August 31, 2008

Pyhä Hillo ja sen ihmeitä tekevä vaikutus

Kielimafia teki hyväksymiäni muutoksia viimeksi 1.9.
*
'Uskontoseksuaalinen' fantasia, joka pilkkaa kaupalliseksi muuttunutta luostarikulttuuria ja ihmisten tavarafetisististä taikauskoa.

I
Kuulin aamupäivällä kännykkäteitse, että markkinatalousperiaatteella toimivassa ortodoksisessa lähiöluostarissa myydään tänään hilloa (ks. PS.)

Ortodoksien omaa, itse tekemää hilloa. Pyhää Hilloa. Mitä nyt luonto on vähän jeesannut, jotta ihminen saisi säilöttyä tätä ihmemöhnää pikku pikku purnukoihinsa. Mutta luonto onkin ortopoxeille Pyhä elementti, joka antaa heille voimaa ja energiaa eli Henkeä - myös hillon muodossa.

Eila-täti kertoi, että hänen taitelijaystävänsä Alma aikoo ostaa tuota kyseistä hilloa luostarin agora-torilta. Eila nimittäin menee tänään Alman kanssa ties kuinka monennetta kertaa etsimään 'orto-factorysta' ihmettä - josko Jumala ilmestyisi heille viimeinkin. Ja antaisi heille pysyvän rauhan ja tyydytyksen. Ettei aina kutiaisi. Heitä molempia näetsen vaivaa kiusallinen allergia siinä paikassa (liha, kreik. sarx).

Sanoin kerran Eilalle - ortodoksi ja alaa oppinut eli Jumalan läheinen kaveri kun miehenä olen, että Jumala voi kyllä antaa ihmiselle ja varsinkin naiselle kaiken muun mutta ei pysyvää tyydytystä. Pitää vain jatkuvasti kilvoitella kohti täydellistymistä, kohti suurinta kuviteltavissa olevaa onnea, joka on - katolisten Akvinolaista siteeraten - Jumalan ikuista ja autuasta näkemistä (visio beata - ks. PPS.).

Tuohon vanhakirkolliseen traditoon ja oppiin vedoten olen yrittänyt omalta osaltani ratkaista Jumalan näkemisen mysteerin hieman sovinistisella vaikkakin ortoteologisesti oikeaoppisella tavalla ja kysynyt Eilalta, josko hänelle riittäisi, että minä ilmestyn, koska olen mielestäni mieheksi aika hyvä Jumalan sijainen.

Kumma kyllä kysymyksen kuultuaan Eila katsoi minuun epäortodoksisen sarkastisella tavalla säälivästi ja nauroi - hahhah - vähän niinkuin Frasier - muka huvittuneesti. Melkein loukkaannuin, ellen diggaisi psykiatri Cranea. Sitäpaitsi minä itsehän olen psykiatri Rane - hahhahhaa...

(No - lienee syytä palata asiaan, johon ei naisten kanssa keskustellessa kuitenkaan pääse kuin vasta sängyssä - jos sielläkään).

On pakko tunnustaa julkisesti, että pidän hillosta. Etenkin Pyhästä Hillosta. Suorastaan himoitsen syödä sitä. Saan sen nauttimisesta pseudoepileptisiä kicksejä, jotka muistuttavat orgastista kokemusta, jonka deprivaatiosta niin kovasti kärsin.

Niinpä kerroin Eilalle toiveestani, että hän pyytäisi Alma-tätiä ostamaan hillopurnukan ihan vain minua varten. Ja että voisihan hän itsekin lähestyä minua ihka omalla, vain minulle omistetulla, pikku pikku purnukallaan. Joka sisältää Taivaallista Hilloa.

En ole fetisisti. En. Mutta silti koen saavani syvimmän yhteyden Pyhään juuri Hillon kautta. Kun saan nauttia sen viipyilevästä ja hedelmäisestä mausta ja lutkuttaa sitä suussani vähän ennenkuin nielaisen tämän makeaksi möhnäksi muuttuneen Pyhä Ehtoollisen - täydellisen luonnontuotteen - suihini, tuntien, miten voimani ja uskoni elämään palaavat, kun pystyn taas kokemaan Jumalan pyhyyden sisäisen läsnäolon vaikutuksen Hillon pilkkoutuessa pyhiksi sokerimolekyyleiksi ja siten Pyhäksi Energiaksi ruuansulatuksessani.

Tunnen silloin suunnatonta kiitollisuutta Pyhää Purnukkaa ja sen sisältöä kohtaan. Olen päässyt lähemmäksi mystistä pelastusta ja Iki-kohtua kuin milloinkaan aiemmin elämässäni - minä: sikiöksi muuttunut satiirikko - ihme - - - ja kumma samassa persoonassa.

