March 4, 2007

Annie Haslam - progressiivisen rockin paras naislaulaja

Progressiivisen rockin suuri bändi Renaissance oli onnekas saadessaan aikoinaan laulajakseen klassista laulua opiskelleen Annie Haslamin, jonka ääniala on 5 oktaavia!
Nightwishin entinen laulusolisti Tarja Turunen jää toiseksi tämän naisen rinnalla.
*
Annie Haslam (former Renaissance) doing a Bach classic 05:36 (Loistava musiikki, loistava laulajatar, loistava kuvakollaasi)
Renaissance 05:17
A video from one of my favorite bands of the 70's , with the most brilliant female singers in the world: Annie Haslam!
Renaissance - Carpet Of The Sun 03:44 (Mainio studio-live)
Renaissance - Running Hard 07:17 (Tästäkin käy hyvin ilmi, että proge-laulun ja heavy-laulun välillä on vissi ero; proge on yksinkertaisesti monipuolisempaa ja vaikeampaa)
Renaissance - Winter Tree 03:13 Studio Version (Kaunis laulu - jos on kaunis laulajatarkin)
Renaissance - Forever Changing 05:07
Acoustic Version - 1979
Renaissance - Opening Out 02:51
from A Song for All Seasons
*

2 comments:

Anonymous said...

itse äänessä ei ole mitään valittamista, tuosta petraaminen ei ole mikään helppo homma. kyllä kuulee, että haslanilla on autenttinen instrumentti ja sen ympärille käärityt lauluopinnot ( ääniala on kaiketi pienessä sukulaissuhteessa oopperaan? ). mikä minusta on t o d e l l a häiritsevää ja kornia, ja jonka vuoksi haslan menettää karismaattisuuttaan, on tuollainen 'doing a bach classic' - esitys. tulee mieleen rahat-pois-ripp-off-menetelmä, tai hengen-ja-tiedon-messujen promovideo, tai reikiterapeutti antamassa hoitoja feng shui -tilassa. kuvasarja on ihan hattaraa ja bachia popularisoidaan new age -tyyliin. minusta vähän turhanaikaista tavaraa, joka ei sen paremmin pane pohtimaan syntyjä syviä. mutta kaiken sen takaa loistaa tietysti taitava laulaja, jonka taitoja ei käy kieltäminen. jos itse haluaisin jonkun laulavan jotain esimerkiksi suurimmasta ja tärkeimmästä asiasta maailmassa, en valitsisi annie haslania. tykkään enemmän vaikkapa natalie merchantista ja hänen motherland -tyyppisestä rosoisesta ja viimeistelemättömästä meiningistä.

Anonymous said...

haslan > po. haslam