August 25, 2005

Nuorison rappeutumisesta (Sosiaali-TV)

Kuvassa sosiaalitutkija Doris Durhkeim-Tena.
(Yhdennäköisyydestä huolimatta ei mitään sukua Michel Foucault`lle - toim. huom.).

Tiedeuutisia

Alkoholiveron jyrkkä lasku on aiheuttanut vielä pahempia seurauksia kuin synkimmissä ennustuksissa osattiin edes kuvitella.
Kohtuukäyttäjäperheitten alkoholinkulutuksen kasvu heijastuu selvästi jo näissä perheissä syntyneitten vauvojen käyttäytymiseen, kertoo sosio-gynekologi, dosentti Doris Durkheim-Tena, joka on juuri tehnyt syvä-survey-menetelmällä hakuammunnan helsinkiläisiin lapsiperheisiin.

Alla näkyvä suloinen Pekka-poika on jo hyvin nuorella iällä jäänyt päihdekoukkuun ja osaa manipuloida äitiään todella kansainvälisin merkein vaikkei osaa vielä edes puhua.

A-klinikan kohtuukäyttö-ideologian mukaan Pekka pitää vieroittaa Koffin A:sta keppana-Olviin, ja että päivittäinen ylläpitoannos stabilisoidaan 1 pullosta puoleen (½) pulloon.


Toimittaja oli Sosiaali-TV:n Tarja-Henna Ruisku.

10 comments:

Androgyynihullumies said...

Miehen blogi paranee päivä päivältä!

Rauno Rasanen said...

Vastaus Hanhensulan ensimmäiseen "Neulovat siat" - päreessäni olleeseen kommenttiin.

Aivan oikein. Minä en pelkää mitään. Eikä minulla ole mitään menetettävää.

Joten varoitan kaikkia: mikäli teillä ei ole kykyä älykkään huumorin ymmärtämiseen, te olette minulle joko fanaatikkoja tai yleisen mielipiteen taakse piiloutuvia pelkureita.

Ja minä olen tosissani, vaikka naurankin ääneen Rabelais´maista naurua.

Rauno Rasanen said...

"Rauno Räsäsen pahkasikamainen blogiperformanssi tuli oikeaan aikaan ja sai ainakin minut nauramaan. Joitakin se varmaankin loukkasi.

Minustakin tämä viimeisin, tämänpäiväinen, meni yli.
Mutta ainahan on vaikeaa lopettaa ajoissa. Sen tietää jokainen luovaa työtä tehnyt. Ja luovuuttahan nämä blogit ovat."

Kirjotti blogisisko Amnell.

Voin paljastaa sinulle sisko, että eräs nykyisen projektini ns. piilevistä intentioista on pyrkimys testata ihmisten huumorintajun häilyvyyden kautta heidän moraalisten sitoumustensa ja niiden rehellisyyden aitoutta.

Mielestäni et voi väittää, että "Sosiaali-TV:ni" ei olisi tuonut julki vakavaa ongelmaa, josta kuitenkin halutaan vaieta totaalisti. Se on liian arka asia.

Sillä - vaikka - tai ilmeisesti juuri sen takia - kuten pyrkimykseni olikin! - toin sen esiin perin absurdissa muodossa, kenenkään puolelle asettumatta, niin/ja silti herkkähipiäisimmät kavahtivat.

Tämä onkin ns. Pahkasika-huumorin ydin: sen absurdius ei tee tyhmäksi (kuten amerikkalainen komedia) vaan naurattaa samalla hämmentäen eli aiheuttaa jopa tuskallisen oivalluksen huumorin kohteena olleen aiheen torjutuista impulsseista.

***
Eihän näin saa kipeitä ongelmia käsitellä ja tuoda julki...(?)
Eikö?

Kavahtakaa vaan. Minä en kavahda!

Anonymous said...

Kyllähän näistä ongelmista puhutaan ja niitä käsitellään, riippuu tietysti missä piireissä itse kukin liikkuu.
FAS-lapsien määrä nousee, vauvat kärsivät vierotusoireista synnytyksen jälkeen, huostaanottojen määrä lisääntyy jne ym tms.