II
Ohjeistin Eilaa. Pyysin uudelleen, että hän ja Alma-täti - taidemuotoilijoita kun muun muassa ovat - suunnittelisivat minulle aivan omat, nietzscheläis-heideggerilaiset hillopurnukat ja kirjoittaisivat niihin otsakkeen: Raunon oma Hillo. Tämän otsakkeen alle on sitten lisätty toiseen lasipurkkiin isoilla kirjaimilla Eila ja toiseen Alma. Ihanaa saada maistaa molempia laatuja.

Voi miten onnellinen minusta vielä tuleekaan jahkas tädit palaavat pyhien orto-brändi-tuotteitten markkinoilta. Jo pelkästään tämän vuoksi kannatti elää 55 vuotta. Kun viimeinkin voi päästä käsiksi Pyhään Purnukkaan ja sen ihanaan, ihmeitä tekevään Sisältöön.

***
PS.
Lännessä luostarijärjestelmä oli pitkään riippuvainen Rooman valtakunnan itäosista tulleista vaikutteista; Basileios Suuren luostarisääntö oli tunnettu ja arvostettu. Siitä oman versionsa kehitti mm. Augustinus, kun taas erityisesti Johannes Cassianus levitti luostarijärjestelmää egyptiläisten esikuvien mukaisena nykyisen Etelä-Ranskan alueelle.

Samaan perustaan nojaa Lännessä sittemmin suurimman vaikutusvallan saanut Benedictus Nursialaisen (480543) luostarisääntö. Säännöt määräsivät luostareita korostamaan käytännön työtä (”Rukoile ja tee työtä” – "Ora et labora" ). Luostarien tehtäviksi tulivatkin laupeudentyö ja sivistys.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luostari

PPS.
Toisen osan teemana on ihmisen pyrkimys korkeinta päämäärää kohti. Tämä on visio beata -tilan autuaallisuus.
.....
Tuomaan eskatologia oli peräisin enimmäkseen hänen Sentenssien kommentaariostaan. Hänen mukaansa ikuinen autuus koostuu Jumalan näkemisestä. Tämä näkeminen ei ole pelkästään abstraktio tai mielessä oleva yliluonnollisesti tuotettu kuva, vaan se koostuu jumalallisen substanssin itsensä näkemisestä, vieläpä niin että Jumala itse on näkemisen muoto — sekä näkemisen objekti että aiheuttaja.

Autuaittein täydellisyys vaatii myös, että ruumis palautetaan sielulle, jotta se olisi täydellinen. Koska autuus on operatio, se tulee täydellisemmäksi, kun sielulla on operatio ruumiissa, vaikkakaan autuudelle ominainen teko, Jumalan näkeminen, ei liity mitenkään ruumiiseen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Summa_Theologiae

PPPS.
Jos joku feministitutkija on halukas siteeraamaan jotain tekstiäni tutkimuksensa viiteaineistona niin mikäs siinä, mutta se maksaa - ja paljon. Minä en ole mikään ilmainen mies. Vien mielenrauhan - pysyvästi. Varsinkin jos tekstejäni käytetään terveyssiteiden korvikkeena kuten tässä tapauksessa aavistelen käyvän.
*
http://www.suol.fi/raamattunet/kkohjana.html

10 comments:

Homo Garrulus said...

Vain tuon sidevertauksesi takia minä en ainakaan käyttäisi tekstejäs!

Etsisin sinun lähteistäsi aina ne, joiden kautta voisin kiertää sinun hillosi. Oletpa raivostuttava jälleen. Ja minäkun hellyn välillä uskomaan, että minä pidän sinusta. Tänään en.
Jos olen ailahteleva se on siksi, että Jumala loi meidät naiset vuotamaan.

Vuodatusta riittää, onneksi olen menopaussissa. Pääsee mokomista siteistä.

Rauno Rasanen said...

HG

PPS. oli vastaus kyseiselle tutkijalle.

Ikäänkuin minä muka antaisin tekstejäni vapaaehtoisesti jonkun vampyyrimaisen feministitarantellan käyttöön. Ei ikinä!

Annan tuolla kommentillani ainakin äärifeministeille taas sen, mitä he ovat aina kerjäämässä. Verta nenästään.

*
Ja jos ei huumorintaju riitä, niin pysy poissa. Minä en perään itke.

Homo Garrulus said...

Älä itke - minä itken sitäkin enemmän, meidän molempien puolesta.

Huumorisi on näin kirjoitettuna vaikeaa - ihan kuten sanoin Kompostille. On vaikeaa tietää miten on tarkoitettu; ei näe sitä kasvonilmettä minkä alla tai minkä suojassa pieni ironia on kirjoitettu ja kaikki kääntyy helposti vain ivaksi.

