November 14, 2010

Orto-Päre-Corner: Latest News and Fastest Oldies

Se kaikkein alkuperäisin ZZ-Top: LITURGY esittämässä hitti-biisiään On Fasting [From Live in Athos].
*
Orto-Päre bongaa ikuisia viisauksia

1
Sinun on päätettävä haluatko olla naimisissa vai oikeassa.
[Perheterapeutin neuvo avioliitto-ongelmissaan apua hakeneelle naiselle/miehelle (vastaava toimittaja Tiina Makkonen Ortodoksiviesti 08/10)]. - [Mitä ilmeisimmin se, että haluaa jatkaa avioliittoaan ei tarkoita tässä samaa kuin väärässä oleminen/rr].

2
Minulle kirkon sanoma ei ole erikoistarjous. Minulle Jeesus ei ole kaveri, 'Jesse', vaan ihmiseksi tullut elämän herra, ikuinen ja pyhä mysteeri. Pyhää ei pidä arkipäiväistää eikä ihmettä kääntää selkokielelle.
[Eläkkeelle jäänyt Ortodoksiviestiä avustava toimittaja Markku Sunimento Ortodoksiviesti 09/10]
***
Orto-Päre Rock-Ekstra: ZZ-Top ja Terävästi pukeutunut mies
http://www.youtube.com/watch?v=0_EFdod4YDo
ZZ Top - Sharp Dressed Man (From 'Live In Texas')
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Liturgy
http://www.helsinginortodoksinenseurakunta.fi/www/fi/Palvelut/Ortodoksiviesti.php
http://fi.wikipedia.org/wiki/ZZ_Top
http://expagan.com/blog/?p=1034

5 comments:

Rauno Rasanen said...

Vähän kun annan parran vielä kasvaa nykyisestä [blogikuva onkin jo yli 5 vuotta vanha] niin pääsen kummankin bändin varamieheksi.

HG said...

Chris Kylander:
"Ydin on filosofiassa ja se, että pitää ruveta tietämään eroa mikä on a) totuus ja b) totuudenmukainen eli poliittinen.
Koska kansa ei osaa erottaa itseään tekstistästään niin eivät voi erottaa näitä kahta. Silti vihreät (!) ovat minun tietääkseni sitä mieltä kuten sosiaalidemokraatitkin että minuus pitäisi unohtaa....että semmoinen, joka alkaa kaikki tekstit sanalla "minä" voidaan heti heittää romukoppaan koska sellainen on kuulemma narsisti. Minä olen!!

Mutta sen narsismin hyvä puoli on se, että snaijaa jotain myös ihmisyydestä. Ei siis voi sulkeistaa jotain, joka ei ole olemassa ja filosofiassa pitää kyetä sulkeistamaan itsensä ja oma minänsä (Austin väitti näin muistaakseni ks. http://internetix.fi/opinnot/opintojaksot/7taide/semiotiikka/semper26.htm ja joka liittyy tiiviisti de Saussuren semiologiaan). Näitä pitää ymmärtää eikä vain osata.

Ongelma on meidän filosofeissa että he osaavat mutta eivät nähtavästi ymmärrä koska mitkään asiat eivät ole toisia asioita suurempia tai merkittävämpiä ja sitä minä mietin miksi? Miksi?
Niin kauan kun hoetaan asioita eikä ymmärretä niistä ei voi tulla mitään tolkkua.

Olen kirjoittanut tuhat ja yksi asiaa ymmärryksestä mutta enpäs ole mitään julkaissut koska olen katsonut miten tämä maailma oikein skulaa. Sehän pöllii kaiken: kaikki mitä kirjoitetaan viedään ja myös hävitetään jälkeenpäin kuten minun teksti Nevanlinnalle. Pois vaan ilman mitään merkkiä jos on mennyt ns. paljastamaan jotain. Katsotaan meneekö tämäkin?

Sama on bloggerissa ja googlen osalta luultavasti ja minä katson miten gmail oikein toimii ... alkaa epäillyt senkin suhteen nousemaan. Ollaan siis lasten maailmassa kokonaan."

HG said...

Tähän kuuluu soittaa lastenlaulut ja fb:ssa valitsin Pippi Långstrumpin.

HG said...

Kirkko, joka sanoo uskovansa sanaan pitäisi oppia siitä jotain:
- semiotiikkaa
- semiologiaa
- logiikkaa
- myyttejä (muita kuin se oma rakas)
- eksegetiikkaa ja merkitysoppia (myös Frege)
- paradoksit
- terveystieto ja sanan merkitys (tuki)
ja sitten sitä mitä Durkheim sanoi, kun oli keksinyt sosiologian metodit - että psykologia on niin tärkeä tietotaito, ettei mikään muu tiede kiilaa sen ohi. Silti voimme kysyä kuinka monen muun akateemisen arvon saamiseen kuuluu edes alkeiskurssi kuin psykologiassa itsessään ja käyttäytymistieteessä ja terveystieteessä?

ninni said...

pyhä mieliala