May 22, 2005

Oletko postmoderni, fundamentalisti vai eksistentialisti?

Anita Konkan Anita Konkka kautta Veloenan Veloena sivuilta kaapattua.

Testaa nyt maailmankatsomuksesi, jotta voit huomenna tai jo tänään herätä "turvallisin mielin"/RR.

Created with QuizFarm.com

***
Nyt kun olen tehnyt oman testini, saatan havaita, että nuoruutensa ajan "diivailevan kyyninen" eksistentialisti jäikin tässä testissä vain 13%:iin.
Sen sijaan huomaan - suureksi mielihyväkseni, että fundamentalismini ei varmastikaan ole kovin dogmaattista laatua, koska yhtä paljon prosentteja (75%) saivat myös postmodernismi, idealismi että "kulttuurikreativismi"(!)

Ja saihan romantiikkakin, jota sentään"sisimmältäni" preferoin - honestly(?) - ihan mukavasti eli 63% "äänistä."

Materialismi sen sijaan sai liikaa - 50%, mutta modernismi - aivan oikein - vain 13%. Eniten minua todellakin ihmetyttää eksistentialismini "pörssiromahdus."

KRITIIKKIÄ: Tämänkin testin kysymysten muotoilu on jälleen kerran - nuorison "sivistyssanaa" käyttääkseni: perseestä (anteeksi: pyllystä).

Olisin voinut vastata hyvinkin eri tavalla - riippuen siitä, miten olisin halunnut kunkin kysymyksen tulkita, tai sitten olisin toivonut saavani mahdollisuuden merkitä kaksi vaihtoehtoa samanaikaisesti.
Ja juuri vaatimus, joka perustuu itse kysymyksien tulkinnanvaraiseksi kokemiseen, on itsessään kaikkein vankin todiste tietystä postmodernisuudesta(ni) - ei niinkään tämä testi, jolle voi nauraa makeasti kuten kaikelle muullekin viihdyttävälle tässä maailmassa.

Joka tapauksessa - tulokset perustuvat vain yhden kerran ja ilman suurempia "taktillisia" harkintoja tehtyyn testiin. Tästähän voi vielä nähdä vaikka unta...

*
You scored as Fundamentalist.
Fundamentalism represents a movement in opposition to Modernism, stressing the highest importance on foundational religious tradition. Science has brought on corruption of society. God is real and is watching. Scripture leaves little room for interpretation; man is God’s creation. About a quarter of the population in the U.S. is classified as Fundamentalist.

Fundamentalist
75%
Postmodernist
75%
Idealist
75%
Cultural Creative
75%
Romanticist
63%
Materialist
50%
Modernist
13%
Existentialist
13%

Annetaan vielä selvyyden vuoksi tai sitten ei postmodernismin määritelmä kyseisessä "totuusleikissä."

Sekä Anita Konkka että Veloena muuten pisteyttivät itsensä postmodernisteiksi: onneksi olkoon! Palkinnot ovat jo matkalla...

You scored as Postmodernist. Postmodernism is the belief in complete open interpretation. You see the universe as a collection of information with varying ways of putting it together. There is no absolute truth for you; even the most hardened facts are open to interpretation. Meaning relies on context and even the language you use to describe things should be subject to analysis.

No comments: