April 22, 2011

Puuhamaa on iloisten ihmisten laiva'Puuhamaa on paras paikka, Puuhamaa on iloinen. Puuhamaassa vietät vaikka parit viikot keväiset. Sellainen on Puuhamaa!'
*
Taistelevan viihteen uusin formaatti miinalaiva Puuhamaa järjestää Intian valtamerellä ja etenkin Adenin lahden liepeillä jännittäviä kahden viikon sosiaali-survival-matkoja paikallisille kalastajille, jotka ovat vähävaraisina joutuneet oman käden oikeudella etsimään henkensä pitimiksi ruokaa jopa suurista rahtialuksista.

Puuhamaa-projekti tarjoaa neekeri-rosvo-roopeille viihteellis-inhimillisen mahdollisuuden tehdä irtiotto rikoksen tieltä, mikä palauttaa heidät humaanilla tavalla länsimaisen oikeustajun kaidalle tielle.

Ruokaa ja huumeita [henkiseen hätäänsä] omavaltaisesti etsivien nälkäisten kalastaja-yrittäjien kiinniotto, vangitseminen, heidän vanhan vuotavan ja kunnostettavaksi kelpaamattoman paattinsa ilmainen räjäytys, kahden viikon täysihoito ja kansainvälinen kuuluisuus odottavat näitä kansainvälisen yhteisön tarjoamalle survival-matkalle osallistujia.

Luxus-risteilyn moninaiseen tarjontaan sisältyvien reality-tv-kuvausten jälkeen kalastaja-idols-tähdet siirretään uusiin perämoottori-veneisiin, joilla he saavat jatkaa kohti auringonlaskua eli YK:n rakentamaan suojelusaareen, jossa voivat elää elämänsä loppuun saakka turvassa mm. vihamielisten valtioiden kuolemantuomiouhkalta.

Huvipaketista onkin tullut erittäin suosittu ja jopa itse Suomen virallisen hammastahnamainoks - eh - kokoomuslaisen ulkoministerin A. Stubbhuvudin suojelema poliittisen viihteen vientituote.

Puuhamaa on nykyaikaista entertainment-ulkopolitiikkaa innovatiivisimmillaan - kansainvälisen kontrolli-humanismin harjoittamaa catch and release-ihmiskalastusta parhaimmillaan ja esimerkillisimmillään.

Sellainen on Puuhamaa! Ota sinäkin osaa Puuhamaa-reality-tv:n rosvo-roope-jahtiin [tarkempia ohjeita saa armeijan tiedotus-upseeri Anders Backböle'ltä].
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Miinalaiva_Pohjanmaa
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/04/1316679/ts-neuvottelut-merirosvoista-umpikujaan---miinalaiva-pohjanmaa-vapautti-somalimiehet
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011040613499698_uu.shtml
http://www.jimtv.fi/?vt=video_episode&vid=298106
http://linkit.mtv3.fi/taistelulaivat

5 comments:

ninni said...

http://www.nytimes.com/2011/04/22/world/europe/22finland.html?_r=1&smid=tw-nytimes soijaa yörakentamisesta,

Ironmistress said...

Muuten hyvä, mutta somaleille kala on tabu. Somalit suhtautuvat kalaan täsmälleen sillä samalla viehtymyksellä millä juutalaiset pekoniin.

Intellektuellia on äärimmäisen helppoa vetää nenästä, etkä sinä, Rauno, ole poikkeus tässä asiassa. Haluat ajatella ihmisistä vain hyvää, mutta merirosvot ovat silti rikollisia, ja on hävytöntä, että heidät päästettiin rangaistuksetta.

Rauno Rasanen said...

1
Vaihdoin somalin neekeriksi, ja suurin osa neekereistähän syö kalaa ;/?\].

Pitäisiköhän nyt vaihtaa Stubbinkin nimi oikeaan kuosiinsa?

2
Mutta jos mä ryhtyisin kirjoittamaan näissä päreissä aina ja vain pelkkien faktojen pohjalta [suurimman osan jutusta toki täytyy pitää kutinsa], ei niitä edes kannattaisi ryhtyä väsäämään.

