November 3, 2010

Talttakyrpiäinen ja muita huonoja vitsejä

Kuvassa evoluution ihme-ihanne: Talttakyrpiäinen.


Ironmistress said:
'Armeija erottelee miehet pojista, sanotaan toisinaan. - Sanomatta jää, että se myös ilmeisesti erottelee elinkelpoiset elinkelvottomista.'
 *
RR: Kommenttisi ei ollut pelkästään teennäistä sarkasmia vaan suorastaan tökerön mautonta populismi-darwinismia!

Sinulta vain yksinkertaisesti puuttuu huumoristasi tyylitaju samaan tapaan kuin ajattelustasi puuttuu luova vapaus, joka mahdollistaisi eri katsantokantoihin ja perusteluihin sisältyvien todellisten erojen sekä aitojen yhtäläisyyksien ymmärtämisen.

Kuvittele Stalin tai Hitler kertomassa etnologisia [esim. juutalais-] vitsejä. Kuvittele sitten itsesi kertomassa vitsejä mamuista tai joitain kyseisen 'sarkasmin' kaltaisia möläyksiä. Teitä on siinä kolme melko samanlaisen huumorintajun omaavaa xenofoobikkoa.

Itse naureskelin rasistivitseille viimeksi eilen, mutta ne eivät olleet sinun eivätkä Stalinin tai Hitlerin kertomia. Muun muassa sen vuoksi pystyin nauramaan niille [itse asiassa vitsirakenteen yksi peruslähtökohta on rasismi - esim. basisti- sekä blondivitsit].

Vitsi syntyy erittäin yleisesti määritellen neljästä tekijästä: a) mitä kerrotaan, b) miten kerrotaan, c) missä kerrotaan ja d) kuka kertoo.

Mikäli yksikin näistä neljästä mättää pahasti, vitsi on pielessä - kuten nyt sinun sarkasmisi tapauksessa, jossa menivät pieleen oikeastaan kaikki neljä kohtaa: a) itsemurhaajan pilkkaaminen b) tarkoituksena vitsailla opettavaisen purevasti - c) julkisessa blogissa mainostaen d) oman rasistisen maailmankatsomuksensa periaatteellisia lähtökohtia.

Jos olisin tuomari, vaatisin sinusta tutkintaa perusteena ihmisten mauton, tökerö ja jopa törkeän omahyväinen pilkkaaminen - kaiken lisäksi buddhalais-kalvinistisen oikeamielisyyden nimissä.

Olisi mielenkiintoista saada kuulla, miten buddhalainen voi yhdistää keskenään valikoidun ihmishalveksunnan ja loputtoman altruistisen itsehillinnän.

Itse asiassa saimme vastauksen jo tässä sarkasmissasi. Ei se pystykään. Se rakentaa vain kulisseja, joiden taakse voi kätkeä brutaalin psykologisen egoismin.

Tällaisen maailmankuvan sisälle mahtuu vain sellaisia ihmisiä, jotka yrittävät identifioida itselleen konkreettisen, tarkoin määritellyn yhteisen vihollisen toisissa ihmisissä.

Nämä populisti-konservatiiviset 'oikeamieliset' ovat nimittäin korottaneet itsensä moraalisesti ja poliittisesti noitten 'toisiksi' luokiteltujen yläpuolelle ja tehneet heistä vihollisryhmän itselleen.

Oikeamielisten' pitäisi kuitenkin etsiä identifioimaansa vihollista omasta itsestään [kuten olisi pitänyt Hitlerin, Stalinin ja heidän kannattajiensakin.

Mitään 'toisia' ei ole olemassakaan, sillä ihmiset ovat perimmältään tasavertaisia ihmislajin edustajina. - On sitten kokonaan eri asia, mitä esim. minä heistä yksilöinä ajattelen.

PS. /Takkirauta-rc-favorite]: Poistettu syistä, jotka eivät liity tähän blogiin
*
http://takkirauta.blogspot.com/2010/11/ampumajuoksun-tulos.html
http://www.pofusers.com/debate-forum-f21/glenn-beck-slanders-charles-darwin-t2187-10.html
http://betterbooktitles.com/post/790512409/blink

15 comments:

Ironmistress said...

Osuit jälleen kerran kritiikissäsi hutiin.

Se sarkasmin piikki ei ollut suunnattu populismidarwinismia eikä luonnonvalintaa kohtaan. Se oli suunnattu asevelvollisuutta instituutiona kohtaan.

Tuota koko todella ikävää tapausta ei olisi ikinä edes tapahtunutkaan, jos meillä olisi palkka-armeija eikä asevelvollisuutta.

Rauno Rasanen said...

Kerro sitten paremmin. Kirjoittaja on vastuussa. Ainakin sinun tapauksessasi [hehheh].

Rauno Rasanen said...

