April 18, 2011

'Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle' [Luukas 2: 10] - Mutta sitä iloa ei anneta ilmaiseksi. Sen merkiksi teidän kaikkien on vedettävä punainen viiva äänestyslippuun.

Oi niitä aikoja, kun demareillakin oli vielä aatteen ja hengen paloa sielussaan.
*
Timo Soinin nationalistinen impivaaralaisuus ei kasva agitaattori Puntarpään vasemmistolais-hengellisen paatoksen universaaleihin mittoihin. Soini on tuulipukukansan sanavalmis ja hassunhauska Fatman. Puntarpäästä sen sijaan löytyy luovaa 'demonisuutta', jota jokainen aito ideologi tarvitsee sanomansa perillemenon varmistamiseksi.

Soinista ei ole konkreettista uhkaa Kokoomukselle. Puntarpäästä sen sijaan oli, vaikka näin jälkiviisaasti, poliittisen [pakko-]korrektiuden ja itseään vastaan kääntyvän [kaksois-sidos-]suvaitsevaisuuden aikana hän näyttäytyykin meille miltei psykopaattina.

Silti juuri arvo- ja talousliberalismi [joita ryydittää internetin liiankin totaali sananvapaus anonyymeine loanheittäjineen] sekä tökerösti integroitu/organisoitu monikulttuurisuus ovat olleet synnyttämässä vihapuhetta/vihakulttuuria [viha/aggressio on kuitenkin ihmisen eräs perusaffekti, jonka kanssa pitää oppia elämään - ei tukahduttaen vaan hilliten].

Ajat muuttuvat yhä latteamiksi ja kesymmiksi. Suuret persoonallisuudet diagnosoidaan joko hulluiksi tai sitten he omaksuvat pellen roolin: heistä tulee iloisesti itseään myyviä/häpäiseviä populistisen markkina- ja mainosviihteen mannekiineja. Soini kuuluu tietysti tähän jälkimmäiseen puppet-kategoriaan - tosin perinteisempiin arvoihin samalla nurkkakuntaisesti vedoten.

Suuren EU:n vastustaminen ei vielä tee pienestä Timo-taviksesta ja hänen poliittiselta sekä elämänkatsomukseltaan kovin häilyvistä kannattajistaan radikaaleja pääoman kritiikkoja [ei läheltäkään!].

Jos ihmisen elämänarvot kiinnittyvät yhä vain kulutusnautinnon typerryttävän turruttavaan orvanpyörään sekä typerien lööppien ja lottovoitto-uskonnon houkuttelevaan mutta valheellisen imaginaariseen - onnen oikoteitä infantiilisti hamuavaan viihdemaailmaan, niin tuskinpa hänen poliittinen tietoisuutensa ja yhteiskunta-eettinen näkemyksensä voi olla sen syvällisempi - [tosin Timo S. itse on katolinen, joten häntä voinee arvofilosofisessa mielessä pitää poikkeuksena po. persu-pintaliitäjien elämäntapaan verrattuna].

1
http://www.youtube.com/watch?v=wFwp2vvrdy0
Punainen viiva (1959) - sos.dem agitaattori Puntarpään palopuhe osa 1/2

2
http://www.youtube.com/watch?v=nYk5Hb9h0BE
Punainen viiva (1959) - sos.dem agitaattori Puntarpään palopuhe osa 2/2
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Punainen_viiva
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Jurkka
http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=1493
http://www.ts.fi/online/kulttuuri/102760.html

8 comments:

Anonymous said...

Häpeäisit nyt. Iso mies.

Taidan juoda tänään pari kaljaa ja laittaa Kenon vetämään.

Rauno Rasanen said...

[Hahhah]. No kohtuudella voi toki lotota ja ottaa olvia. Mutta jos menee ylettömäksi, niin siinä tapauksessa pitää aina välillä ripittäytyä, katua syntejään ja tehdä parannusta. Sillä muutoin synti jää kytemään syövyttäen aivot kuin osteoporoosi luut.

Tämä on tutkittu juttu. Sitä kutsutaan hyvinvointivaltiohakuiseksi tuulipukukansa-syndroomaksi.

Anonymous said...

Olet toki oikeassa siinä että viha on kohdistettava pääomaa [eikä neekereitä] vastaan ja että ennen ja jälkeen vallankumouksen tulee olla palavasieluisia agitaattoreita, jotka muistuttelevat ihmisiä pääoman kauhistuksesta, tuosta rahamassin perkeleestä ja markkinatalouden "saatanallisesta myllystä".

Mutta silti. Kyllä myös Perussuomalaiset ovat selkeästi pääomakapitalismia vastaan. Kysymys on lähes kaappivasemmistolaisesta puolueesta, erityisesti nyt kun ne Uudenmaan vaalipiirin kaappi-libertaristit (Lahtinen, Nieminen) eivät päässeet läpi.

Ironmistress said...

Perussuomalaiset ovat täyttäneet sen memeettisen lokeron, jonka vasemmistopuolueet jättivät tyhjäksi lähtiessään kosiskelemaan erilaisia vähemmistöryhmiä - ja muuttuessaan häpeämättömän elitistiseksi puolueeksi.

Olette aivan oikeassa siinä, että Persut ovat kaappivasemmistolainen puolue. Se on sitä.

ninni said...

minh' vaan olen edellenh sitä mieltä että politikc on tarkoitettu katoavaksi. koneet kyllä hoitaa politiikan

Anonymous said...

muuten . SUomeen ON TULOSS A valtioollinen kansanäänestys. lakiesitys tuli pari tosrstaita sitten ja taidettiin hyväksyä, tarvitaan vielä toinen joo

ninni said...

kunnallinen kansanäänestys ON JO VOIMASSA, poliitikot helvttiiin

Anonymous said...

maamme ongelman nimi on kivineimi