CCR hajosi julkaistuaan seitsemännen, kiistellyn ja epätasaisen albuminsa Mardi Gras (Suomen Laskiainen) keväällä 1972 ja tehtyään viimeisen keikkarundinsa samana kesänä.

Albumilla on vain kaksi CCR:n huipputason biisiä ja ne molemmat ovat tietysti John Fogertyn luomuksia. Toinen on tämä Sweet Hitchhiker ja toinen Someday Never Comes (Kts. alas!)

Toistettakoon vielä, että molemmat biisit ovat todella hienoja. Omaelämäkerrallinen ja hyvin surullinen - ikäänkuin "rock-ballad-lament" - valituslaulu - Someday Never Comes lienee John Fogertyn jopa kaikkein hienoimpia kappaleita.

CCR lopetti ollessaan suosionsa huipulla - aivan kuten Beatleskin.

Creedence Clearwater Revival- Sweet Hitch Hiker/1972 02:46
(Jos ei ala jalka nousta tätä kuunnellessa, niin vika löytyy "päästä")

CRUISINLOU
really really nicely done !..Great to see that you put the emphasis on the 4 man CCR, they were never the same without big brother ,Tom !! His backing vocals were essential to the true CCR sound ! CCR Was and will always be ,MY FAVORITE !

raunorasanen
The 4 man CCR had the "magic" but the trio-CCR was still quite impressive on stage, though.
Tom Fogerty was very important person to John`s musical developement but his backing vocals really not were essential to CCR.
Didn`t you know that John sang e.g. all Proud Mary`s backing vocals (and on his/CCR`s many other hits too).

KTS. myös Jerry Lee Lewis - John Fogerty: Good Golly Miss Molly vuonna 2007 - John Fogerty 35 vuotta myöhemmin - going stronger than ever! Unbelievable!

*

LISÄYS

Creedence Clearwater Revival- Midnight Special 03:29

John Fogertyn "innovoima" Huddie William Ledbetterin (Lead Belly) vankilalaulun uusi - häkellyttävän rokkaava sovitus LP:ltä Willy and the Poor Boys (1969) on ollut YouTubessa todella suosittu.

Puolen vuoden aikana lähes 100000 tsekkausta, ja niistä hyvin suuri osa tulee Etelä-Amerikasta! Ei siis Suomen Kokoomuspuolueelta...

*

SOMEDAY NEVER COMES

Huomatkaa, että video ja musiikki eivät suinkaan ole yksi yhteen, vaikka uploadaajan yritystä voikin pitää varsin mainiona.

Kyse on - kuten sanoitusta seuraamalla oivallatte, isän ja pojan suhteesta - suhteesta, jota poika "tietoisesti tietämättään" toistaa.

John huomaa tässä laulussa toistavansa omassa (ensimmäisessä) avioliitossaan (ihan oikeasti, joskin lopulta vain noin vuoden verran) tilannetta, jolloin hänen isänsä hylkäsi perheensä täysin (5 poikaa!). John oli silloin 8-vuotias.

Hän näkee isänsä - kuten tässä laulussa itsensä (1972) petturina, joka hylkää lapsensa omien itsekkäitten unelmiensa vuoksi.

Fogertien isä oli hyvin lähellä alkoholismia, kun taas John on ollut koko ikänsä kunnollisuuden perikuva näissä asioissa.

Siitä häntä kunnioittakaamme. Johnilla on jo toinen avioliitto (nyt Julie Lebiedzinskin kanssa; pieni vaaleaverikkö, joka hurmaa kaikki GOLJATIT) ; - perhe, jota hän kasvattaa varmaankin "huolellisemmin" kuin ensimmäistään, vaikkei rakkautta voikaan asettaa arvojärjestykseen.

"One of the most saddest songs in rock"

*Creedence Clearwater Revival 03:05 (Tämä oli CCR )

3 comments:

a-kh said...

Onneksi sitä ei peilistäkatsoen huomaa, vikaa päässään, on jo niin tottunut puunaamaan.

Anonymous said...

...voi sitä ihmistä jonka kautta ne tulevat.

Anonymous said...

akhn aprillipila* on peili