January 25, 2006

Kaksi vaakaa puhuu toistensa ohi?

Kommentti Maalaisen juttuun Demonisoimista (25.1).

*
Vaaka se olen minäkin. Aina epätasapainossa - mutta harkitusti - niin toivon.

Pistän tähän saman kommentin kuin Nudistillekin (Niinistön kolonnaa).

"Aivan oikein ilmaistu. Minä olen nimenomaan Niinistö-antagonisti. En varsinaisesti mikään Tarja Halonen fani!
Väänsin tästä vaalista itselleni toisella kierroksella ennenkaikkea puolue- enkä henkilövaalin.
Siitä johtuu kuulemasi retorinen "pauhu"..."

*
Mutta kun Niinistö nimittää itsensä "työväen presidentiksi, väittää, että vastakohtien ajat ovat puoluepoliittisesti ohi, ja että nyt aletaan aito yhteistyö tai päästää muita - nimenomaan kokoomuslaisen suusta lauottuja sammakoita, en voi olla näkemättä/kuulematta "punaista".

Ja vaikka noin koenkin en kuitenkaan pidä itseäni jonkinlaiseen regressioon vajonneena fanaatikkona. Pikemminkin Niinistö ja hänen valheellisen mystifioiva vaaliretoriikkansa on sitä.

Sitäpaitsi demonisoitini - sitä kyllä löytyy - on tarkoin harkittu taktiikka. Valitsin täysin tietoisesti kovakaliiberisen retoriikan, koska järki ei loppupeleissä merkitse näissä(kään) vaaleissa kovin paljoa itse tuloksen kannalta.

*
Paljastan tässä kuitenkin jopa sen, että vaikka en erityisemmin diggaa Tarja Halosta persoonana, enkä pidä myöskään hänen eräistä (jopa alentuvista) vaikenemisistaan suhteessa esim. Putinin politiikkaa kohtaan (Paasikivi tai Paavo Haavikko kai pitäisivät tätä kuitenkin oivallisena diplomatiana) tai hänen edustamastaan turhan idealistisesta maamiina-kampanjasta, niin silti hän noin yleisesti ottaen - kuten Sediskin kirjoittaa - on hoitanut tehtävänsä moitteetomasti ellei hyvin.

Ja mikä tärkeintä - hän ei ole oikeistolainen presidentti!

*
En ole katsonut ainoatakaan vaaliohjelmaa (minulla ei ole televisiota), en ole kuunnellut yhtään radionkaan vaalitilaisuutta (radio minulla on).
Olen lukenut vain muutamia yleisiä vaalijulistuksia netistä ja se riittää kyllä.

Selvisihän jopa sinulle maalainen näistä minun "v:stani" (sinun lyhennyksesi) - ja jo oli aikakin - erään tärkeän käsitteen/heterogeenisen joukon - prekariaatin - merkitys ja luonne.

Tämä käsite ja sen tulkinta äänestäjien itseymmärryksessä on tulevaisuuden politiikan yksi tärkeimpiä kiistakysymyksiä, mitä tulee oikeisto-vasemmisto-akselin määräytymiseen pätkätyöläisten keskuudessa.
Ja prekariaatti ratkaisee tulevaisuuden eduskuntavaalit.

En tosin osaa ennustaa mihin suuntaan...

Lue aiheesta lisää Sediksen mainiosta referaatista Pysyväistö kunniaan! (25.1), joka käsittelee prof. Mikko Lehtosen tämän päivän Hesari-pakinaa orjuudesta prekariaatin ongelman poistamiseksi/ratkaisemiseksi.

No comments: