August 18, 2007

'Lady in Black' - Amy Winehouse - makaa tätä menoa ruumisarkussa ennen joulua...

Kuvassa näkyvän Amyn iloinen mutta riutunut ilme ja silmät paljastavat liikaa: too much, too soon, too high - just die!/RR

***
http://www.mollygood.com/celebs/blake-fielder-civil/

Linkkikuvien 'kuolevan joutsenen' pitäisi olla juuri nyt! katkolla eikä dokaamassa heroinistiukkonsa kanssa, mutta kun ei niin ei;...Amy otti hatkat katkaisuklinikalta.

Keikkoja on peruttu - entiset menevät miten sattuu, pää sekoaa ja sisäelimet prakaavat. Tervemenoa siis ruumisarkkuun.

Ei ole mikään ihme, että isänsä sai raivokohtauksen ja on Amyn äidin kanssa (pariskunta erosi jo 1993) toimittamassa tytärtään psykiatriseen pakkohoitoon ja miettimässä lähestymiskiellon hakemista 'nistivävylleen' Blake Fielder-Civilille, joka mitä ilmeisimmin hankkii Amylle heroiinia (hän polttaa sitä kuten marihuanasavukkeita mutta ei piikitä - ei ainakaan omien sanojensa mukaan) ja muita huumeita.

http://www.thehollywoodgossip.com/categories/blake-fielder-civil/

*
Kaikki menee Amy Winehousen kohdalla juuri niinkuin sen pahimmillaan olin ajatellutkin menevän - valitettavasti :(
Toukokuussa solmittu avioliitto jo kertaalleen jätetyn poikaystävän kanssa oli näköjään virhe, koska mies on heroinisti - aivan kuten arvelin.

Ja kun kaksi päihdeongelmaista menee yhteen, on lopputulos aina enemmän kuin osiensa summa. Itsetuhoisuuden (jos tietysti rakastavassa ja 'tolkullisemmassa' suhteessa onnenkin) määrä kasvaa yhdessä moninkertaiseksi - olkoonkin, että alla kerrotussa tapauksessa aviomies toimitti Amyn ensiapuun.
Vaihtoehtona tosin olisi saattanut olla yliannostuksesta aiheutunut kuolema...

Rahaa huumeisiin joka tapauksessa riittää, koska Amyn todella erinomaista Back to Black albumia on nyt myyty maailmanlaajuisesti ainakin 3,5 miljoonaa kappaletta.

*
Olen aikoinaan toiminut hoitajana myös päihdehuollossa noin 7 vuoden ajan, enkä tämän kokemuksen enkä oman - ajoittain 'reippaan' alkoholinkäyttökokemuksenikaan perusteella jaksa enää olla kovin optimistinen Amyn suhteen.

Ainoa akuutti ja tehokas apu Amylle tässä vaiheessa - jota voi käytännössä pitää täydellisenä itsetuhoisuutena ja huumeriippuvuutena - lienee enää pakkohoito, mitä hänen vanhempansakin nyt vakavasti harkitsevat.

Mutta kyseessä on silloinkin lopulta vain väliaikainen - ikäänkuin hätäratkaisu, koska päihteistä vapautuminen vaatii jokaisen päihderiippuvaisen kohdalla aina omassa tahdossa - omassa tunne-elämässä tapahtuvaa muutosta, jonka perusydin piilee siinä, ettei päihteen tuoma hetkellinen huumaus motivoi koko elämää, minkä jälkeen vasta tulee sitten kaikki muu - Amyn kohdalla jopa laulaminen ja musiikki!

Varmaa kuitenkin on, että mitä pitemmän aikaa tätä menoa kestää - eikä tuota aikaa ole paljon: nyt puhutaan enää ehkä kuukausista - sen varmemmaksi käy, että saamme uuden uhrin rock-maailman surtavaksi.

*
Kurt Cobainko (Nirvana) se oli edellinen tämän kuuluisuusluokan stara, joka päätyi pitkälti päihderiippuvuuden takia itsemurhaan 27 vuotiaana vuonna 1994.
Tai onhan noita sekä itsetuhoisia että muiden tappamia rappareita ja hiphoppareita, mutta niitä minä en juurikaan tunne.

