August 12, 2008

Minä itseltäni tolkkua pois rakentamaan

Petelius ja Ruonansuu parhaimmillaan Esko Ahona ja M. A. Nummisena. Tässä yksi osa 3-4:n sketsin sarjasta. Mestarillista imitaatiota - kerta kaikkiaan. Ja hauskaa. Melkein taidetta. Mutta onneksi vain melkein.

http://www.youtube.com/watch?v=6_rEalkaEXY&feature=related
Petelius ja Ruonansuu Show: M. A. ja Aho

11 comments:

Homo Garrulus said...

Tieteen ja taiteen ero on suunnassa eikö vaan? Tiede kulkee jälkeenpäin poimimassa marjat, joita voi poimia ja tarkistaa onko mustikka vai puolukka?

Taide kulkee edellä ja mietti mitä haluaa kommunikoida tai ainakin tuottaa. Taide on siis proaktiivinen kun tiede on epistemologinen. Taide luo näin portit tai otsikon. Otsikko luo aina tekstin hypoteesin tai odotusarvot. Mitä odotetaan siinä olevan. Näin taide (kun sitä ei tarkkaile omana erillisenä tuotoksena missä joku turhautumiseen asti kyllästynyt piirtäjä/maalari/veistäjä/soittaja jne ryhtyy poistamaan omia ahdistuksen poikasia. Se ei pitäisi olla taidetta mielestäni vaan se pitäisi olla sylköksiä, ulossyljettyjä joskus hauskasti väsättyjä teoksia joita voi ajan puutteessa käydä tsiigaamassa.
Mutta jos on aikaa ja rahaa ja kuntoa jäljellä voisi käyttää aikansa niin, että siitä tulee juuri tämänkaltaista selittävää tiedettä jolla ei vaan ole arvoa suoranaisesti koska se ei ole totuutta.

Se on silti näkökulma elämään jolla näkökulmana arvoa. Samalla minä olen pitänyt niin MA:ta että EA:ta ns. sivistyneinä ihmisinä mutta näin katsottuna molemmat ovat vain naurunalaisia.

Ehkä sekin on terveellistä ellei ala palvoa turhaan?

Rauno Rasanen said...

HG

Ihan hyvää kommenttia tieteen ja taiteen eroista. Mun mielestä siis.

Homo Garrulus said...

Tack.

Homo Garrulus said...

Puurot ja vellit roiskuvat kun tietämättömästi taitavat pääsevät yhteen. Pitäisi olla jokin laser-lukija, joka lukee mitä ihminen todella sanoo kun väittää kaikenlaista. Ja nykyään kun on aika lyhyitä ja ytimekkäitä (ja turhia) palavereita ennätysmäärän koska kaikki tekevät projekteja (anna mun kaikki kestää siksi) niin eivät enää tietä puhuvatko tieteen tajunnan tai taiteen tajunnan kautta.

Eivätkä edes osaa epäillä omia sanojaan missään suhteessa koska narsismi on kasvanut osaksi otsalohkoa missä analyysi tehdään.

Homo Garrulus said...

http://www2.uiah.fi/virtu/materiaalit/tuotetiede/html_files/154_ohjaava.html
tämä piti olla vielä.

Homo Garrulus said...

Olipa hoono kieli, tuli nopsasti kirotettua mutta ajatus on kirkas (kukas on sellaista sanonutkaan sillä yleensä sanotaan Det dunkelt skrivna är det dunkelt tänkta - mutta minunlaisella ketterällä ihmisellä nämä merkit eivät pysy vain mukana vauhdissa.

Homo Garrulus said...

Minä itseltäni hidastusta ylleni haluamaan. Ja jotain muuta alleni.

pee dee said...

Niinkuin

Tanaan oli kiva paiva:

Homo Garrulus said...

aha

Homo Garrulus said...

Kympin uutisten loppukaneetin jälkeen huomasin, että pienet apinat olivat saaneet alleen...tiedätkö mitä? Jäätä. En sano enempää, älä sinäkään.

12.8.08 klo 22.20

Homo Garrulus said...

Mikä on EA:n puheen muoto? Jostain toisesta blogista tuttu juttu?