January 18, 2006

Työläispresidentti ja pizzakuski-prekariaatti

Tämä päre on kommentti muun muassa Sedikselle.

Sedis said...

Räsänen: eivät ne olleet numeroita. Ne olivat oikeasti äänestäneitä ihmisiä. Miten niiden lisääntyminen olisi tehnyt asian epädemokraattiseksi.

Pässejä kaikki.

*

RR (Alkuperäiseen kommenttiin on tehty joitain lisäyksiä).

Okei okei. Eivät äänestäjät mitään pässejä ole, elleivät nyt sitten liekanaru-sellaisia...(Vai tarkoititko kommentoijia..?)

Periaatteellinen kantani asiaan lienee kuitenkin sama kuin Aimo-Kalevi Hotasella (Vaalit: paljon melua tyhjästä. 3.1.06).

Nämä vaalit ovat poliittisesti tarpeettomat, kaiken ahmivalle medialle järjestetyt kekkerit. Klisheemäisyyden, nonsensen ja pseudointellektualismin juhla.

Pääseväthän siinä myös valtiotieteilijät - nuo ennustajaeukoista pahimmat - mielin määrin esittelemään uusimpia "näkyjään".
Se on show joka vetää vertoja jopa Groucho Marxin parhaimmille!

Mutta sieluni "puhdistamiseksi" toistan nöyränä - kannatan Tarja Halosta. Ihan oikeasti.

Ja ihmettelen kovasti, että Maalainen - mikäli oikein ymmärsin ja luin - on kallistunut "työläis-ehdokas" Niinistön - kannalle.

Ehkäpä Niinistöstä kuitenkin saadaan hyvä pressa Suomen tulevalle valtaluokalle eli (vähintään) maisteritason "pizzakuski-prekariaatille" kuten Jussi Vähämäki ja kump.

*
PS. En totisesti ymmärrä Vähämäen logiikkaa, mitä tulee työn uudelleen määrittelyyn ja työvoiman liikkuvuuden muuttumiseen, mutta ehkäpä hän näkee esim. väestötieteellisesti paljon pitemmälle kuin minä tai Juha Siltala.

Valitettavasti.

2 comments:

JM said...

Ihmettelen itsekin sitä työläispresidenttiä! Oikeasti äänestin Niinistöä juuri siksi, että hän painottaa työn tekemisen ja yritteliäisyyden merkitystä, tosin tietysti symbolitasolla. Mitä oikeasti sitten oikeistopolitiikka on, on eri asia. Onko se heikkojen polkemista ja vahvojen sortovallan sallimista ja lisäämistä entisestään? Ehkä.

Rauno Rasanen said...

Komaan hei J! Nyt meni yli...
Ei kai nyt jumalauta Niinistö voi olla koko kansan presidentti...

Vai niinkö sä ajattelet?