Palkka-armeija on OK.

Homogarrulus.wordpress.com said...

Ongelma on ollut extention puutteessa: ihminen on piirrellyt filosofiaa kuin Jumala. Heti kun ihminen laittaa itsensä siihen samaan sakkiin mille se piirtelee tulevaisuutta tai kyberneettistä laskelmaa alkaa realismi lähestyä. Kirjoita siitä Ojanen?


http://www.eudaimonia.com/
ei pidä sekoittaa utilitarsimiin - ero on suuri
--

mieheni suuttui eilisestä soitosta - olen pahoillani jos olen ärsyttänyt - mutta luotan sinuun silti

Rauno Rasanen said...

Sorry - yöllinen soittoni - mutta palaan asiaan vielä jossain vaiheessa. . .

hg said...

Minun elämäni oli psyykkisesti ajettu nurkkaan ja jokainen odotti hirttoa; että olisin hirttänyt itseni. Se oli sadismin purkutilanne kuten Jeesuksella joskus mutta oikeasti kyse ei ole sadusta eikä leikistä vaan yhtä suuresta hämmingistä, pelosta ja ihmetyksestä kuten ilmeisesti sinullakin. Me emme ole silti yksin - I promise; kyse on uudesta tietoisuuden asteesta joka vain pelottaa. Olen siis kiitollinen ,että olet olemassa mutta nuo valmiit tietoosaajat kuten Ironmistress ovat haitaksi koska heidän facit ei ole enää hyväksi ja silti pärjäävät itse sen kautta mutta juuri siksi elämä menee kapseliin eli ilma loppuu.

Ovat siis voittamassa sulkemalla 90% ihmisistä alleen.Se mikä oli Intian alin kasti vuonna yksi ja kaksi on pian koko maapallo.

hg said...

Tieto ei saisi olla kansi. Tiedon tulisi olla tie.

Rauno Rasanen said...

Huumoria ei voi opettaa. Se ei ole samaa kuin idioottimainen nauru, joka tarttuu kaikkiin, koska nauru on välitön fysiologinen reaktio.

Huumori on kuin vene, jonka avulla voi yrittää edetä saareen tai vaikka mihin tahansa.

Nauru sinänsä on must ja ok, mutta ilman huumoria, nauru jää idiootin hörötykseksi.

garru said...

kamala fågeli

Ironmistress said...

Todettakoon vielä, että antisemitistien ei pitäisi nillittää yhtään mitään rasismista.

Ruukinmatruunan omassa suvussa nimittäin sattuu olemaan Abrahamin jälkeläisiä.

Rauno Rasanen said...

Juutalainen opettamassa 'antisemitismiä' - -. Opettaisit mieluummin laupiaan samarialaisen asennetta.

AntiPlaton said...

Rautarouva,

Väitätkö ihan kirkkaalla naamalla Raunoa antisemitistiksi?

Rauno,

Mulla on ongelmia näiden "everybody is a racist" -pläjäysten kanssa (ei sillä, että olisin lukenut tuota). Sinällään jotenkin yksinkertaisen informaation tasolla saattavat olla oikeassa, mutta ongelma onkin toisaalla. Ne jättävät ikävästi oven auki oikeille(?) rasisteille jatkaa länkytystään: "katsokaa nyt, vihervassarikommaritkin on rasisteja, vaikka esittävät muuta, minä olen ainoa rehellinen henkilö täällä. En haluaisi olla rasisti, mutta koska olen, ja olen päättäväinen ja rehellinen ihminen, niin vien 'projektini' loppuun asti, kävi mitä kävi, blaa blaa jne".

Samaan tyyliin "everybody is a liar" (teoriatasolla totta), mutta jos tässä ei ole mitään 'luokittelutasoja' niin metsään mennään.

Anonymous said...

karmee fokeli

Anonymous said...

elinkelpoinen ja elinkevoton. tapetaanko lapsi heti vai. palkka armeija tulee halvemmaksi kuin ikäluokan kouliminen vastentahtoisesti
ja sodasta on saatava ääänestää!kaikesta on saatava äänestää!!!! USAssa se ei ole mahdollista..

Anonymous said...

hei vaan RR,
lisäsin tähän hyvin mainioon listaasi
a) mitä kerrotaan, b) miten kerrotaan, c) missä kerrotaan ja d) kuka kertoo.

e:n, eli: keiden kanssa vitsi jaetaan ja kenelle nauretaan,vaikka se viittaa kohtaan c, niin se ei ole ihan sama. ehkä tämä on c:si alakohta.

neljä ihmistä voi nauraa keskenään jollekin sellaiselle asialle joista kukaan muu kuolevainen ei ymmärrä yhtään mitään, heillä on syvästi hauskaa keskenään, mutta sitä ei voi koskaan jakaa missään muussa yhteydessä.