September 3, 2008

Luonani viivy oi armas, lohtua tuskaani tuo

Otsikon kaiho on koskettavan todellista, mutta rakkauden paradoksaalisuuteen ja traagisuuteen kuuluu kuitenkin, että se, jota eniten rakastaa, satuttaa myös aina kaikkein kipeimmin.
*
http://www.youtube.com/watch?v=7IIK3vHIaP8
Veikko Ahvenainen hanurilla - Kaunis on luoksesi kaipuu
*
KAUNIS ON LUOKSESI KAIPUU
Säv. ja san. Eino Partanen

Intro:

Am F7 E7
Am E7 Am

Muistosi on mulle kallis
A7 Dm Dm7
muuta kun jäljell' ei oo.
Dm6 E7 Am
Aina on mielessä mulla
F7 E7
aika tuo onnellinen.
Am E7 Am
Kaunis on luoksesi kaipuu,
F E7
raskas vaikk' joskus se on.
Dm E7 Am
Kaunis ja kaihoisa katse
F7 E7 Am
kyynelten peittämä on.

Am E7 Am
Silmäni kun kerran suljen
A7 Dm Dm7
luoksesi käydä viel' saan.
Dm6 E7 Am
Kätesi kaulaani kiertyy,
F7 E7
huulesi kuiskaavat vain.
Am E7 Am
Luonani viivy oi armas,
F E7
lohtua tuskaani tuo,
Dm E7 Am
että ma unhoittaa voisin
F7 E7 Am
elämän murhehet nuo.

11 comments:

Komissario Haulikko said...

Tämähän sattui! Sain juuri potkut poliisin toimestani Iinekseltä ja mietin, missä kävisin ilahduttamassa mieltäni.
Ja täällä, täällä, tuo laulu...
Osaan säestää kitaralla vain, jos näen sointumerkinnät. Ja tässä laulussa ne olivat paikoillaan. Hain siis kitarani, viritin sen netin avulla ja nyt olen laulanut ja soittanut kappaleen kahdesti. Tuntuu hyvältä.
Emme tunne toisiamme, mutta näköjään ajattelemme monista asioista samalla tavalla. Jopa töksäyttelemme muille samaan tyyliin. Jopa samoille ihmisille!

Rauno Rasanen said...

komissario haulikko

Kavahdan henkistä väkivaltaa, mutta ehkä siedän sinua siitä huolimatta...

Homo Garrulus said...

Oletko napsinut jotain ylimääräistä sieltä temppelinne kammareista? Vaihtakaa ensin vahtimestari, hän elää omissa tunnelmissa. Sitten valaisimet, niissä on hämähäkkien verkkoa. Sitten ukot, niissäkin on outoa hajua. Naiset, jotka siellä toimivat ovat aivan liian paljon robotteja; uskovat vain, että ovat jotain valtavaa.

Siis; paikka siivottavaksi; korvat pestäväksi, suu puhtaaksi, hampaat rautoihin ja oikeneminen ALKAA NYT.

SANO SE NIILLE RÄSÄ.

Komissario Haulikko said...

Minulle riittää, kun uskot, että minä olen kädellinen. Sehän alkaa olla suurimpia tunnustuksia, mitä mies eläessään saa.

Rauno Rasanen said...

komisario haulikki - anteeksi haulikko

Heh. Taidat toisaan olla sukulaissielu.

Varaudu kuitenkin siihen, että kaikki, mitä kirjoitan, on yhtä varmaa kuin maailmankaikkeuden alkusynnystä esitetyt teoriat.

Saatamme siis olla fundamentaalilla tavalla eri mieltä toistemme kanssa - sekä tahtoen että tahtomattamme.

Sitä kutsutaan dialogiksi.

Komissario Haulikko said...

