April 1, 2008

Viesti Ilkka Kanervalle

Ex-ulkoministeri Kanerva

Jos Kokoomuksen politiikkaa tekee nykyään Hymy-lehti ja vastaavat niljakkeet, niin lakkauttakaa puolue – tai saman tien koko nykyisenmallinen eduskunta. Valitaan seuraava hallitus Hymyn sekä iltapäivälehtien toimittajista ja eduskunta niiden lukijoista. Sillä tavoin nämä ihmiset pääsisivät ihan ’legitiimisti’ kokemaan, miltä tuntuu, kun joutuu ajojahdin kohteeksi.
Olisi hauska seurata, miten kauan esimerkiksi Hymyn päätoimittaja kestää sellaista menoa ennenkuin päättäisi erota tai erotettaisiin.
*
Ansiosi ulkoministerinä merkitsevät paljon enemmän kuin yksityiset tekstiviestisi. Tämä juttu on ollut parlamentarismin pohjanoteeraus. Eikö poliitikoilla enää ole minkäänlaista auktoriteettia hyeenoitten räksytyksen edessä?
Ei poliittinen kontrolli merkitse sitä, että (persoonallisesta) huumorintajusta tai jopa (väärästä?) alushousujen väristä tulee merkittävin kriteeri poliitikon kyvykkyyttä arvioitaessa.

Ihmiset ovat sekoittaneet ehkä lopullisesti viihteen ja politiikan toisiinsa. Jos se, mitä roskalehdistö suoltaa muka merkittävinä uutisina tai jopa se, mitä joskus (mutta vain joskus) ihan aidosti hauskat TV-sarjat, muuttuu kansalaisten tajunnassa vakavasti otettavaksi poliittiseksi tiedottamiseksi, niin tällä tavoin politiikasta on tulossa avoimesti sirkustaiteen ja commedia dell’arten eräs laji – asiaintila, joka ei paranna tippaakaan sekä sirkustaiteen, teatterin kuin politiikankaan tasoa - päinvastoin.

Ehkä näin piti käydä. Mutta turha on kansan kysellä, että miksi siellä Arkadianmäellä jauhetaan niin paljon puolikompostoitunutta jätettä. Sitähän kansa itse haluaa. Miksi se muuten ostaisi roskalehtiä. Joten turha valittaa. Ostakaa siis kansalaiset vain Hymy-lehteä ja muuta paskaa ja hakekaa niistä päivittäinen sivistysannoksenne. Mutta älkää sitten vaatiko politiikalta enää vakavuutta saatikka sitten ideologista sitoutuneisuutta.

Tsemppiä Ile. Olen ollut sinun puolellasi koko ajan. Menetämme nyt erinomaisen ulkoministerin. Mutta tästä eropäätöksestä tulee olemaan Kokoomukselle enemmän haittaa kuin hyötyä. Tästä kärsii kaiken politikoinnin uskottavuus.
Puolueet ja varsinkin ’kykypuolue’ nuolemassa typerien moralistien (joita löytynee myös omasta puolueesta) ja räksyttävän roskalehdistön saappaita. Enpä olisi uskonut, ellen olisi itse todistamassa tapahtunutta.

PS. Luottamuksesta on tullut politiikassa semanttisesti tyhjä tai vähintäinkin kieroutunut sana. Se tunnetaan nykyään nimellä säälittävä nöyristely ja epäitsenäinen riippuvaisuus - mediasta. Tämän tapauksen johdosta koen ajoittain jopa sympatiaa suuresti inhoamaani Kiinan poliittisen johdon totalitaristista sananvapaudenrajoittamispolitikkaa kohtaan...

Ei koskaan Kokoomusta äänestänyt/äänestävä

4 comments:

a-kh said...

Seksitaiteilija kaatoi ulkoministerin. Pojat puolustelevat poikia. Reinin ja kumppaneiden kikkelikortti Marianne Laxenille oli vasta poikaa.

Anonymous said...

Kun ajattelee toista 70-luvun jeppeä, tätä Keminmaan lahjaa maailmankaikkeudelle, Paavoa... voi vain ihmetellä miten tyylikkäästi hän hoitaa nykyleiviskäänsä. P-le, mies jonka sukunimi aiemmin oli synonyymi oman edun kähminnälle, on nyt kipsivalosta vaille valtiomies?

Joka itsensä alentaa, ylennetään. Ja miksei toisinpäinkin.

a-kh said...

Palautettakoon vielä mieliin, että tämä lähes kipsivalos rikkoi lentokoneessa kännykänkäyttökieltoa ja nipisti lentoemoa pyllystä. Hän on vähän hämmentävän oloinenkin, koska yksi silmä katsoo tuonne ja toinen persläpeen. Hän on pikanopea tiiliskiviklassikkojen lukija, ja se ainoa kerta, jolloin hän on politiikassa myöntänyt mihinkään pyrkineensä, oli nykyisen hallituksen ministeriys. Siihen asti hän oli vain totellut isänmaan kutsua, kuten Stuubi nyt.

Anonymous said...

Allekirjoitetaan, mitä toveri a-kh sanoo.

Mutta sitä ei sietokykyni siedä, että Patea syytetään siitä että hän usein on eri mieltä kuin muut; eihän se hänen vikansa voi olla että muut ovat väärässä?

Ropakandaa! Loan, lian, luuliiman ja kääpiöiden heittelyä!