27 on 'maaginen' luku näissä asioissa. Tiedän 5 muuta kovan luokan tähteä, jotka ovat kuolleet juuri 27 vuotiaina huumeitten takia, mutta Amy, joka täyttää vasta 24 syyskuussa, ei elä tätä menoa likikään sinne asti.

Brian Jones (Rolling Stones), -69, Alan 'Blind Owl' Wilson (Canned Heat), -70, Jimi Hendrix -70, Janis Joplin, -70, Jim Morrison, (Doors) - 71 - ja Kurt Cobain 1994.
Kaikki siis 27 vuotiaita kuolessaan.

*
Amy - don't leave us. We love you.

########

Amy Winehouse jätti vieroituksen!
16.8.2007

Brittiläinen soulsensaatio Amy Winehouse on lähtenyt vieroitushoidosta. Toissapäivänä apua päihdeongelmiinsa hakenut kultakurkku päätti kuitenkin jo eilen lähteä pois vieroituksesta vanhempiensa vastustuksesta huolimatta.

Upeasta äänestään ja holtittomasta juhlimisestaan kuulu laulaja Amy Winehouse ei viihtynyt pitkään vieroituksessa. Brittiläisen The Sun-lehden saamien tietojen mukaan Winehouse jätti päihdehoitolan eilen ja lensi Lontooseen aivokuvausta varten.

Ongelmainen tähti sai reilu viikko sitten epileptisen kohtauksen otettuaan yliannostuksen huumeita ja alkoholia. Lääkärit selvittävät nyt, kärsiikö Winehouse epilepsiasta.

Useita keikkoja kesän aikana perunut Winehouse ehti selvitellä päätään ammattilaisten valvonnassa vain vajaat kaksi vuorokautta.


Amyn lyhyeksi jäänyt vieroitushoito on suututtanut laulajan perheen.
Laulajan vanhemmat pelkäävät, että Amyn päihdeongelmainen aviomies estää Winehousia pysymästä kaidalla polulla.
Tähden huolestuneet vanhemmat miettivät lähestymiskiellon hakemista vävylleen Blake Fielder-Civilille.

Brittilehden mukaan Mitch ja Janis Winehouse harkitsevat myös tyttärensä passittamista psykiatriseen hoitoon.

The Sun-lehden haastattelemien sisäpiiriläisten mukaan Winehouse oli suunnitellut pysyvänsä vieroituksessa pari viikkoa, mutta hän tuli pian toisiin ajatuksiin. Tähden ystävät pelkäävät, että Winehouse jatkaa juhlimistaan hautaan asti.

Mirror-lehden mukaan Winehouse meni vieroituksesta lähes suoraan juomaan, Lehden toimittajalle lyhyesti puhunut Amy totesi:
- Olen kunnossa, älkää olko huolissanne.

Huoleen silti varmasti aihetta, sillä Winehouselle ei ollut mitään käsitystä, mitä edelliselle viikolle oli tapahtunut. Pari tuntia kotona viihtynyt Amy riensi eilen miehensä kanssa paikalliseen pubiin.

***
Amy Winehouse: Kuolen vuoden sisällä
15.8.2007 14:15

Ongelmainen laulaja Amy Winehouse on kertonut ystävilleen uskovansa, että hän kuolee vuoden sisällä.Winehouse saa parhaillaan hoitoa heroiini- ja kokaiiniriippuvuuteensa Priory-vieroitusklinikalla.

Winehouse vajosi koomaan viime viikolla käytettyään huumeita kolme päivää. Hän sekoitti kokaiinia, heroiinia ja ketamiinia viinaan. Hänet kiidätettiin sairaalaan toipumaan.

- Hän käytti kaikkea, minkä käsiinsä sai. Hän oli valkoinen kuin lakana. En koskaan unohda hänen silmiään: ne olivat kuolleet, ystävä kertoo Daily Sport -lehden mukaan.
- Hän on itsekin vakuuttunut, että tähän aikaan ensi vuonna hän on jo kuollut.

Huumeongelman lisäksi Amy kärsii myös anoreksiasta.

- Hän ei ymmärrä, kuinka vaarallista alkoholi hänelle on. Hän juo hirveitä määriä viinaa. Pahana päivänä hän voi nauttia pullon vodkaa yhdellä istumalla.