Luovuus ja hauskuus on tosiasioilla leikkimistä - ei niiden orjamaista toistamista ja noudattamista.

Rauno Rasanen said...

Haha. Ajoit miinaan IM. Luit omia ennakkoluulojasi minusta, et itse tekstiä. Mutta tällaista satiiri ovelimmillaan on.

Minä nimenomaan kritisoin Puuhamaan puuhia ja kansainvälisen oikeuden [tai mikä se nyt lopulta lieneekään] päätöksiä tässä asiassa.

Stubbin lausunto kuvasi tilanteen osuvasti: tehtävämme ei ole ottaa kiinni rosvoja vaan turvata kauppalaivojen kulku.

Voi Jessus mitä typeryyttä! Suomi siis suostui YK:n pelleksi taas kerran. Ihan kuin tuolla tavoin rosvo-roopeilu tehtäisiin muuta kuin houkuttelevammaksi.

Älköön sinne jonnekin lähetettäkö yhtäkään poliisia, jolla ei ole valtuuksia saattaa rikollisia tuomittavaksi.

Tällaisessa 'catch and release-jurisdiktiossa' juuri valtuutetut poliisitoimet tekevät itse legitimoivan systeemin narunalaiseksi, epäuskottavaksi ja jopa vaaralliseksi, koska ne osoittavat, miten tehotonta liberaali-demokraattinen järjestyksenpito [humanismilla ja hyvillä aikeilla ryyditettynä] vailla selkeää tuomiovaltaa on [loputonta jaaritelua pykälistä, juristien paratiisi].

Kapitalistinen talous- ja arvo-anarkismi + poliisi-politiikka kysyntään ja tarjontaan palautuvine amoraalisine arvoineen hämärtää tajun oikean ja väärän, hyvän ja pahan välisestä rajasta samassa mielessä kuin rauhaan pakottaminen on jo nyt hämärtänyt sodan ja rauhan välisen eron.

Giorgio Agambenin käsitys myöhäis-kapitalismista poikkeustilana osuu asian ytimeen.

Viimeiseen asti vältetään esim. kuolemantuomiota vaikka systeemi joutuu koossa pysyäkseen legitimoimaan koko ajan entistä tiukemman kontrolliverkon [siis tappavan verisiä sotatoimia!] pysyäkseen muka uskottavasti kasassa.

Mitä muuta YK [ja länsimais-kansainvälinen oikeus] yhä enenevässä määrin tulee olemaan kuin Kirkko, joka siunaa Naton laajenemisen mahdollisimman globaaliksi kapitalismin sotavoimaksi.

Kuolemantuomio ei saa olla valloillaan. Hehheh. Eipä varmaan, kunhan vain kapitalismi leviää viruksen tavoin joka puolelle.

*
Mitä noihin kalajuttuihisi tulee, en ymmärrä niiden relevanssia suhteessa päreeni varsinaiseen pointtiin [vaihda sen kalan tilalle jokin muu meren otus, niin asia korjaantuu omalla kohdallasi].

Toistan: et kovin tarkasti nähnyt metsää puilta tässä satiirissani.

PS.
Ja että minäkö ajattelen ihmisistä vain hyvää? Älä unta näe.

Ironmistress said...

Rauno, ne amerikkalaispurjehtijat, jotka nuo somalimerirosvot tappoivat, olivat tutuntuttuja. Meillä on tarkoituksena itsellämme lähteä valtameripurjehdukselle määräämättömäksi ajaksi, joten asia koskettaa ruukinmatruunaa itseään.

Mil Pohjanmaa on tehnyt arvokasta työtä merten vapauden takaamiseksi ja tuon ihmissaastan kitkemisestä meriltä. On todella vastenmielistä lukea, että merirosvot joudutaan vapauttamaan kun yksikään maa ei suostu heitä tuomitsemaan ja panemaan vankilaan.

Ainakin rosvojen emäalus saatiin upoksiin.