April 18, 2011

Kansan eli herra-konservatiivien orjakapina

Tämä[kään] voittaja ei usko sattumaan vaan Jumalaan ja Suomen kansaan.
*
[Kielimafian lisäys - osa IV - klo: 23.20]
*
Pari kommenttia Ironmistressille. Pistin toisen kommenttini lopun hieman läskiksi, mutta so what - läskissäkin on hiven totuutta.

I
Jos Timo Soini ei anna periksi EU-kuplan puhaltelijoille, niin hallituksen tekevät Kokoomus, Sdp ja Keskusta.

Tämä on se peukaloruuvi, jolla vanha kaarti voi boikotoida Persut ja heidän plebeijisen populisminsa.

Odotankin mielenkiinnolla, haluaako Soini olla mieluummin vallankahvassa kuin pitää ehdottomasti kiinni EU-periaatteistaan.

Jos hän haluaa valtaa, Suomi saattaa saada jopa laajapohjaisen enemmistöhallituksen.

Kolmas joskin erittäin epätodennäköinen vaihtoehto on Sdp:n, Persujen ja Kristillisten vähemmistöhallitus [haha].

Vihreät, Vasemmistoliitto ja Ruåtsalaiset eivät nimittäin koske Persuihin kolmen metrin kepilläkään.

Neljäs vaihtoehto on pitää uudet vaalit.

PS.
Kepun häilyvyys EU-asioissa[kin] on tietysti jokeri, joka voi muuttaa asetelmat täysin.

II
Ironmistress kirjoitti:

Rauno, puhut plebeijeistä halveksien.

Kuka pitää suomalaisen plebeijin puolta? Vihreät ovat patriisien puolue, ja vasemmistopuolueet ovat pettäneet perinteisen kannattajakuntansa - suomalaiset työläiset.

Keskusta ei ole tulossa hallitukseen. Ruukinmatruuna pitää todennäköisimpänä hallituspohjana joko punaniskahallitusta - SDP, Persut ja Kridet. Tai mahdollisesti Kokoomus, SDP ja Persut.

Kaikki on nyt mahdollista.

III
1
Hallitusneuvotteluissa kaikki on kiinni siitä, kääntääkö Soini takkinsa EU-asiassa vai ei [tai jos kääntää, niin miten paljon].

2
Olet oikeassa, mitä vasemmistoon tulee. Siksi minulla ei ollut oikeastaan ketään/mitään, jota äänestää. Silti äänestin.

Mutta sen verran on varmaa, että kahta en äänestä ikinä: Kokoomusta ja Persuja [populisteja], sillä Kokoomus on pääoman kaksinaismoralistinen lakeija, kun taas Persut eivät tiedosta kunnolla edes, mitä he todella haluavat tai vastustavat [ja miksi].

Pyrkimys pitää oma kansallinen 'reviiri puhtaana' muukalaisvihamielisyyttä lietsomalla on varsin kapea-alainen poliittinen ideologia - pikemminkin rasismin kasvualusta kuin poliittisesti rakentava aate.

Ja jos Persut tietäisivätkin, mitä he haluavat, niin heiltä puuttuu puolueena [ja kansalaisliikkeenä] kyky toimia organisoidusti sen saavuttamiseksi [suurimmalla osalla puolueen uusista edustajista ei ole mitään kokemusta parlamentaarisesta työstä].

Persujen ensimmäinen kova kriisi on jo ovella hallitusneuvottelujen muodossa. Se tulee olemaan yhtä aikaa sekä kiista että valtataistelu puolueen [makro-]poliittisesta linjasta, ja siinä punnitaan Timo Soinin taidot lopullisesti [Soini on toki taitava - ehkä yksi tämän hetken taitavimmista poliitikoista].

3
Ennustan kuitenkin, että jo neljän vuoden kuluttua persu-porukka on hajonnut, kuten hajosi vennamolainen edeltäjänsäkin pariin kolmeen kertaan, sillä uudet persulaiset eivät ole tottuneet käsittelemään ja tottelemaan valtaa, elämään sen kanssa ja jopa käskemään sitä.

Vertaisin persulaisia talvella navetassa syntyneisiin hiehoihin, jotka on nyt päästetty kevätlaitumelle. Paljon on vielä opittavaa, jotteivat he omasta vapaudestaan ja vallastaan päihtyneinä juoksisi suoraan päin puuta [kuten esi-isänsä ja -äitinsä].

Pahimmassa tapauksessa käy niin [Ilmestyskirjan ennustusten mukaisesti ;(], että Suomeen syntyy ihan oikeasti ääripopulistinen ja natsihenkinen kansalaiseetos [uusi Lapuan liike] Göbbelsinään eräs tuttu, kirjallisesti sivistynyt Persu [kuten oli em. propaganda-ministerikin].

[ennustukset jatkuvat seuraavassa numerossa]

PS.
Entä jos Kokoomus kääntää takkinsa? Hmm. Niinkin saattaa käydä, jos Saksa päättää toimia tukirahastojen suhteen toisin kuin muut eurokraatit. Silloin Soinia naurattaa.

IV
Persut hajoaa yhdistävän linjan ja ryhmäkurin puutteeseen kuten aikoinaan vennamolaiset ja sen jälkeisetkin.