Voihan noilta asioilta sulkea silmänsä ja ajatella, että maailma on ihmeen ihana paikka asua. Ja onhan se. Joillekin.
Huumori auttaa.

Muuten, ilman Paretskoi-Ruusuvuoren Savo-Karjalan matkaopasta en näkisi juurikaan syytä tiettyjen paikkojen olemassaololle. Erinomaisen käyttökelpoinen matkakirja.

Petra

Rauno Rasanen said...

"...aiheuttaa jopa tuskallisen oivalluksen huumorin kohteena 'olleeseen aiheeseen liittyvistä torjutuista impulsseista/affekteista' " (hieman korjatussa, toivottavasti selvennetyssä muodossa).


Kuten em. määrittelystäni voi päätellä: esim. tämä päre ei oikeastaan edes ole huumoria, koska se ei (aristoteelisesti) aikaansaa katharsista - "vapautumista" tvs.- vaan jättää meidät ikäänkuin leijumaan ilmaan - huvittuneina mutta epävarmoina...

Anna Amnell said...

Hei Rauno,
minä tarkoitin ihan eri juttua! IHmekös Sinä kimpaannuit. Tarkoitin sitä missä mies on kahden sian kanssa. Se meni yli.

Edellinen juttu oli hauska: nainen on possu ja mies on hirviö, kummatkin valloittavia tyyppejä raadollisuudessaan.

Mutta perhealbumissa vaimo ja vaimon suku ovat sikoja ja mies pitää itseään ihmisenä. Se oli vastenmielinen kuva kaiken kaikkiaan. Sille en jaksanut nauraa.

Alkoholin juottamisesta vauvoille olen kuullut jo kauan kauan sitten. Erään perheen kotiapulainen juotti vauvalle olutta tuttipullossa.

Pitäisi mainita siis otsikot.

Jatka kokeilujasi, mutta ole myös valmis kestämään kritiikki.:)

Terveisin Pirkko Kukkahattu

Anonymous said...

P.S. Kommenttiosaston kello on kaksi tuntia edellä.
Pirkko

Rauno Rasanen said...

En näe mitään syytä olla nauramatta perhealbumille - ja nimenomaan Reiskalle, koska hän on iloisesti kännissä mutta/ja kokee samalla silti huolenpitoa "rakkaimmistaan".

Etkö muka ole lukenut satuja? Niissä vallitsee vielä absurdisempia asetelmia ja tilanteita...

Vai otatko satujen opetukset/moraalin kirjaimellisesti?
Silloin et voi lukea niistä kuin murto-osan...jos sitäkään...

Satujen perusidea on rikkoa konventionaalisen moraalin naamiot, ja tuoda uudenlainen näkökulma asiaan - paljastava ja hyvällä tavalla naivi.

Samaan pyrin minä, joskin karvaammin asetelmin...

Rauno Rasanen said...

Se uusi asenne ei ole kirjaimellinen lakimoraali vaan "olioiden" (eläinten, ihmisten ja kuviteltujen objektien) välillä valliseva naivi kiltteys: se sama mihin lapsetkin kaikessa (jopa raa-assa) riitelyssään pyrkivät - kaveruuteen...sittenkin...

Rauno Rasanen said...

"Alkoholin juottamisesta vauvoille olen kuullut jo kauan kauan sitten. Erään perheen kotiapulainen juotti vauvalle olutta tuttipullossa.

Pitäisi mainita siis otsikot."

Kirjoitti Blogisisko.

Ei ole mitään otsikoita, ei mitään käytettyjä lähteitä. Vain epämääräisiä muistikuvia radion, lehdistön ja television kautta.

Tämä päre - kuten monet aiemmatkin - syntyi yhdestä virikkeestä (tässä: vauvan kuvasta, jolla ei alunperin ole mitään tekemistä aiheen kanssa), jota lähdin kehittelemään eteenpäin.

Mitään ei ollut suunniteltu etukäteen.
Melkoista improvisaatiota siis.