August 29, 2005

Blogger - a ghost in the machine?

Edelleen kommenttia blogianalyytikon Kommentointia rajoitettu pätkän kommentteihin. Nyt vuorossa vastaus/kysymys Wilhelmiinalle.

***
Wilhelmiina. I have a serious question for you.

Jos blogit ovat "pelkkää" fiktiota, niin ovatko ne samalla myös moraalin, lain, hyvien journalististen tapojen jne. ulkopuolella?
Please tell me...

*
Tämä on kieltämättä kinkkinen keskustelunaihe, koska Panu itse harjoittaa rankimman luokan provokaatiota.
Mutta sinun logiikkasi mukaan myös häntä - kuten blogianalyytikkoakin - pitäisi ilmeisesti lukea "fiktiona" eikä teksteistään ja argumenteistaan vastuullisina agentteina.
Ja jos pitää, niin silloinhan bloggaus muuttuu kokonaan ikäänkuin kirjailijoitten ja runoilijoitten mielipide-hautausmaaksi, jota kenenkään ei tarvitse ottaa millään tavalla vakavasti.

Bloggaajat kategorisoituvat yksinomaan sanoilla snobbaileviksi hörhöiksi, joiden uskottavuus lähenee nollaa joka suhteessa.
(Vastustan!)

Blogeja ei siis lainkaan tarvitsisi pitää myös! vakavasti otettavana kirjoitteluna, koska ne ovat tavallaan "hallusinatorista" sekoilua.
Ei kuulosta uskottavalta eikä edes kirjallis-esteettisesti puolustettavalta.

Blogeja on toki monelaisia, mutta minun mielestäni - noin yleisesti ottaen - ne ovat fiktion ja faktan välillä liikkuvia mielleyhtymiä.
Siten myös bloggari kuuluu moraalin piiriin eikä jonnekin unimaailmaan...

1 comment:

Wilhelmiina said...

Ah, herra Räsänen, mutta te ette ole lukenut kysymyksiäni tarkkaan. Ensinnäkin kannattaa muistaa lauseen aloittava varaus ”jos”. Esittämäni ei siis ole väite, vaan ehdollinen kysymys, jonka on tarkoitus johdatella lukijaa pohtimaan itse, kyselemään omia tuntojaan. Filosofisesti, if you will. :)

Olette, hassua kyllä, onnistunut kehräämään kokoon kokonaisen ”sinun logiikkasi” -nimisen rakennelman näistä parista lauseesta. Todella joustavaa! Eihän minun oikeastaan tarvitse sanoa juuri mitään, voitte varmasti vetäistä koko ajatusrakennelman rivien välistäkin? ;) No, leikki leikkinä. Jatketaan.

Olen vastannut, jaarittelevaan tapaani, teille omassa blogissani. Tervetuloa keskustelemaan!