Rauni, anteeksi, Rauno

Henkilö, joka ilmoittaa olevansa Φαίδρος-dialogin Sokrates, ei voi olla läpeensä paha. Tunnustautuminen historiaan jäävän, poikarakkautta koskevan keskustelun toiseksi osapuoleksi vaatii luonnetta. Itse en uskalla astua Sokrateen sandaaleihin, mutta Ontuva Rabelais sopii mainiosti.
Lähtekäämme liikkeelle siitä, mikä meitä yhdistää. Suosikkielokuvistasi olen kuukauden sisällä nähnyt Piukat paikat, Dersu Usalan ja Mansikkapaikan. Varsinkin Dersu täytyy katsoa vähintään kahdesti vuodessa, jotta usko ihmiskuntaan säilyisi.
Myös kirjalistasi oli perin juurin tuttu.
Seitsemää veljestä käytän henkisenä puhdistusaineena. Kun on lukenut kymmenkunta nidettä ns. nykykirjallisuutta ja ottaa sitten Veljekset hyppysiinsä, tuntuu siltä kuin saisi juodakseen raikasta vettä tunkkaisen kiljun jälkeen.
Jos minun olisi pakko tehdä lista suosikkikirjoistani, Veljekset tulisivat ehdottomasti kärkeen. Elokuvieni ykkönen taas on Milos Formanin "Palaa, palaa."
Musiikkimaku meillä on täysin erilainen. Listasi oli minulle täysin outo. Nessun dormaa ja sen sellaista kuuntelen mielelläni, silloin harvoin, kun jotain kuuntelen. Hiljaisuus on minulle parasta musiikkia.
Musiikista olemme siis "fundamentaalisti" eri mieltä. Ja entäs sitten?
En usko että kukaan - et edes sinä - omistaa lopullista totuutta, joten juttele rauhassa vaan. Suutun vain siitä, jos minua käsketään, komennellaan tai yritetään pakottaa omaksumaan jotain pönttöjä mielipiteitä. Tai enhän minä suutu, jätän vain komentelijan katedeeriinsa möykkäämään.
Henkinen väkivalta on sitten toinen juttu. Sitähän me kaikki harrastamme, ainakin silloin tällöin. Naiset osaavat sen luonnostaan. Riittää, kun kaunis nisäkäs sanoo, että "kylläpä sinä nyt pahoitit minun mieleni", kun miespolo ryntää ostamaan kukkia, varaamaan ravintolasta pöytää ja matkaa etelän lomakohteeseen. Suurimpia mestareita pahoittamaan mielensä ovat tietysti äidit, nuo toivossa väkevät. Isän rooliksi jää tuo vanha tuttu "Pappa betalar."
Jaaha. On mentävä tyhjentämään kellari vedestä. Jokohan sen salaojan saisi aikaiseksi ensi kesänä.

Rauno Rasanen said...

komisario haulikko

Mainiota! Olen aivan otettu kommentistasi.

En voi juuri nyt lisätä siihen kuin Rokan Antin tavoin vaatimattomasti mutta rehellisesti - kommenttihalukkuuttani korostaen:

'Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä? Täs siul on sellane.'

(Voit tulkita tuon myös itseäsi koskevaksi kuvaukseksi.)

Rauno Rasanen said...

komisario haulikko - tai haulikki (voit kyllä kutsua minua rauniksi piukat paikat-hengessä, vaikka 'minäkään en ole täydellinen').

Se mainitsemani henkisen väkivallan kavahtaminen oli muuten pilailua. Minähän olen todellisuudessa piilosadisti - tosin varsin lempeä piilosadisti.

Komisario Haulikko said...

Olen katsellut juttujasi ja kommenttejasi sen verran, että voin yhtyä mielipiteeseesi itsestäsi: lempeä piilosadisti. Tämän päivän kirjoituksesi on siitä hyvä esimerkki. Kuinka moni känninen ihmispolo yrittääkään saada selvää kirjoituksestasi ja kun mistään ei saa tolkkua, heittävät bittiavaruuteen muutaman älyttömän sanan? Ei tällaisia tekstejä saisi perjantaisin lähettää! Jos olisit todellinen ihmisystävä, laittaisit perjantaina lukijoillesi jonkin Juicen laulun sanat sointumerkein varustettuna. Pieksämäki-Blues olisi kova sana. Sitä hoilatessa ja Landolaa rämpyttäessä maailma tuntuisi heti paremmalta paikalta.
Maanantai on oikea päivä nakata kvasitieteellistä tarinaa. Työviikko on päässyt alkuun ja aivot käyvät kovin kierroksin. Joku älypää saattaisi ilahtua tekstisi analysoinnista vähän samaan tapaan kuin shakinpelaaja hyvästä tehtävästä. Minun kompetenssini ei siihen riitä.
Oletko muuten koskaan nähnyt Formanin elokuvaa "palaa, palaa?" Jos näit, mitä pidit?

Homo Garrulus said...

Mies on sellainen joka kattaa naisen (on suurempi, on laajempi) ja niin kauan kun se on tilanne on hyvin. Jos sen sijaan nainen kasvaa (tämä kasvu ei saisi olla kuten minun taka-ahterini siis iso: en viittaa kasvuun biologisesti/fysiologisesti)
yli miehen niin tulee ahdas paikka naiselle; naisen olisi kuuluttava miehen alle eikä päälle sillä naisella on jo lapset ns. allaan (hierarkisesti). Mutta jos siellä on kaikki ja naisella ei ole statusta tilanteesta tulee kestämätön. Kuin kolmen kilon kalakukko yhden kilon pussissa.

Ironmistress said...
This comment has been removed by a blog administrator.