Minun elämäni oli paljon parempi, ennenkuin hilloagentit päättivät, ettei muka aivot toimi, ellei ole samanlainen tylsä kuin he. Ja niin pakottivat minua menettämään uskottavuuteni, työni, 5-6 vuoden toimeentuloni ja ehkä loppuelämäni toimeentuloni: miksi? Siksi, että olivat ruvenneet ihailemaan sitä omaa narsismia joka oli kirjoitusten kautta lunastettavissa. Uskoivat tosissaan, ettei muuten voi ymmärtää sitä mitä he: paitsi, että meikäläinen ymmärtää yleensä sen minkä he ja vielä paljon lisää. Mutta heidän piti pilata elämäni - oli luulot aivojen toiminnasta mennyt näin kauas todellisuudesta ja pian voimme sanoa, että syy ihmisen rappiolliseen ajatteluun on tiede! Samalla lailla kuten voimme sanoa että syy yhteiskuntaan on yhteiskunta itse.

Rauno Rasanen said...

HG

Ei tämä teksti ollut vittuilua sinulle, ja jos se vaikka olisikin ollut, niin kyseessä on jälleen kerran vain minun omituinen tapani sanoa, että pidän sinusta.

Minähän olen kuin olenkin vähän samanlainen kuin Melvillen Bartleby - I would prefer not to-tyyppi.

Pidä tämä mielessäsi niin saatat ymmärtää, etten ole sisimmältäni paha ihminen - toki hieman ilkeä joskus.

*
Mutta mitä tuohon feministitutkijaan vielä tulee, niin on liian paljon vaadittu huumorintajua jopa minulta, että antaisin tekstejäni käytettäväksi perseenpyyhkimispapereina. Piste.

Homo Garrulus said...

Hienoa, että uskalsit sanoa tuon. Minä hämmennyn joskus sinusta niinkuin sinä mm minusta. Ehkä tuo femakkokin oli tarkoittanut jotain muuta. Kiitos x x x (=suudelmia, ellet tiennyt). Virtuaalisuukkoja siis siitä, että sinä olet avaamassa henkselisi pikkuhiljaa ja se ei tarkoita, että housut tippuisi välttämättä.

Jatketaan siis. Mutta nettihelvetti pitää jättää pian: tämä on addiktoiva ja pitäisi tehdä jotain fiksumpaa.
Voisin ruveta keittämään tuollaista hilloa? Olisko ideaa?

Homo Garrulus said...

Tuollainen I prefer not to..-tyyppi tuntuu liiankin tutulta. Toisaalta se on ehkä jokaisen menestyvän ihmisen ainoa keino samalla olla menestyvä ja silti jotenkin ihminen. Ei ehkä olisi muuta keinoa yhdistää korkea äly ja kaunis sielu. Mutta sitten minunlaiselle taistelija-naiselle (olen sotilaana vaikka taistelen naisten lailla ilman vihaa) on liian helppa retkahtaa samaan ansaan mikä on jo ansaksi osoittautunut: ehkä tämä on se ikuinen tuomio, mistä niin moni kirjailija on kirjoittanut: ei ole olemassa naisten ja miesten eheää tai täyttä yhteiselämää sillä olemme siihen kuin vesi ja tuli tai öljy ja vesi? En siis halua ajatella että tuskani vaihtuu toiseen samaan.
Silloin haluan vain lopulta mennä luostariin eikä voimalleni ole tarkoitettukaan mitään muuta kuin kärsimystä. '
Minulle oli pakotettu tarve saada sanoa miten koen ja miksi voin myös perustella.

Mutta sisältö aina vietiin (kuten PJ:n blogissa muinaisissa akatemioissa) ja minut jätettiin entistä surkeampaan tilaan.

harvinaisen suuri ilo said...

kylla isa jumala hoitaa tyydytyksen
kin, tosin harvemmin aivan suoraan..vaan jonkun uroksen
kautta ns

tanaan kuulin etta asunnossani oli kuollut eras vanha kilvoittelija. rauha hanen ihanalle sielullensa
Pidatko kirsikkahillostakin?
mmmmmmmmm unohdit

viilin

miten voi seka menna ja olla paussissa ?

meilta loppuikin tanaan vessapaperi. osaatko tehda kesakeittoa?

hyva hoogee kun et unohtanut asiaasi

dudivie said...

luulen etta tiedan mita luostria tarkoitat, kuulin siita tana vuonna

Homo Garrulus said...

Ad Harvinaisen suuri ilo..
Olen iloinen lukiessani kommenttejasi. Olen juuri menossa ja paussissa: miten luova tajunta sinulla. Vessapaperia riittää, mutta välillä teen serpentiinejä siitä, ja silloin sitä menee aika paljon. Tällä tahdon vain sanoa, ettei karnevaalit ole ohi. Tuliko parempi olo hanibeibi?

Kesäkeittoa teen kuten Laihialaiset: laitan järvivettä kukalliselle lautaselle! Olet hauska - ja kirsikkahillo on pahaa.

Homo Garrulus said...

Voi fan, pitää mennä luostariin. Ei tästä tule mitään eikä mistään tule mitään. Nada. Luostariin vaan ja sassiin. Vessapapru loppu ja Jumala jätti. Arvaat voit loput.

Ei voi edes kahvia juoda.