January 23, 2006

Vastaus Nudistille

Nudisti said...

Tähänkö tämä Saulin äänestäminen nyt sitten tyssäsi?


*
RR

Mene itseesi.

Äänestäisitkö sinä vilpittömin mielin miestä, joka ei piittaa vähääkään muusta kuin taloudellisesta voitosta ja korkotulojensa kasvusta? - miestä, joka lienee sijoittanut pääomiaan USA:n aseteollisuuteen aivan samoin kuin Kimmo Sasi...

Minulle nämä tyypit ovat todella vaarallisia sekä yhteiskuntamoraalisesti että ulkopoliittisesti, vaikka joku maalainen saattaakin langeta heidän "lumoonsa" ja lupauksiinsa samalla tavalla kuin pettynyt työläinen Hitlerin lupauksiin 1930-luvun alun Saksassa.

Sinäkin olet varmasti huomannut, että olen nyt ottanut tosi vahvakaliiberisen retoriikan käyttööni.

Niinistö teki niin jo vaalitaistelun alkuvaiheessa - tosin hienostuneemmin ja ovelammin kuin esim. Halonen, mutta kun kyseessä on kuitenkin retorinen vaikutuspyrkimys eikä kiista sisältökysymyksistä, niin nyt sitä retoriikkaa sitten tulee tästäkin suunnasta - ja sumeilematta.

Enää en häpeile sanoa suoraan, mitä Niinistöstä ajattelen. Antaa loan lentää!

Pannaan Rulla-Saulin hermot koetukselle!

Ja terveisiä vaan samalla viime kesänä kuolleelle ädilleni. En todellakaan aio äänestää tuota marakattia, joksi sinä hänet aikoinaan niin oivallisesti nimitit...

5 comments:

Nudisti said...

Hyvä kehotus, itseensä kannattaa aina mennä, mutta siitäkään huolimatta en aio äänestää. Vaikka presidenttipelin kiteytyessä näihin kahteen vaihtoehtoon, houkutus äänestää Saulia jo periaatteessa oli hyvin suuri. Äänestin viime kerralla Tarjaa ja olen erittäin pettynyt häneen presidenttinä! Nainen on kuusivuotisensa aikana käytännössä näkynyt mediassa n. yhden kerran ja sekin oli Porin Jazzeilla, typerä tuulipuku ja idioottimainen lippalakki päällä. Vaikken ollut Jazzeilla tällä kertaa henkilökohtaisesti, pilasi tämä mieleeni palanut kuva aikaisemmatkin kokemukseni jatseista. Se siis siitä aatejohtamisesta, saati sitten käytännön johtamisesta, ajatellaanpa sitten uusien tai vanhojen valtaoikeuksien puitteissa.
Mitä tulee Sauliin, niin mielestäni Pinserin postauksen ”Riittävän hyvä presidentti”, kommentti laatikosta löytyy sopivia lainauksia tähänkin perusteluiksi:

samuli kirjoittaa: ”En missään tapauksessa ole Sauli Niinistön vankka kannattaja, mutta mielestäni Presidentin vakanssi olisi Saulille juuri sopiva: Kokoomuslaisena vaikuttajana hän voisi saada paljon pahaa aikaiseksi, mutta presidenttinä supistettuine valtaoikeuksineen hän olisi oikein sopiva henkilö vihkimään siltoja ja kirjastoja käyttöön.”

Unohdettu Genesis kirjoittaa: ”Jääkö Suomeen työpaikkoja mikäli presidentin arvot eivät edistä maan kilpailukykyä? ”

Eli kun maailma kuitenkin pelaa tätä tämän hetkistä rataa ainakin seuraavat kuusi vuotta. Onko meidän järkeä jäädä tyrehtyneen ja hyysäävään, muumimamma maailmakatsomuksen koiteisiin? Tullaksemme vain yhtä merkityksettömiksi ja kuihtuneiksi kuin Siperian kolmas kvadrantti, vai haluammeko olla edistyksellisiä ja luovia ja yritteliäitä? Lopultakin lunastaa edes eteishalli paikan suurien ja intellektuellien kansakuntien joukossa (tällä tarkoitan nimenomaan kansakuntien henkisen pääoman tilaa ja yksilön subjektiivisen vapauden kokemaa tunnetta).

