September 12, 2008

Stoalaisuutta Johnny Rottenin tapaan

Tähän pyritään. Mielenkiintoinen tunnetila. No Feelings.
Kuunnelkaa Johnny-pojan loppukommentit. Eipä ole niihin mitään lisäämistä minulla. 'Be like me.Take no shit from anyone - ever!'
*

http://www.youtube.com/watch?v=o1RE6QdlyrQ&feature=related
Sex Pistols - No Feelings

I've seen you in the mirror when the story began
I fell in love with you
I love your mortal sin
Your brains are locked away
But I love your company
I only ever see you
When you got no money
I got no emotions for anybody else
You better understand
I'm in love with myself
Myself
My beautiful self

No feeling
No feeling
No feelings
For anybody else

Hello and goodbye
And a runaround Sue
You follow me around like a pretty pot of glue
I kick you in the head
You got nothing to say
Get out of the way cause I gotta getaway
You never realise
I take the piss out of you
You come up and see me and I beat you black and blue
All day
I'll send you away

I got no feeling
No feeling
No feeling
For anybody else
Except for myself
My beautiful selfish

There ain’t no moonlight after midnight
I see you silly people out looking for delight
Well, I'm so happy
I'm feeling so fine
I'm watching all the rubbish wasting my time
I look around your house
You got nothing to steal
I kick you in the brains when you get down to kneel
I pray
You pray to your god

No feeling
No feeling
I’ve got no feeling
For anybody else

No feeling
No feeling
No feeling
For anybody else
Except for myself
Your daddy's gone away
Be back another day
See his picture hanging on your wall

1 comment:

Homo Garrulus said...

Ainoa ihminen, joka voi tulkita ns. objektiivisesti on tunteitaan ns. tilapäisesti pysähdyttänyt ihminen. Siihen ei pidä pyrkiä: se on vain tila, jossa on mahdollisuus opettaa muille sitä, mitä eivät muuten (tunteittensa takia) pystyisi ymmärtämään. Se ei ole mikään ihanne sillä stoalaisuus velvoittaa.

Miksi joku silti siihen ryhtyy? Koska elää ensin vihaisena autenttisesti ja vihaa ei kunnioiteta vaan siitä tehdään pila. Silti vihalla oli paikkansa, oli oikeutettu koska miehet pyrkivät seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja oudot tapahtumaketjut alkoivat ilman mitään rationaalista syytä. Syy oli siis joidenkin ihisten vakaumus, että pitää olla jollain lailla. He olivat esim. rasisteja, ja olivat lukeneet etukäteen tietoa minkälaisilla geeneillä tulee minkälaisia ihmisiä. Siitä vakuuttuneena tämä ryhmä lähti luomaan uskomuksista totta. Heti kun heidän ns. takuulla-epäonnistunut ihminen esim. nauroi siitä tehtiin kysymys: oliko se ollut oikeassa paikassa. Heti kun henkilö koski nenäänsä, se tulkittiin nenänkaivuuksi jne eli signaaleja löytyi epäielvälle. Saa mitä etsii, sanotaan. Löytää mitä haluaakin löytää vaikka samat ominaisuudet olisivat monella ja lähes kaikilla: joku saa kantaa oudon leiman koska auktoriteetti, joka pelaa nimenomaan näillä keinoilla (huom tätä faktaa): pääsee falsifioimaan hyvin aikaisin ne, joiden geneettinen kartta osoittaa esim. suurta älyä ydistettynä avoimuuteen joka puolestaan yleensä kallistuu demokraattiseen ajatteluun. Hui kauhistus sanovat vallassa: tuo on meille uhka: vaikka olisi hyötyä, hänestä on silti päästävä eroon.

Tämä eroon pääseminen on myös heidän tapansa ns. vanhassa Euroopassa; mm epämukavat vietiin Amerikkaan tai passitettiin sinne. Ei haluttu ns. epämukavia ja saman näkee myös Maltalla. Miksi siellä on tiheästi kirkko kirkon vieressä ja kuulemma ei yhtään rikollisuutta. Niinpä: ovat varmasti kipattu Afrikan puolelle. Ei siis pidä miettiä asoita liian kapealla katseella: ruma ja likainen (=kirkolle epämiellyttävät tosiasiat) passitetaan aina jonnekin ja sanotaan jotain. Suurin osa ei ymmärrä miettiä koko totuutta.

Stolalaisuus on siis defenssi, ettei sekoa koska kukaan ei kohtaa aidosti niihin ongelmiin mitä on edessä. Jos kaikki ryömii ja lusmuilee tulee lopputulokseksi terrorismia tai sitten stoalaisia.

Itse olen vain tilapäisesti, kunnes saan itseni hullusta tilanteesta jonnekin, joka tuntuu järkevältä ja aidolta, oikealta juuri minulle. Ennen sitä en uskalla olla relax ja sillä lailla aito. Jos se ei kelpaa selitykseksi, pattini jatkuu.

Osaan kuitenkin selittää asioita juuri siksi, että olen ne itse kokenut (vain kokeneella on kompetenssia käydä asiat ns. takaperin läpi; tehdä prosessikuvaus) mutta se ei tarkoita, että yrittää kloonata itseä muihin. Minä en ole niin tyhmä. Olen vain osaava; todella osaava.

Mutta kun kyseessä ei ole vakuuttelusta vaan politiikasta; ne, paskiaiset jotka pilasivat ja haluavat siitä vielä nauttia, eivät vaan aio antaa oikeutta sillä uskovat muuten, että heidän uskottavuus meni (ja se meni tottakai muutenkin mutta heille jokin patti on ikäänkuin osoitus, että ovat olleet oikeassa: onneksi en ole terroristi; sanottakoon vielä kerran; onneksi olen siis stoalainen).