August 4, 2007

Eräs analyysi seksuaalisuudesta

Kemppiselle päreeseen "Juoppolintu". (Editointi pätkii)

*
Leiki ja näprää sinä Kemppinen besserwissermäisyytesi kanssa kuin murrosikäinen poika, joka on juuri löytämässä/löytänyt peniksensä aiemmin niin salaperäisen merkityksen ja funktion - eli siitä, miten penistä voi käyttää nautinnon välineenä.

Sitähän nämä kaikki kaikenmaailman esineillä 'näpräilyt' sinulle merkitsevät: nautinnon siirtämistä vaginasta/emättimestä ('maailmasta'- kts. PS.) peleihin, koneisiin, kelloihin ynnä muihin härveleihin.

Kyllä ne fetisseistä käyvät erinomaisesti. Ei siinä mitään. Mutta nautinto, joka niiden avulla voidaan saada, jää aina puolitiehen, vaikka sen voikin hetkittäin kokea lähes täydelliseksi.

Kyse on narsistisesta itsetyydytyksestä, josta ei heru sen 'kiihokkeelle' mitään - koska kiihoke on vain väline - ei koskaan itse tarkoitus.

'Kunnon' yhdyntää, joka jättää 'jäljen' myös psyykeen, ei kuitenkaan ole rakennettu fetissien varaan - siinä toinen ihminen on nautinnon syy, lähtökohta ja kohde: - psyyken lisäarvo eikä pelkästään sen käyttöarvo.

Todellakin - äärimmäisen tyydyttävä seksuaalinen suhde luo lisäarvoa ja rakentaa parisuhdetta - se ei ole vain käyttöarvolla mitattavissa.

Mutta tästä Marx ei ymmärtänyt hevon pierua. Hänelle lisäarvo merkitsi aina (taloudellista) riistoa.
Marxille vaimo oli ja eli vain hänen omia tarkoituksiaan/työtänsä varten/kuten Einsteininkin tapauksessa, kuten jne...kaikkein valistuneimpienkien miesten historia on naisten alistamisen historiaa...

Eikä tästä lisäarvoproblematiikasta seksuaaliekonomiassa ymmärtänyt mitään edes kvasimetafyysikko ja reduktionisti Freud.
Freudille yhdyntä oli eläimellisen vietin pakonomainen purkaus, joka yhteisön koossapysymiseksi piti mystifioida romantiikaksi ja sen sellaiseksi.

Mutta tuo on pahanlaatuista pessimismiä, johon itseensä sisältyy seksuaalisuuden torjunta (Freudilla?! - kyllä).

*
Seksuaalisuudesta meille ei kuitenkaan jää kuin yksi 'varma' johtopäätös: "Halun kohtalot ovat tuntemattomia" (Riceour).

*
PS. Saban kuningattaresta kerrotaan, että hän ei ollut nainen, - hän oli maailma.

3 comments:

naista said...

rauno! hyvä! näen Sinut (ensimmäistä kertaa? ) Optimistisena! varmaan en ole tarkkaan menneisyydessä katsonut.
mutta jos, niin tässä on valtava askel

Anonymous said...

paraskin bloggaro-bloggari on parhaimmillaan hermostuessaan jollekulle

Rauno Rasanen said...

naista

Jos vaikutin jotenkin optimistiselta, niin korjaan sen 'virheen' pikimmiten..;)