January 23, 2006

Sammakoita Sauli Niinistöltä

eli satusedän arkisempi minä...

Kiitos Reijo mailista.

....Suomalaiset veteraanit ei pääse vieläkään kuntoutukseen, mutta ulkomaalaisille on kyllä tarjota valtion puolesta kaikki perkeleen kriisiavut ja terapeutit heti, jos grillijuhlilla sataa ja
tötteröhattu kastuu.

....Somalimukulat uhoaa jo lehdissäkin, että ne on Stadin kovin
jengi. Kyllä sen verran pitää meidän kasvavasta nuorisosta löytyä
yritystä, että näytetään, kuka on isäntä talossa. Jätetään se liiman imppaaminen vähän vähemmälle ja pannaan paikat kuntoon, niin mummotkin uskaltaa taas
liikkua steissillä.

...Mä istuin yhtenä päivänä katukahvilassa Esplanadilla mukavassaseurassa. Silloin siihen tallusteli Abu-Papu ja sen kaveri Bingo-Bango suoraan päiväunilta. Ne haki jostain pari tuolia ja tunki röyhkeästi kahden suomalaisen tytön pöytään näiden kielloista huolimatta.
- "Mä en tiedä, millainen istumajärjestys siellä teidän kamelinpaskaleirinuotiolla yleensä on, mutta täällä Suomessa e nimitellä naisia eikä tungeta ilman lupaa toisten pöytään. Alkakaa kalppia takaisin rautatieasemalle. Tehän ootte varmaan VR:llä töissä, kun te siellä aina roikutte?"
Siinä vaiheessa mä nippasin sen pihalle koko terassilta ja se pyllähti kaaressa perseelleen jalkakäytävälle. Kännykkä sillä oli kädessä jo ennen kuin ilmalento päättyi ja hirvee molotus alkoi välittömästi.

....Jos kerran taiteilijaeläkettä myönnetään kaiken maailman savikukon pyörittäjille ja runon rustaajille, joiden kippoja ja kirjoja on nähnyt ehkä viisi ihmistä, niin kyllä musta samalla tavalla pitäisi tukea entisiä urheilijoita urheilijoita.
On ihan yhtä rankkaa treenata joka päivä 25 vuotta urheilua kuin puhallella vähän lavalla nuotteja paskatorveen tai sutia baskeri silmillä kännissä pillunkuvia tauluun.

...Mä lupaan tässä ja nyt maksaa bensat jokaiseen Ladaan, jolla
suomalaiset kommunistimaanpetturit tsörää punanen pipo päässä ikuisesti helvettiin täältä... ei muuta kuin balalaikka perseeseen ja rajalle.

...Mä olen ollut niin monella ovella aikoinaan vahdissa, että mä voin hyvin ottaa saman homman eduskunnassakin. Mä menen pääovelle seisomaan ennen täysistuntoa ja pidän huolen siitä, että sisään pääsee vain rehellisiä ja isänmaallisia, syntyperäisiä Suomen kansalaisia niin kuin laissa
sanotaan.

....Mitä hyötyä meille yleensä on koko Kiasmasta? Mä takaan sen, että jos mä väännän kunnon maissipaskat kattilaan ja lyön siihen propellin pystyyn ja vien sen yöllä salaa Kiasman näyttelyyn jonkun feministilesbotaiteilijan nimellä, niin siellä on helsinkiläiset taidekriitikot seuraavana päivänä lääpällään kehumassa, että onpa uskomattoman hienoa taidetta.

....Jos Pate Pallinaama vetää kaks litraa pirtua ja ämpärillisen pillereitä ja rupee näkeen näkyjä ja lyö mua lapiolla päähän ja leikkaa mattoveitsellä multa munat irti, niin kyllä se sattuu niin vitusti. Ei se lievennä ainakaan mun haaroja tippaakaan, vaikka Pate ois kuuden promillen kännissä ja pilleripölyssä.

