June 18, 2013

Kommentti nimimerkki Valkealle

Päre on vastaus nimimerkki Valkean ‘paskapuheisiin’ [kirjaimellisesti] edellisessä päreessäni Politiikkaa.
*
Valkea kirjoitti mm.: 'tämäntyyppinen toistuva älyllisesti tasoton p.ska'.
.
Ensinnäkin.
.
Mitä mieltä olet mainitsemani ja linkkaamani Tony Judt’n kirjassaan ‘Huonosti käy maan’ esittämistä ajatuksista, jotka nekin ovat vaikuttaneet päreeni ‘asiallisempaan’ sisältöön? Vastaa ensin tähän, niin voidaan edetä pitemmälle, jos on tarpeen. Ei riitä, että provosoidut harkitusta provokaatiosta. Se on aivan liian helppoa ja ehkä jopa jollain tavalla paljastavaa.
.
Toiseksi.
.
1] Valehtelusta [tietoisesta tai tiedostamattomasta] ei minun kohdallani ole kyse [sitä paitsi provokaatio ei ole ensisijaisesti valehtelua vaan poleeminen tyylikeino], koska en esitä tieteellisiä eli [muka] tosia väitteitä vaan ideologisia mielipiteitä, joista ei kuitenkaan puutu substanssia [esim. juuri Tony Judt’n yleiskatsauksellinen linjanveto], ja jotka sisältävät [provosoidusti] poliittisesta liberalismista kumpuavan väitteen siitä, että harrastamasi ellei peräti työksesi tekemä ‘älykkyysosamäärätieteily’ implikoi niin vahvan poliittisen konservatismin [republikaanisen eriarvoistamispoitiikan], etten voi hyväksyä sitä. Ja jos en voi hyväksyä tutkimuksen perimmäisiä lähtökohtia eli/tai motiiveja en pidä sitä tieteenä vaan tieteeksi naamioituna politiikkana.
.
2] Olen toki tietoinen siitä, että ajaudun esittämäni oletuksen seurauksena tieteen tekemisen ja etiikan/politiikan väliseen dilemmaan, joka ei milloinkaan ratkea [kuin ehkä teoreettisesti ja utopistisesti/vrt. esim. Marx] , koska emme ainakaan haluamassamme määrin kykene ennakoimaan ja kontrolloimaan teknistä ja poliittista kehitystä. - - Jos nimittäin esittämääni kantilaistyyppistä maksiimia/imperatiivia pyritään noudattamaan täysin dogmaattisesti, ei atomipommia eikä mitään muutakaan tappamiseen tarkoitettua [ja vieläpä aivan tiettyä kohdetta silmälläpitäen] teknistä ratkaisua/innovaatiota olisi pitänyt ryhtyä tieteellisesti kehittämään [ei yksityisin eikä julkisin varoin]. Silti on täysin selvää ja varmaa, että vaikkei Manhattan-projektia olisi koskaan aloitettu, olisi atomipommin kehittäminen ollut yhä vain ajan kysymys pelkästään atomivoiman tutkimisen sivutuotteena [~ teknologian kehittymistä ei ilmeisesti voi hallita eli teknologia sisältää aina myös jopa oman tuhonsa siemenet].
.
3a] Huolimatta teoreettisen ajattelun ja poliittisten käytäntöjen välisestä ristiriidasta/kytköksestä - tai oikeastaan juuri tuon ristiriidan/kytköksen takia - perusongelmani on tässäkin polemiikissa muotoa: jos tiede ei ole arvovapaata ja täytä hyvereliabilismin [Alvin Goldman] ehtoja, se ei ole tiedettä vaan toimintaa, jolla on enemmän tai vähemmän poliittinen agenda.
.
3b] Osoita siis, Valkea, että teet joko i] ‘puhdasta’ tiedettä etkä tieteen kaapuun verhoutunutta politiikkaa, ii] politiikkaa, joka etsii tieteestä evidenssiä ideologiansa vahvistamiseksi tai iii] tunnustat, ettet voi tehdä selvää eroa tekemäsi tieteen ja poliittisten aatteittesi välillä.  
.
Kolmanneksi.
.
Esittämääni politiikka~tiede-hypoteesia voi tietenkin pitää harhaisena, jos haluaa, mutta näyttää siltä, ettet pysty vastaamaan [et ymmärtääkseni vastannut] edes yksinkertaisimpaan pyyntööni/kysymykseeni: Jospa esittäisit edes yhden konkreettisen esimerkin’ - siitä, miten älykkyysosamäärätutkimuksella voidaan vastustaa kansainvälisten pankkien valtatavoitteita – ja/tai auttaa etenkin meitä suomalaisia.
. 
Neljänneksi.
.
Vastaukseksi ei nyt riitä: ‘puhut paskaa’. Jokainen paskakommenttisi päätyy tästä lähtien recycle bin’iin.
*

4 comments:

Valkea said...

