June 23, 2013

'Oo vievinäs väkisin'

Naisen kiimaherkkyys saa joskus täysin hallitsemattomia muotoja, jotka vaativat lääkärisedän [tai tädin: olemmehan toki nykyään vapaamielisiä humanisteja] huomiota ja hoitoa. Mutta ehkä silloinkin on itse asiassa kyse Justiinan kuvaamasta ‘Oo vievinäs väkisin’-effektistä. - [Kuvassa hysterian vallassa olevia naisia (1876–1880)]. - Juhannuksen blogivieras Justiina kertoo sen, mistä Raamatussa tai Evoluution Suuressa Kirjassa ei ole kerrottu kuin joko shokeeraavan moralisoivasti [Lootin tyttäret] tai poikkeuksellisen mutta silti luonnollisen promiskuiteetin ilmentymänä [bonobot].

‘Vie sie, mie vikisen. Oo vievinäs väkisin.'

Huvittaa kirjoittaa tätä, mutta kai kaikki naiset nyt vain tietävät sen, että Miehelle ei ikinä saa kertoa, että Hänet on isketty. Valittu ja saalistettu, viety kuin kuoriämpäriä. Ei, ei ja ei. Ei ikinä.

Miehen pitää saada olla Saalistaja. Suuri Metsästäjä, joka lassoaa saaliinsa. Ja jos saalis vielä hiukan pyristelee vastaan, mutta Mies saa hänet taltutettua, niin aina vain parempi.

Muistan ikuisesti sen tyrmistyneen ilmeen, kun kerroin kaukaiselle ex-ex-poikaystävälleni, että "joo, mä sanoin sillon Annelle, että ton mä otan ja sit mä otin sut". Miesparka oli kuvitellut, että Hän oli vikitellyt ja hurmannut, että Hän oli valinnan tehnyt ja saanut saaliin koukkuihinsa. Ja nyt sitten putosi niistä haavekuvista oikein ryminällä kivikkoon. Voi, voi...

Mutta totuus on, että joskus se on vain mahdotonta tehdä "kuten oikein on". Joskus on otettava se suopunki kauniimpaan käteen ja antaa viuhua. Miten hemmetissä se Mies muuten tajuaa ruveta edes saalistamaan, jos ei ole saaliista haisuakaan !! Tai joku vihje sille on ainakin annettava, jotta se saa vainun.

Äh, liian hienovaraista. Kimppuun vain kuin sika limppuun ! Emakko.
*

2 comments:

tiina said...

haha:Y

Rauno Rasanen said...

Jes, haha.