Suomi on hyvine puolineenkin ahdas ja ahdistunut maa, kysy vaikka keneltä tahansa ruotsinsuomalaiselta (esim. Jörn Donner). Joten sen lisäksi, että olisi hauska nähdä tämän oikeisto… pellen, törmäävän loppupeleissä omaan mahdottomuuteensa (niin kuin Hitlerkin aikoinaan), niin olisi hauskaa nähdä Suomea vietävän joskus johonkin muuhunkin suuntaan kuin ”lintukodon” geneettisesti ja memeettisesti itseään insestoivalle hiekkalaatikolle. Ja vaikka tämä kehitys, kuten yleensäkin kehitys aina, tulisi hintalapulla varustettuna (niin kuin tässä nyt yritetään väittää), henkilökohtaisesti olisin sen hinnan valmis maksamaan. Ihan vaan vaikka periaatteesta ja muutoksen mukanaan tuomastaan viihdearvosta. Siitäkin huolimatta, että Sauli antagonistien maalaamassa yhteiskunnassa, minä olisin ensimmäinen puunhalaajahippi joka laitettaisiin takaisin maitojunalla käytös ja oppikouluun.

Mitä tulee ison kaliiberin retoriikkaan, meidän tulisi kaiketi tarkastella mitä näihin mainittuihin viitteisiin siitä, että valitsemalla Saulin, valitset Hitlerin, George W. Bushin ja juutalaisten kansanmurhan, liittyy seuraamustasolla!?

Eli voidaan kuitenkin todeta, että ihmiskunta on aina hyötynyt sodasta, joskin myös välillisesti, hetkellisesti sekä yksilötasolla, kärsinyt. Mitä pitäisi ajatella n. kuudesta miljoonasta toisessa maailman sodassa kuolleesta juutalaisesta? Mitä pitäisi ajatella siitä, että sodan seurauksena, poliittisen painostuksen (moraalisen velvoitteen), alaisena ”yhdistyneet kansakunnat” lohkaisivat planeetaltamme palan maata heidän käyttöönsä? Mielestäni vuosikymmenien itsenäisyys, oma valtakunta ja lippu eivät välttämättä ole huono vaihtokauppa.

Harvoin on muulloin kuin sodan tiimoilta, ihmiskunta osannut yhdistyä yhteisesti hyväksi koettuihin suuriin askeliin, hyvinvointinsa vuoksi. Vertaa ”baby boomer generation”, sodankäynnin mukanaan tuoma tekninen kehitys, raketit, avaruustutkimus ja Euroopan integraatio kehitys. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Kipu on kehitys askeleen kannalta välttämätön. Älkääkä hyvät ihmiset jääkö arvoumpion uhreiksi

Mutta oikeassa olet siinä, että jos kommentoimaani postaukseen liittämäsi Sauli lainaukset ovat tosia, niin mies on todellakin idiootti. Niin koulumenestyksen valossa kuin, naisvalintojensa sekä verbaalisen ulosantinsa puitteissa.

Rauno Rasanen said...

Voin vilpittömästi sanoa, että nyt meni yli. Mikä olikaan pointtisi?

Valitettavasti en pysty lähettämään sinulle mm. juuri äsken tekemääni audio-sarjaa "pres-vaaleista", mutta lohdutan: ääääänestä - se on suomenkielenopettajista kivaa!

Nudisti said...

No yritän kiteyttää: Sauli on vaihtoehto, vaikka huono sellainen olisikin. Tarja ei ole vaihtoehto, ei edes hyvä sellainen.

Olen jo yhden äidinkielenopettajan aikoinaan peruskoulussa piirille hoitanut, joten minulle on ihan sama mitä ne ajattelevat.

Jos on pakko käydä äänestämässä, niin kirjoittaa sitten vaikka sen 33 sinne taitteen väliin.

Tarvitseeko vielä jotain selventää?

Rauno Rasanen said...

Erittäin epäselvää.

Mutta ehkä vika on minussa.

En kuitenkaan pane vastaan, jos joku (esim. sinä) välttämättä haluaa lyödä poliittisesti päätään seinään.

Halujemme ytimestähän nimittäin löytyy pyrkimys sadomasokistiseen hurmokseen. (hahhah!)

Mutta jos minä äänestäisin Niinistöä, niin se olisi silkkaa itsensä viiltelyä - eli äärimmäistä masokismia.

No tänks! Haluan pitää itselläni myös sen sadistisen roolin.

Rauno Rasanen said...

Tarkennus.

Kommentoin blogiisi seuraavan, ja se sopii hiukan muokattuna myös tähän.

"Aivan oikein ilmaistu. Minä olen nimenomaan Niinistö-antagonisti. En varsinaisesti mikään Tarja Halonen fani!"

Väänsin tästä vaalista itselleni toisella kierroksella ennenkaikkea puolue- enkä henkilövaalin.

Siitä johtuu kuulemasi retorinen "pauhu"...