March 18, 2007

Rockin historian siipien havinaa

Alkaa Jerry Lee olla jo hiukan "huonossa hapessa", vaikka tyyliä kyllä riittää edelleen muille jakaa...
Huom! Päreen kuva on vuodelta -85, videot sen sijaan tämän vuoden (2007) alusta, ymmärtääkseni USA:ssa maaliskuussa alkaneesta TV-sarjasta, jossa esiintyy aivan julmettu määrä ikääntyneempiä supersarjan rocktähtiä.
*
JERRY LEE LEWIS & JOHN FOGERTY - CC Rider 02:39
Last Man Standing Live
*
Last Man Standing Live
*

4 comments:

Jussi said...

Komeetahan tuo oli. Oletkos nämä jo nähnyt.

http://www.youtube.com/watch?v=8Fgufrcd354


http://www.youtube.com/watch?v=ECy9ML1jYPI&mode=related&search=

Rauno Rasanen said...

Haa! Itse Johnny Lee Hooker ja Van Morrison soittamassa jossain Louisianan - New Orleansin suistoalueen (swampin) laiturilla hehkeänä kesäpäivänä.

Tämä paikka on amerikkalaisen populaarimusiikin kehityksen kannalta ehkä se kaikkein tärkein.

Olennaista lienee, että juuri tässä paikassa Afrikasta tuotujen mustien soundi, melodia- ja rytmikäsitys (sittemmin blues, jazz ja funk) sekä meksikolais-eurooppalaisen musiikin (cajun ja zydeco, sittemmin yleisesti: country) vaikutus yhdistyivät.

Tämä paikka on myös John Fogertyn (etenkin CCR:n toisen albumin: "Bayou Country") musiikillisen mielikuvituksen ja luovuuden lähtökohta.

Kuten tiedetään Van Morrison on irlantilainen, mutta tiedetääkö/muistetaanko, että sukunimi Fogerty on myös irlantilaista alkuperää?

"The Fogerty family name is Irish, an Anglicized form of the Irish personal name Fógartach, from fógartha, meaning 'banished, outlawed' (Hanks & Hodges, A Dictionary of Surnames [Oxford UP, 1988], p. 187)." (wikipedia)

Timbuktun koirut ja Dee said...

Teillä täällä vähän karhee sointi, me kuunneltiin vielä vinyyliaikoina Joan Baezin taivaallisen kuulasta versiota Will the Cirle Be Will Unbroken, tässä nyt myöhäisversio, kun ei löytynyt originaalia YouTubesta saa kelvata: http://www.youtube.com/watch?v=FKY5xHVicJc
Jussin John Lee Hooker - Baby please don´t go on ihan huima
Timbuktulaiset

Rauno Rasanen said...

Timbuktulaiset

Thanks. Beautiful.