Rauno,

Edellisen kirjoituksen kommenttini olivat rehellisiä analyysejä, jotka oli muotoiltu sinun kirjoitustyyliäsi heijastavalla tavalla. Kun sinulle tarjoillaan omaa lääkettäsi, jota tuputat muille, sinulla ei ole varaa valittaa.

On tietysti totta, että en oikein vastannut kysymyksiisi. Vastaaminen ja keskusteleminen on useimmiten palvelus, jonka teen muille, ja joka muiden täytyy maksaa minulle osoitetulla vastavuoroisella ystävällisyydellä ja asiallisuudella. Olen keskustellut kommunistien, sosialistien, vihreiden jne. kanssa, jos he ovat kirjoittaneet minulle asiallisesti, joten puoluekannasta ei ole kysymys. Vastaan kyllä joskus epäasiallisillekin kirjoittajille, mutta jätän heidät aina vähintään jossain määrin epävarmuuden, epätietoisuuden ja hämmennyksen valtaan. Minä tunnen epäasialliset opponenttini ja heidän politiikkansa hyvin, mutta he eivät tunne minua ja ajatteluani (useimmiten ollenkaan). Jos he kirjoittavat minusta, heidän kirjoituksensa ovat väistämättä roskaa. Kun minä kirjoitan heistä, kirjoitan tiedon pohjalta. Tämä on edullista minulle; on hyödyllistä jättää epäasialliset opponentit tietämättömiksi, ja miksei joskus pelkät opponentitkin.

On pieni perversioni, että kirjoitan täällä joskus, ja luen osan kirjoituksistasi. Sananlaskukin sanoo, että hullua ei saisi yllyttää. Toisaalta tilanne on tavallaan samanlainen kuin Halla-ahon tapauksessa. Halla-aho keräsi alkuvaiheessa itsekseen kannattajia, ja media pyrki vaikenemaan hänestä, jotteivat antaisi julkisuutta hänelle. Halla-ahon kannatus kasvoi, ja lopulta Halla-ahosta tuli niin vastustamattoman kiinnostava medialle, etteivät he pystyneet olemaan käynnistämättä mustamaalauskampanjaa Halla-ahoa vastaan. Suuri määrä ihmisiä kiinnostui mediakampanjan takia Halla-ahosta. He kävivät lukemassa Halla-ahon tekstejä, ja huomasivat, että mustamaalaus ei pidä ollenkaan paikkaansa, ja Halla-aho kirjoittaa järkevästi. Halla-ahon kannatus kääntyi jyrkkään kasvuun ja Halla-ahosta tuli merkittävä poliittinen ilmiö. Media lisäsi tahtomattaan Halla-ahon kannatusta niin paljon, että se teki hänestä raskaan sarjan poliittisen toimijan. Minä ja minun kirjoitukseni ovat sinulle vastustamattoman kiinnostavia ja merkittäviä, etkä sinä pysty olemaan kommentoimatta niitä tai kirjoittamatta niistä koko ajan (sinä olet minulle pieni sivuseikka). Sinun lukijasi kiinnostuvat minusta ja ottavat minusta selvää. Jotkut ajattelevat: "Mikähän tuo Valkea oikein todellisuudessa on, kun Rauno koko ajan kirjoittaa hänestä. Taidanpa ottaa selvää ja lukea hänen kirjoituksiaan." Toiset ajattelevat: "Valkea sitä, Valkea tätä, joka v.tun päivä Valkea jotakin. Eikö Rauno osaa enää muusta kirjoittaa. Taidanpa ottaa selvää minkälainen ajattelija se Valkea on, niin ei tarvitse lukea tätä samaa puuroa joka päivä." Ja muut saattavat ajatella muullakin tavalla, mutta tulevat kuitenkin lukemaan tekstejäni. Sinun blogillasi on hyvin vähän lukijoita, joten minulle tulee sinun kauttasi vain kourallinen lukijoita, mutta jokainen uusi lukija on hyvä asia.

Silloin kun keskusteluun ei ole riittävästi perusteita ja motiiveja, metatason keskustelu keskustelusta ja keskustelijoista on paikallaan.

***

Tässä Raunolle ja muille lukijoille konservatiivista musiikkia kahdelta kristityltä:

http://www.youtube.com/watch?v=RV-Z1YwaOiw

http://www.youtube.com/watch?v=lmAi_qJoPbU






Rauno Rasanen said...

Kysyn vielä kerran kappaleeseen pienen mutta oleellisen tarkennuksen tehtyäni:

Esittämääni politiikka~tiede-hypoteesia voi tietenkin pitää harhaisena, jos haluaa, mutta näyttää siltä, ettet pysty vastaamaan [et ymmärtääkseni vastannut] edes yksinkertaisimpaan pyyntööni/kysymykseeni: ‘Jospa esittäisit edes yhden konkreettisen esimerkin’ - siitä, miten älykkyysosamäärätutkimuksella voidaan vastustaa kansainvälisten pankkien valtatavoitteita – ja/tai auttaa etenkin meitä suomalaisia.

Valkea said...

Rauno,

tuohon vastaaminen on helppoa.

Rauno Rasanen said...

Niinpä näyttää olevan.