Amyn ongelmat ovat vaikuttaneet myös laulajan töihin. Hän on joutunut perumaan useita esiintymisiä, muun muassa kaksi keikkaa Rolling Stones -bändin kanssa.

***
Winehouse myönsi heroiiniongelman ja meni vieroitukseen
14.8.2007 19:53, päivitetty 14.08. 19:57

Laulaja Amy Winehouse on viimein myöntänyt heroiini- ja kokaiiniongelmansa. Hän on kirjautunut yhdysvaltalaiselle vieroitusklinikalle yhdessä aviomiehensä Blake Fielder-Civilin kanssa.

Amy joutui viime viikolla sairaalaan juhlittuaan hillittömästi kolme vuorokautta. Hän oli käyttänyt heroiinia, ekstaasia, kokaiinia, ketamiinia sekä alkoholia.

- Hän ymmärsi lopulta, että alkoholi ja huumeet aiheuttavat valtavasti ongelmia kaikille, lähde kertoi Mirror-lehdessä.

Vain pari päivää sairaalasta pääsyn jälkeen Amyn paras ystävä Juliette Ashby näki, kuinka laulaja poltti jälleen heroiinia hotellissaan.

Amyn isä Mitch sai raivokohtauksen kuullessaan tyttärensä jatkuvasta huumeidenkäytöstä. Lopulta isä sai tyttärensä hakeutumaan hoitoon.

- Amy ymmärsi tarvitsevansa hoitoa vasta nähdessään, kuinka hänen perheensä kärsi, ystävä kertoi.
- Hän myönsi, että hänellä ja Blakella on huumeongelma ja lupasi hakeutua klinikalle.Amy on kuitenkin kiistänyt koskaan piikittäneensä heroiinia suoneen.


- Mutta nyt he molemmat ymmärtävät, että elleivät he hae apua, he kuolevat nuorena.

***
Amy Winehouse: Olen heroiiniriippuvainen
15.8.2007 16:33

Amy Winehouse on tunnustanut anopilleen olevansa riippuvainen heroiinista.

Amy Winehouse kertoi anopilleen totuuden huumeiden käytöstä.
Asiasta kertoo metro.co.uk -sivusto. Laulajattaren anoppi on paljastanut, että hänen miniänsä on tunnustanut olevansa huumeriippuvainen.

Winehouse tapasi miehensä Blake Fielder-Civilin kanssa Blaken vanhemmat hienossa maalaishotellissa, jossa he keskustelivat parin ongelmista.
Winehousen on kerrottu tunnustaneen anopilleen kahden kesken, että he eivät Blaken kanssa pysty elämään ilman huumeita.

***

Amy Winehouse kertoo yliannostuksestaan
12.8.2007 16:01

Huumeiden yliannostuksen takia viime viikolla sairaalaan joutunut Amy Winehouse kertoo News of the World -lehdelle koettelemuksestaan:
-Se oli hullua, yksi elämäni pelottavimmista hetkistä. En osaa kuvailla, mitä tapahtui. En oikein edes tunne itseäni.

Koomaan vaipunut Winehouse kiidätettiin sairaalaan kolmen päivän huume- ja alkoholijuhlien jälkeen.

- En edes muista, miltä näytin. En tunnistanut itseäni. Olin kauhusta kankeana ja täysin kontrolloimaton.

Amy kertoi yliannostuksen säikäyttäneen hänet.

- Olin ihan sekaisin. Tiedän, että asioiden täytyy muuttua. Minun täytyy saada itseni kuntoon.
Amyn hengen pelasti aviomies, joka kiidätti hänet sairaalaan. Winehouse kertoi lehdelle kuitenkin palaavansa töihin jo maanantaina.

- Minun on pakko. Voin jo ihan hyvin, ongelmainen laulaja vakuutteli.
***
Amy Winehouse pelkää itsemurhaa
11.8.2007 18:50

Laulaja Amy Winehouse on itsemurhan partaalla, mutta hän ei silti suostu menemään hoitoon, Sun-lehti kertoo.
Lehden mukaan Winehouse on koukussa poltettavaan heroiiniin, ja laulaja sai huumeesta myös yliannostuksen.

Amy joutui sairaalaan tällä viikolla huumeiden ja alkoholin yliannostuksen takia. Tällä hetkellä hän on hotellissa.