Vaikka Persujen nousulle on tottakai ollut sosiaalinen tilaus [meemille ei tässäkään ole mitään muuta kuin ehkä retorista käyttöä], niin puolue on silti suureksi osaksi Timo Soinin karisman mahdollistama luomus [tai pikemminkin epäluoma] ja Soinin mukana se myös kaatuu tai pysyy pystyssä - niin kauan kuin ryhmäkuria riittää eli niin kauan kuin villit vasikat eivät lähde hyppimään aitojen yli.

Jossain vaiheessa ne kuitenkin lähtevät, ja tätä pelkää syystäkin myös Soini, koska vennamolaisten puoluehistoriasta voi kyllä oppia jotain ko. asiassa.

Soinilla on kuitenkin myös aukkoja yhteiskunnallisessa tietoisuudessaan. Häneltä mm. puuttuu selkeästi artikuloitu käsitys prekariaatin [suurin luokkamme] ongelmista, joissa muuten vikasuuntaan liberali-soutaneet vihreät ovat erittäin tiedostavia [esim. Jukka Relander, joka jäi taaskin edustajan paikasta vain parikolmesataa ääntä].

Olen kaksi kertaa elämässäni vastahakoisesti äänestänyt vihreitä, ja nyt ääneni olisi saattanut mennä J. Relanderille, mutta Sinnemäen ja Laturin teennäisen karnevalistinen, urbaanis-liberaalis-androgynistinen ja kaiken lisäksi pääomaa kumartava eurokraattinen tekno-viihde-vihreys kerta kaikkiaan esti tämän aikeen.

Niinpä äänestin toista kohtuullista ehdokasta, jonka arvoliberalismiin suhtaudun myös varauksin, mutta jonka poliittinen suunta ja tietoisuus on muuten kohdallaan. Arvataan kai, että kyseessä on Paavo Arhinmäki.

Kun todella hyviä ei ole, täytyy valita se kuuluisa vähiten paha - kuten Ironmistress niii-in viiisaaasti ja loputtomiin toistaen jaksaa opettaa.
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Master-slave_morality
http://takkirauta.blogspot.com/2011/04/vaalivalvojaiset.html
http://naurunappula.com/z/689343

9 comments:

Ironmistress said...

Rauno, kuka pitää suomalaisen pienen ihmisen - siis mihinkään etuoikeutettuihin vähemmistöihin kuulumattoman tai sellaisen joka ei ole pedigree underdog puolta?

Vastaus on, että ei kukaan. Vasemmisto on pettänyt äänestäjänsä ja oikeisto on myynyt omansa. Persujen voitto oli enemmänkin epäluottamuslause sekä oikeistolle että vasemmistolle kuin luottamuslause millekään muulle.

Jos Persut kykenevät nyt lunastamaan lupauksensa - muuttumaan sen pienen ihmisen edunvalvojaksi ja halveksumasi plebeijin kansantribuuniksi - he ovat täyttäneet memeettisen lokeron.

Voidaanko Persut hajottaa kuten SMP aikoinaan? Ehkä, mutta vaikeampaa se on kuin Kekkosen aikana. Enää ei ole machiavellimaista peluria ruhtinaana eikä Neuvostoliittoa takapiruna - eikä kenestäkään ole SKYP:n vetäjäksi. Elämme todella mielenkiintoisia aikoja.

Rauno Rasanen said...

Onhan se noinniin. Mutta.

Ironmistress said...

Siinäpä se. Jos meillä yhä edelleen oikeisto pitäisi palkansaajan ja perusarvojen puolta (eikä kasvottoman pääoman) ja jos vasemmisto pitäisi työntekijän ja työväenluokan puolta (eikä sisäänpäinlämpiävän eliitin), niin ruukinmatruuna äänestäisi joko Kokoomusta tai SDP:tä, aivan riippuen kummasta olisi omassa vaalipiirissä ihmisinä parempia ehdokkaita.

Mutta kun ei niin ei. :-(

Rauno Rasanen said...

Eli ruåttalaista siis äänestit. Sukulaista.

Anonymous said...

JYTKY TULI

IDA said...

Vertaisin persulaisia talvella navetassa syntyneisiin hiehoihin, jotka on nyt päästetty kevätlaitumelle. Paljon on vielä opittavaa, jotteivat he omasta vapaudestaan ja vallastaan päihtyneinä juoksisi suoraan päin puuta [kuten esi-isänsä ja -äitinsä].

Näin voi olla, mutta ainakaan itse perussuomalaisena en oikein mistään, enkä ainakaan täältä, löydä ketään, jolla olisi mitään opetettavaa. Omillaan on älyllisestikin paremminvoiva ;)

Rauno Rasanen said...

Minä en tarvitse sinua IDA. Etkä sinä minua. Joten.

Pojankeppana said...

Aika paljon sulla Rauno on persuja lukijoina. Vaan onko ollenkaan kokoomuslaisia tai kepuleita?

Rauno Rasanen said...

Jos kokoomuslainen tänne uskaltautuu, täytyy hänen olla todella rohkea ja rehellinen eikä mikään rahan taakse piilottautuva korkospekulantti, joka pääoman tuoton riskejä muka-kohtuullisesti arvioidessaan tuplaa koron omaksi edukseen nylkien vähävaraisen alastomaksi ja orjaksi, joka ei ihmisenä ole [itselleen tai muille] enempää kuin tyhjäpäisen koneen mykkyyteen vaipunut osa - tahdottomasti loppuun kuluva ratas.