December 22, 2010

Terve Maria!

Sinun silmiesi tähden

Huomatkaa äidin 'persoonaton' ilme ja lapsen täydellinen riippuvuus tuosta 'persoonattomasta' Mater Noster-istaan, joka huolehtii [vähän liikaakin] meistä kaikista, jos vain ehtii - - .
*
Nauttiessani youtuben runsauden sarven ylenpalttisuudesta jo kolmannen kerran reilun vuorokauden kuluessa [Eppu Normaalin konsertti Tampereen Ratinalla 2004], olen samalla herkistynyt myös joulusta.

 
Joku Ismo Alanko [tai se osa, josta minä hänessä pidän] sopisi minulle tässä yhteydessä oikein hyvin, ja häneen vielä palaamme, mutta nyt kuunnellaan todella isoa asiaa eli Aaron Nevillen tulkintaa iki-ihanasta Terve Maria-toivotuksesta.

Iso mies laulaa äänellä, joka murtaa kovimmankin sielun. Tämä on se Ave Maria, jonka haluan antaa joululahjaksi etenkin Ironmistressille, Homo Garrulukselle, Meri Unkurille, Mummolle ja Iinekselle - naisista nyt nimenomaan puhuessamme [tai puhumattakaan].

Love you - and hate you - that's the same.
*
http://www.youtube.com/watch?v=0ron1ycrX6k
Aaron Neville - Ave Maria - Louisiana Christmas Concert
*
http://www.youtube.com/watch?v=OqObPtltpvA&feature=related
Aaron Neville - Ave Maria [studioversio] - - Videon maalaus on ehkä vielä parempi äidin 'persoonattomuuden' tulkki kuin  päreessäni käyttämä. - Ja mikä ääni miehellä. Enkeli painonnostajan ruumiissa/kehossa.

Satunnainen kommentaattori lohkaisee osuvasti ;\: 'sheesh Mr. Neville...got enough vibrato?'
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ave_Maria
http://fi.wikipedia.org/wiki/Aaron_Neville
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Neville_Brothers
http://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Neville
http://www.youtube.com/results?search_query=eppu+normaali+tampere+2004+ratina+live&aq=f
http://arcusepito.com/

2 comments:

hg said...

Kiitos pupuseni - oli kiva valinta. Nyt puuroa parralle.

Mummo said...

Hei, Rauno,

kaunista joulua sinullekin. Kauppamatkalla näytti lapsuuden noloimmilta joulukortilta, niiltä semmoisilta, joita mummelit lähettelivät: hankea ja kaukaista kirkkoa, tiedäthän. Tuli vähän harras olo, eikä edes hävetä.