Laulaja on lehden mukaan hyvin sairas, hän oksentelee jatkuvasti eikä pysty syömään. Hänen luonaan käy lääkäreitä ja psykiatri.

Nuori laulaja on kertonut äidilleen pelkäävänsä tekevänsä itsemurhan.- Amy on kertonut äidilleen miettivänsä usein itsemurhaa. Hän tietää kuolevansa nuorena, ystävä kertoi Sun-lehdelle.
*
Amy Winehousen esiintymiskunnosta lyötiin vetoa, miten kävi?
Amy Winehouse on tullut tutuksi peruutettuaan keikkojaan viime hetkessä heppoisin syin. Tämä koettiin Suomessa Provinssirockissa, mutta sama on toistunut Hollannissa, Irlannissa, Skotlannissa ja Englannissa.
William Hill -vedonlyöntitoimisto otti kohteekseen Winehousen esiintymisen Eden Sessions -tapahtumassa Cornwallissa eilisiltana.
Todennäköisyydeksi esiintymisen suhteen oli arvioitu 50 / 50. Lieneekö Winehouse sisuuntunut vedonlyöntikohteeksi joutumisestaan, mutta tähti hoiti tällä kertaa keikan moitteetta.
*
Amy Winehouse sekoili myös Cornwallissa
Eilen uutisoimme, että Amy Winehousen esiintymiskunnosta lyötiin vetoa Cornwallin-keikan osalta. Samassa mainitsimme, että Winehouse oli hoitanut keikan moitteettomasti. Moitteettomus koski tällä kertaa kuitenkin vain paikalle saapumista, kun lukee The Sun -lehden reportaasia keikasta. Winehouse poistui lavalta jo kahden biisin jälkeen.
Laulaja palasi takaisin, mutta loput biisit olivat täydellistä sekoilua. Winehouse läpsäisi itseään kasvoihin, löi mikrofonia päähänsä toistuvasti, unohti biisiensä sanoituksia ja sotki mukaan kirosanoja.
Kaiken huipennukseksi Winehousi sylki kohti yleisöä ja poistui lavalta kesken viimeisen kappaleen.
The Sun -lehden haastattelema (ex-)fani tiivistää keikkamuiston näin: "Maksoimme kalliisti keikasta, koska olin suuri fani, mutta en ole enää."
***

5 comments:

Sipura said...

Amy hoitaa ansiokkaasti popmusiikissa välttämättömän kiintiönistin virkaa. Millä keinoin valistat nuoria, kun jokainen näkee että paras musiikki syntyy tajunnanlaajentajilla? Red Hot Chili Peppers muuttui 90-luvun Pink Floydiksi kun mömmöt jäivät. Lahjakkaimmat kuten Syd Barrett eivät koskaan päässeet edes hampaitaan näyttämään.

Rauno Rasanen said...

Niinpä. Eikä huippu-urheilussa pärjää enää kuin dopingilla...

*
Mutta Syd Barret saattoi myös 'ihan oikeasti' olla skitsofreeni, vaikken minä sitä tiedä tai mene vannomaan...

Roger Waters on kuitenkin sanonut muistaakseni, että Barret teki loistavan biisin muutamassa minuutissa, kun häneltä sellaisen väsäämiseen meni vähintäin kuukausia.

Johtuiko sekoaminen suoraan huumeista, vai oliko kyseessä geneettinen? alttius, jonka vasta LSD laukaisi - kuten kävi luultavasti? Peter Greenin (Fleetwood Mac) tapauksessa.

LSD:tä käytettiin silti -60-luvulla jopa skitsofrenian 'lääkkeenä' kaikkein hulluimpien 'antipsykiatristen' piirien terapiakokeiluissa.

Esimerkkinä psykiatri Ronald Laing, jolta on suomennettu ainakin kolme kirjaa, joista 'Kokemisen politiikka ja paratiisin lintu' on joka tapauksessa ainakin filosofisesti ja kirjallisesti todella hieno teos.

*
Mutta onhan meillä toki täysin vastakkainenkin esimerkki, mitä tulee huippurokkiin.

Hän on tietysti rokin 'kunnollisin' joskin ainakin aikoinaan eräs jääräpäisimmistä perfektionisteista: John Fogerty, jonka CCR-basisti Stu Cook ei sanonut koskaan nähneen ottaneen neljää olutta tai kahta isoa viinilasillista enempää - huumeista nyt puhumattakaan.

