August 28, 2008

Päivän aforismi

Vain ei-kokonainen ihminen kokee taidetta. Täytyy siis olla jollakin tavalla risa tai murtunut tai peräti valuvikainen arvostaakseen taidetta. Täydelliselle taide on yhtä tyhjän kanssa.

Janne Kurki kirjassa ’Taide ja teos III’.

3 comments:

Homo Garrulus said...

Olen samaa mieltä, sillä kuten Gadamer puhuu rikkinäisyydestä ja synnynnäisestä tahdista niin vain tahti on se, mistä oikeasti on kyse ns. totuudellisesti. Tahtia ei voi opettaa eikä oppia. Sitä voi nostaa esiin ja sitä voi harjoittaa mutta kyky tahtiin ja tahdistuksiin asuu syvällä. Syy siihen, että on hyvä myyjä on tahdistuksesta: tahdistaa itsensä toisen mukaan. Tähän liittyy myös kyky empatiaan ja kyky rakastaa (rakastella). Pitää osata seurata ja seuraaminen ei ole läsnäoloa pelkästään vaan nimenomaan rytmiä, tajunta ilman kognitiota.

Poor people, joiden silmiin ei tartu enää mikään. Kaikki on kaupan, kaikki on tekniikkaa, kaikki on toisten hyödyntämistä ja kaikki on sallittu kunhan ei jää kiinni. Ovat reppanoita ja siksi piinaavat meitä rikkinäisiä, koska yrittävät vimmatusti ymmärtää rakkautta ja elämää ja kuolemaa ja olemista ja elämistä - meidän kauttamme. Mutta kun emme voi heitä auttaa sillä tahtia ei voi oppia. Bad luck.

Ehkä sitä voi harjoitella ns. pitkän kaavan mukaan niin, että menee sitten geeneihin jos oikein on nöyrä. Mutta jos on olevinaan nöyrä kovuus senkun lisääntyy. Pitkä tie on sille edessä joka on kyennyt elämään sukupolvien saatossa pelkästään imitoimalla ja fuulaamalla ja menemällä aina siitä mistä aita on matalin. Tänk på det (ne, jotka härnäävät minua ja uskovat, että minä voisin antaa heille yhtään mitään: en voi). Mutta rikkinäiseksi vetävät ja sitä en halua. Haluan elää rauhassa ilman jatkuvia stalkkauksia.

Lopettakaa stalkkaus niin Jumala ehkä on armollinen.

Homo Garrulus said...

Ei ollut kenellekään suoraan vaan kaikille niille, jotka jaksavat vatvoa ja vatvoa omia idiotismejaan ja siirtää ne peloissaan projektiona minuun. Minä olen ehjä sielustani vaikka oleminen on särki. Sielu voi hyvin ja siksi nukun hyvin. Elämä ei voi hyvin koska muut terrorisoivat koko ajan ja varastavat minun tekemiset ja nauravat vielä. Ovat sadisteja ja sadismia ei voi muuten ymmärtää muutakuin avaamalla ongelma heille itselleen ja siksi ovat niin kiinnostuneita.

Tätä taitaa esiintyä ihan kaikissa uskonnoissa joten on turha etsiä aidan toiselta puolelta. Naisia voi kiusata niin ja näin ja ihmisiä voi tapattaa monella tavalla. Miksi aina toisen kulttuurin tapa nyt yksinään olisi se pahin? Tänk på det (et sinä RR vaan ne, joiden aivot ovat jotenkin jämähtäneet vihaansa).

Homo Garrulus said...

Päivän sivistys maneeri:
http://www.youtube.com/watch?v=xoKbDNY0Zwg

:)
love with nenänkaivuu invölvd