January 31, 2006

Suomi-rock rules! Ihmeiden aika ei ollutkaan ohi...

Kuvassa Children of Bodomin turvallisuusmies Reaper lähdössä "niittohommiin." Keli on hyvä. Sopivan sumuista muttei sateista. Reaper tietää jo nyt saavansa tänä yönä erinomaisen sadon Bodom-järven rantaniityiltä...Bändin pojat tarvitsevat tuoretta heinää. Kasvissyöjiä kun ovat...

Children Of Bodom rynnisti brittien rocklistan kärkeen
30.01.2006 15:51 (Sonera Plaza)

Suomalaisbändien menestys maailmalla jatkuu. Brittien tuoreen Top 40 Rock Singles -listan kärjessä komeilee helsinkiläinen raskaan rockin ryhmä Children Of Bodom kappaleellaan In Your Face.

Bodomin jälkeen listalla ovat The Darknessin One Way Ticket, Green Dayn Jesus Of Suburbia ja Foo Fightersin Resolve.

Sijalla viisi jatkaa suomalaismyllytystä Nightwishin single Sleeping Sun. HIM:in Wings Of A Butterfly on sijalla kahdeksan, Nightwishin Nemon sijoitus on 12, The Rasmuksen Guilty on sijalla 22, Nightwishin The Siren löytyy sijalta 37 ja edelleen Nightwishin Wish I Had An Angel kärkkyy sijalla 38.

© STT

Mitähän tää nyt oikein meinaa? 7 suomalaissingleä Englannin rock- top 40:ssä, joista pelkästään neljä on Nightwishiä. Pitääkö vanhan syödä jo piponsa? En olis ikinä uskonut.
Ei sen puoleen, että mä nyt niin ihmeemmin näitä diggaisi. Yksi on kuitenkin varmaa: töitä nää on saaneet menestyksen eteen tehdä kaikki. Ja se todistaa tietysti jo jotain.

Kovassa seurassa tietty ollaan. Darkness menettelee. Green Day on hyvä, ja Foo Fighters meikän suosikki! Dave Grohl on huippulahjakkuus sekä biisintekijänä, lavamuusikkona että video-näyttelijänä.
On se kumma, että grungen syntysijoilta, seattlelaisesta (Jimi Hendrixin kotikaupunki) trio-Nirvanasta kehkeytyi toinenkin super-mies (siis Grohl) - mutta aivan eri luontoinen kuin yliherkkä ja maanis-depressiivinen Kurt Cobain-vainaa, joka ei kestänyt julkisuuden paineita eikä heroiinia - toisin kuin Grohl.

Jos Suomesta (väenväkisin) etsitään vastavaa paria, niin Albert Järvinen oli Kurt Cobain ja Isokynä Lindholm on Dave Grohl. Vai mitä?

*
Minua huvitti suuresti, kun pari vuotta sitten Tavastialle keikan tehneen Foo Fightersin Grohl, joka kyllä muisti Hanoi Rocksin, totesi tavattuaan pitkästä aikaa Andy McCoyn, että "vasta nyt olen nähnyt todellisen rock-tähden".

En toki tohdi epäillä Daven lausunnon osuvuutta, sillä näkemäni kuvan (hiukan samankaltainen kuin tämäkin) perusteella Andy oli pistänyt Fightersien keikalle "parhaat päälle" ja kultahampaat suuhun...Mies oli pukeutumisessaan kerta kaikkiaan ylivertainen yhdistelmä Jimi Hendrixiä, Elton Johnia ja Liberacea.

Näkipä myös Dave Grohl kerran elämässään, minkälainen ihmetys/ilmestys saattaa kehkeytyä täysin globalisoituneesta, alunperin lappalaisesta räätäli-rock-sähkökitaristista, jota voi elossa olevista, "kävelevistä päihde- ja huumelaboratorioista" puheenollen jo nyt verrata ehkä vain Keith Richardtsiin .

*

http://www.kolumbus.fi/anna.miettinen/gigs/.
http://www.rockcity.com.tr/.

No comments: