August 21, 2012

Leffa-Päre taidetuotannon ääreishermolla: Afrikkalainen ‘monikulttuurisuus’ on uusinta hot(tentot)tia suomalaisessa elokuvateollisuudessa.

Itse Jouko Turkka on kateellinen Ylen uudelle elokuvaprojektille. ‘Seitsemän mustaa veljestä Somalian Impivaarasta on parasta jumalatonta teatteria aikoihin’. Tämän verran Leffa-Päre sai selvää Turkan innostuneesta sanatulvasta, josta ei yleensä tolkkua saa ja jos saa, niin on lähes mahdotonta ymmärtää, mitä hän tarkoittaa. Mutta L-P rohkenee nyt kuitenkin bona fide ymmärtää, että jotain ‘hyvää’ tämä ruumiinkielisen ilmaisun paroni von Münchausen varmaan tarkoitti. ‘Nekrut osaa näytellä tän ihan nappiin’, koska niillä on sisua ja luonnetta jumalauta sata kertaa enemmän kuin nykyajan suomalaisilla paskahousuilla perkele!’ kuulemme hänen vielä hysteerisesti huutavan oven takaa paetess - eh - poistuessamme ohjaajan yksiöstä kohti L-P:n toimituksen salaista osoitetta.
*
Alakuvassa tarkkuusjousiammuntaa afrikkalais-pohjanmaalaiseen tapaan. Ismaelin ihanteena on Talvisodan menestyksekkäin tarkk’ampuja Simo Häyhä. Ei siis mikään ihme, että Ismael näyttelee Simo Häyhää lapsena Ylen tuottamassa elokuvassa Winter War Killer. Vaikka Izmu on vielä lapsi, hän tietää jo geeneissään ja meemeissään, millaista on olla kuumissa paikoissa. Sankariainesta.
*

1 comment:

Anonymous said...

Voi jumalauta, että nauratti, oikeasti kiitos vatsalihastreenistä!

Enemmän huumoripäreitä jotka on oikeasti hauskoja.

Myshkin