Ja CCR:n kaverit asuivat sentään hippi-San Fransciscon eräässä esikaupungissa El Cerritossa, josta on reilu 10 km Berkeleyhyn ja reilut 20km San Fransiscon keskustaan.

Fogerty itse on kertonut, että hän kammoaa kontrollin menettämisen tunnetta ja siten myös humaltumista.
Hänelle humalasta tulee paranoidinen fiilis...

A-K.H said...

Näkyy olleen lukittavissa hammasraudoissa. Sivusta poistetaan hammas nesteen nauttimiseksi imupillillä. Käytetään apuna ainakin laihduttamisessa.

komposti said...

Tykästyin minäkin Amyn laulantaan, valitettavasti luonteensa on mitä on. Jostain luin häntä mainittavan maanis-depressiiviseksi, eikö se sopisi?

Rauno Rasanen said...

komposti

'Jostain luin häntä mainittavan maanis-depressiiviseksi, eikö se sopisi?'

*
Sopii niinkuin se kuuluisa nappi silmään.

Jotain muutakin häikkää tämän neidon persoonallisuudessa on kuin huumeiden aiheuttamat reaktiot.

Vaikea sanoa, mitä se on, mutta luin itsekin jostain, että hänet olisi jopa diagnosoitu maanis-depressiiviseksi (mikä nyt ei sinällään vielä paljon todista), mutta Amy ei suostunut ottamaan lääkitystä.

Joka tapauksessa maanis-depressiivisyys (MD) on taiteilijoitten psyykkinen 'ammattitauti'.

Ja jos itseään ryhtyy hoitamaan (lue tässä: stimuloimaan) päihteillä, niin mielialojen vuoristorata sen kun vain pahenee pitemmän päälle.

Amyn kohdalla ei ole (ainakaan toistaiseksi, mutta saattaahan hän tietysti seota noista päihdecocktaileistaan vielä pahemman kerran) kyse psykoottisesta MD:stä, joka on tosi paha oireyhtymä.
Se tekee ihmisestä varsinkin maanisessa vaiheessa tosi hullun!

Mielisairaanhoitajana on tullut nähtyä näitä tapauksia.

*
Miksiköhän mun pitää niin usein ihastua näihin ääri-ihmisiin (esim. Nietzsche ja kump.)?

Tosin John Fogerty on kuten kirjoitin varsin kunnollinen ja oletettavasti tasapainoinen, mutta eihän sekään asia ihan niin ollut.

Seuraavassa pari esimerkkiä.

Fogerty sai peräti vatsahaavan -70-/-80-luvun vaihteessa riidellessään Saul Zaentzin (Fantasy Records) kanssa CCR:n kadonneista eli huijatuista rahoista (lähes 10 miljoonaa dollaria).

Hän meni täysin lukkoon noista riidoista eikä kyennyt kirjoittamaan lähes kymmeneen vuoteen uusia biisejä ja kieltäytyi käytännöllisesti katsoen lähes 25 vuoteen soittamasta omia CCR-kappleitaan (1972-1997).

1986 John löi vihapäissään kätensä tuolin kulmaan (käsi piti lastoittaa) Zaentzin haastettua hänet oikeuteen plagiaatti- ja kunnianloukkausyytteiden takia.

Ylipäätään Johnista tuli 1980-luvulla todella vittumainen mies myös bändikavereitaan kohtaan, koska hänen ja heidän taloudelliset intressinsä CCR:n rahallisen tuoton ja markkinoinnin suhteen menivät ristiin!

CCR:hän oli ollut käytännössä Johnin luoma bändi, mitä biiseihin tulee.

En kerro tässä kaikkia yksityiskohtia, mutta niin kaunainen hän on elossa oleville CCR-kavereilleen (Tom Fogerty kuoli 1990), ettei CCR tule enää koskaan tekemään come-backia.

Vuonna 1987 John tapasi tulevan toisen vaimonsa Julien, ja tämä suhde muutti häntä onneksi ratkaisevasti!

Johnista tuli egoistisen 'mörököllin' sijasta parempi oma itsensä - ja tulihan niitä uusia lapsiakin kolme kappaletta.