March 7, 2007

Vaalivideoehdotuksia Kokoomukselle

Kirjoitettu kommentiksi Markku Jokisipilän päreeseen Poliittista mainontaa ja mielikuvapoliiseja. Katso myös Näistäkin voisi joku loukkaantua...
(Alkuperäiseen tekstiin on tehty lisäys.)

*
Olen nähnyt kaksi kertaa molemmat kiistellyt SDP:n vaalivideot, ja minun mielestäni ne olivat aika osuvia juttuja!

Toki Lohtanderin mässäily päättelyineen vaikutti hieman härskiltä, mutta ise asian kannalta se oli varmasti valaisevaa.

Mielenkiinnolla olisin jäänyt odottamaan Kokoomuksen vastineita, vaikka arvasin kyllä, että koska nyt liikutaan karvaan totuuden ohella myös hyvän maun rajoilla, sensuuri ilmeisesti iskee tavalla tai toisella kuten "trailer-esityksien" yhteydessä jo ehdittiin arvellakin.

Entä millaisia olisivat Kokoomuksen vastineet?

(Lisäys)
Seuraavassa kolme ehdotusta, jotka ovat pelkkiä idealuonnostelmia. Ne saattavat myös - kuten jälkeenpäin lukiessani huomasin - kääntyä jopa Kokoomusta itseään vastaan, mikä ei ollut ainakaan täysin tietoinen tarkoitukseni ;~/).

1) Työtön sosiaalipummi tuhlaamassa kunniallisen yrittäjän rehellisestä työstä maksamia ylisuuria veroeuroja ties miten kyseenalaisiin tarkoituksiin kuten (jo aiemmin suunnitelemaansa ja jo pitkään säästämäänsä; tätä tosin ei mainoksessa tietenkään kerrota) Tallinnan pakettiristeilymatkaan tai kotinsa perusteelliseen remontointiin ja sisustukseen.

Kun sosiaalitukia karsittaisiin ja niiden maksamisen kriteerejä kodennettaisiin ja tiukennettaisin, voisivat kansalaiset - etenkin siis yrittäjät kokea, etteivät heidän maksamansa suuret sosiaalivakuusmaksut menisi "harakoille".

2) Keskinkertaisesti tai jopa huonommin pärjääville koululaisille/opiskelijoille annettavan erityis- ja tukiopetuksen kyseenalaistaminen, ja paremmin pärjääville järjestettävän lisäopetuksen merkittävä tukeminen.

"Kykypuolue" kun satsaisi vain huippuoppilaisiin, joita sitten voisi rekrytoida tuottavien suuryritytysten innovatiivisiksi idearoboteiksi.

Mainoksessa voisi tuoda kärjistetysti esiin, miten turhaa on tukiopettaa matematiikkaa tai kieliä niille, joiden "kohtalo" huonon oppimiskykynsä vuoksi on "luonnostaan" kuulua alempaan sosiaaliryhmään.
Keskinkertaisemmin pärjääville luvattaisiin ammattilukioiden kautta nopea valmistuminen ilman turhaa stressiä.
(Käytännön sosiaalidarwinismia)

3) Kolmannessa mainoksessa voitaisiin vedota sairaanhoitohenkilökunnan korkeaan moraaliin, joka on tietysti? osoitus oikeistohenkisestä arvopohjasta, jonka mukaan esimerkiksi vanhuksia pitää hoitaa kutsumuksen ja empatian periaatteilla - ei pelkkä rahan kiilto silmissä (hahhah!).

Tällaisia pienpalkattuja työntekijöitä Kokoomus pyrkisi tukemaan ansiomitalein, kylpylämatkoin ja yhteisiä (tietenkin oikeistopropagandistisia) illanviettoja organisoimalla.

Hoidon tason tietysti osoitettaisiin kaiken maailman tilastokäppyröiden valossa nousevan tällaisella politiikalla merkittävästi, joten eläkeläisetkin voisivat turvallisin mielin äänestää Kokoomusta.
*
Tässä siis kolme ilmaista! vihjettä, millaisten vaalivideoiden avulla yrittäjät, opiskelijat, hoitohenkilöstö - ylipätään valkokaulusköyhälistö, eläkeläiset ja ennenkaikkea epämääräiset öykkäri-individualistit saadaan äänestämään Kokoomusta.

Olkaa hyvä!

3 comments:

a-kh said...

Havaitsemme, että ei ole enää kysymys puolueiden tai aatteiden välisestä taistosta, vaan kisa mainostoimistojen keskinäisestä paremmuudesta.

Suurilla konsensuspuolueilla ei ole esittää mitään muuta sisällöllisesti poikkeavaa kuin toisiaan mollaavat mainokset.

Muutosta on tapahtunut niin nautakarjan kuin vaalikarjan lypsämisessä.

Kimmo Sasi saa vaalipiiristään kaikkien säälivien äänet ja mennä paukahtaa eduskuntaan. Juristina ja poliitikkona hän tietää, ettei kannata muistaa mitään.

Anonymous said...

.

Rauno Rasanen said...

a-k.h

Olet oikeassa. Eipä tuohon mulla juurikaan ole lisäämistä.

komposti

Olen sanaton. Pari viimeisintä kommenttiasi on ollut kuin "piste i:n päälle".