June 3, 2005

"TULOSVAROITUS"- posti

Olen jo pitkään pohtinut erästä vaihtoehtoa näitten peräjälkeisten postien sijaan. En vain tiedä, onko se esim. teknisesti toimiva, eli toimiiko blogger yhtä "tasaisen epätasaisesti" kuin tähänkin asti, mikäli päädyn toteuttamaan sitä.

Vaihtoehto liittyy blogi-esseitteni "ameebamaisuuteen", josta olen aiemmin jo pariin otteesen maininnutkin, ja jonka lukijat ovat itse - minun sitä korostamattani - voineet havaita.

Rock-blues-(miksei myös jazz-) miehistä/bändeistä on sanottu, että ne soittavat lopultakin aina sitä yhtä ja samaa vanhaa biisiä vain hieman eri variaatioilla.
Mutta Heidegger sanoi aikoinaan jopa filosofeista jotakuinkin samaa: jokainen filosofi ajattelee vain "yhden ainoan ajatuksen" ja sen kautta kaikkea muuta.
Näissä - ehkä kärjistetyissä toteamuksissa - on kuitenkin perää.

Miksi en siis minäkin - saatuani nyt melko lyhyessä ajassa kasaan pitkälti toistasataa postia - ryhtyisi vain täydentämään entisiä ja jättäisin uusien - kuitenkin samoja vanhoja teemoja sivuavien - "hölötysten" väsäämisen sikseen?

Miksi olla näennäisesti diakronis-lineaaris-horisontaalinen, kun todellisuus on toinen: synkronis-syklis-vertikaalinen?

Kas siinä oiva kysymys...

4 comments:

Timo said...

Tapasi nimittää yksittäistä merkintää (tai mitä nimeä siitä haluakaan käyttää) blogiksi aiheuttaa ainakin kiusaantumista jos ei sekaannuksia. Se on hieman kuin nimittäisi artikkelia lehdeksi tai lukua kirjaksi.

Rauno Rasanen said...

Olet oikeassa, ja olen kyllä tiedostanut asian, mutten - ainakaan vielä - ole oppinut noudattamaan tarkkoja jaotteluja käytännössä.

Jo blogien ja postien terminologinen erottelu on hieman hankalaa - eikä näköjään ainoastaan minulle.

Pistäs tulemaan selvä luokittelu
blogien, postien, päivitysten, merkintöjen jne. välillä. Yhtenäinen termien käyttö helpottaa lukemista - ja kirjoittamista.

Muutenhan tämä juttu on pelkkä sivuseikka sen rinnalla, mitä nämä blogit, postit, yksittäiset merkinnät jne. sisältävät...
Dostojevskinkin kirjat ovat rakenteellisesti perseestä, mutta - kumma kyllä - häntä pidetään suurena kirjailijana...

Rauno Rasanen said...

"Tarkennus."

Kun sanoin Dostojevskin kirjojen (romaanien) olevan rakenteeltaan perseestä tarkoitin tietysti, että ne ovat polyfonisia...

Rauno Rasanen said...

Sorry Bahtin...mä sekoan analogioissa ja luokitteluissa....