....Jos miestä ei kotityöt huvita eikä se saa muijaansa siivoamaan, niin silloin sillä on vääränlainen muija. Jos taas nainen ei saa ukkoaan imuroimaan ja puhumaan joka päivä kolme tuntia parisuhteen filosofiasta, niin vaihtakoon miestä. Uusi löytyy varmasti vaikka ympäristöministeriöstä, tohvelitehtaasta tai kehitysmaakaupasta.

....Marja-Liisa Kirvesniemessä on pikkaisen mallia kaiken maailman nenärengasfeministeille, joiden ainoa saavutus elämässä on sadantonnin opintolaina, tupakalta löyhkäävä hengitys ja hermoromahduksen saaneet vanhemmat.
Mutta niinhän se on. Näyttäkää mulle tyytyväinen feministi, nii mä näytän teille Jari Sillanpään tyttöystävän.

4 comments:

nudisti said...

Tähänkö tämä Saulin äänestäminen nyt sitten tyssäsi?

Rauno Rasanen said...

Mene itseesi.

Äänestäisitkö sinä vilpittömin mielin miestä, joka ei piittaa vähääkään muusta kuin taloudellisesta voitosta ja korkotulojensa kasvusta? -
miestä, joka lienee sijoittanut pääomiaan USA:n aseteollisuuteen aivan samoin kuin Kimmo Sasi...

Minulle nämä tyypit ovat todella vaarallisia sekä yhteiskuntamoraalisesti että ulkopoliittisesti, vaikka joku maalainen saattaakin langeta heidän "lumoonsa" ja lupauksiinsa samlla tavalla kuin pettynyt työläinen Hitlerin lupauksiin 1930-luvun alun Saksassa.

Sinäkin olet varmasti huomannut, että olen nyt ottanut tosi vahvakaliiberisen retoriikan käyttööni.

Niinistö teki niin jo vaalitaistelun alkuvaiheessa - tosin hienostuneemmin ja ovelammin kuin esim. Halonen, mutta kun kyseessä on kuitenkin retorinen vaikutuspyrkimys eikä kiista sisältökysymyksistä, niin nyt sitä retoriikkaa sitten tulee tästäkin suunnasta - ja sumeilematta.

Enää en häpeile sanoa suoraan, mitä Niinistöstä ajattelen.
Antaa loan lentää!
Pannaan Rulla-Saulin hermot koetukselle!

Ja terveisiä vaan samalla viime kesänä kuolleelle ädilleni.
En todellakaan aio äänestää tuota marakattia, joksi sinä hänet aikoinaan niin oivalliseti nimitit...

Saara said...

En tiedä miksi edes vaivauduin lukemaan näitä. Täytyy vähän läpsiä itseään poskille tästä hyvästä.

Taitaa kyllä olla Tony Halmeen puheet pistetty nyt Saulin piikkiin. Mutta who cares. Propaganda on sitä ihteään joka tapauksessa.

Rauno Rasanen said...

Saara.

Aivan. Propaganda.

Ja nyt sitä tulee myös täältä...mutta ehkä hiukan fiksummalta taholta kuin, mitä Mr. Halme henk. koht. edustaa.

Koska kerran kukaan ei halua tunnustaa, niin minä vien äärimmäisyyksin sen totuuden, että propagandastahan tässä (miltei) täysin kyse onkin(?)

Mutta tämä tosiasia vaatii kovaa pokkaa.
Tsekatkaa vain Hymy-Niinistön retoriikkaa.

Mies valehtelee (retorisoi) silmiään räpäyttämättä (juristi kun on), mutta hän on oppinut räpäyttämään niitä silmiään myös jopa oikealla hetkellä - etenkin "pojille"...

Tässä vaiheessa ei siis ole kiinnostavaa se, mitä he (Niinistö/Halonen) sanovat vaan, miten miten he sen sanovat.

(Mutta tämä siis pätee 100%:sti vasta sitten/sen jälkeen, kun olet jo päättänyt ketä äänestät.)

Jos kysyt, miten tällaisen perusteella voi valita presidentin, niin vaikenen ja menen hymyillen makuuhuoneeseeni lukemaan jotain zen-buddhistista opusta (jota minulla ei juuri nyt ole).