February 5, 2010

Ontologia tyhjänä symbolina

Kuvassa Slavoj Zizek ja Alain Badiou
*
Pähkäilee ne eräät höyrypäiksikin leimatut urpot filosofiaa myös/jopa matematiikan lähtökohdista kuten Slavoj Zizekiin voimakkaasti vaikuttanut ja herrojen välisistä kiistoista huolimatta hänen ehkä paras filosofiystävänsä Alain Badiou (ks. 3.1 Mathematics as ontology).
*
"Badiou's use of set theory in this manner is not just illustrative or heuristic. Badiou uses the axioms of Zermelo–Fraenkel set theory to identify the relationship of being to history, Nature, the State, and God. Most significantly this use means that (as with set theory) there is a strict prohibition on self-belonging; a set cannot contain or belong to itself. Russell's paradox famously ruled that possibility out of formal logic. (This paradox can be thought through in terms of a 'list of lists that do not contain themselves': if such a list does not write itself on the list the property is incomplete, as there will be one missing; if it does, it is no longer a list that does not contain itself.) So too does the axiom of foundation — or to give an alternative name the axiom of regularity — enact such a prohibition (cf. p. 190 in Being and Event). (This axiom states that all sets contain an element for which only the void [empty] set names what is common to both the set and its element.) Badiou's philosophy draws two major implications from this prohibition. Firstly, it secures the inexistence of the 'one': there cannot be a grand overarching set, and thus it is fallacious to conceive of a grand cosmos, a whole Nature, or a Being of God. Badiou is therefore — against Cantor, from whom he draws heavily — staunchly atheist.

However, secondly, this prohibition prompts him to introduce the event. Because, according to Badiou, the axiom of foundation 'founds' all sets in the void, it ties all being to the historico-social situation of the multiplicities of de-centred sets — thereby effacing the positivity of subjective action, or an entirely 'new' occurrence. And whilst this is acceptable ontologically, it is unacceptable, Badiou holds, philosophically. Set theory mathematics has consequently 'pragmatically abandoned' an area which philosophy cannot. And so, Badiou argues, there is therefore only one possibility remaining: that ontology can say nothing about the event."
*
Alain Badiou - Tästä löytyy tiivis ja kattava ja englanninkielinen wikiesitys Badiousta, joka on Zizekin ohella yksi viime aikojen luovimpia (yksi todella harvoista) mutta ei kuitenkaan helpoimpia ranskalaisfilosofeja - kuten eivät ranskalaiset koskaan.

Being by numbers - interview with artists and philosopher Alain Badiou - Interview
*
Aksiomaattisen joukko-opin hengessä.
*
http://www.thoughtonfilm.com/people1.html

II
Tämän verran jäi kyynelistä jäljelle - ei siis juuri mitään.
Sä et kyyneltä nää
Tosi kova. Puristaa pussista saakka. Vastaa korkeushypyssä semmoset kaks ja puol metrii - (satunnainen kommentoija You Tubessa)

14 comments:

Homo Garrulus said...

Balls. Girls, girls girls...(sinun suustasi - ennen ainakin. Olen muuttunut , kaikki muutumme ja kun heittää provosoivan lehmän saa kyllä tajuta, että on hullu. Mutta kun ei ole.

Balls ja pesäpallomaila: ei ollut minun laji. Oli vain kivaa ajatella niin. Olen filosofinainen, kaikki tuli selväksi kerralla; with one look. Oliko tuo niin vaikeaa?
Ei. Miksi ei sitten onnistunut muilta? Siksi, että heidän ego oli tiellä, kaikilla - myös sinulla: liikaa kamaa päässä.

Platon puhui yksinkertaisuuden merkityksestä kuten olen laittanut. Meni niinqu liian pitkalle, ei mitään muuta: nopeat syövät hitaat mutta herrajestas kun on vain yksi pallo. Ei voi ruveta hosumaan niin, että kiepauttaa pari kolme maapalloa sen vauhdin takia.Hosuheikki-porukka tajuaa sitten joskus miksi nolla on ykköstä suurempi.

Nyt on tärkeämpää tekemistä; pitää imuroida ja roikottaa noi saatanan sukat kuivumaan jotka pyöri pesukoneessa.

Keksisivät lisää kunnon juttuja eikä hengen kannalta super vaarallisia mafiakeinoja. Hiton mafia vai mitä? Sano ooks sä se - Hen? edu?

Rauno Rasanen said...

Viekää hänet hoitoon!

Homo Garrulus said...

Tiesin. Hoitoa kaivaten yksi ja toinen.

hyvää vointia toivotan said...

aina hei, ihania miehen kyyneleet, mutta ei niillä kyll' sänkyyn naista saa.. vai saako?

ninni said...

OccultSecrets

Thule Society And The Occult Roots of Nazism http://tinyurl.com/y9lwjj5 hei eiks kaikenlainen jumaluus johda tällaisiin yksioikoisiin käytännö ratkaisuihin...naisithan käyttäyty kun jumalat.

muuten en tiennytkään että Suomessa on tulossa/tekeillä Iron Sky niminen elokuva...

Anonymous said...

Huomenta! sinisilmäinen. Pöllöjä pitää kuulemma auttaa, jos sattuvat kotipihalle tulemaa. yleuutiset

Perussuomalaiset: Sinisilmäisen Thorsin erottava: Perussuomalaiset vaatii maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.... http://bit.ly/buz7AU see u

Homo Garrulus said...

Pöllöjä on liikaa. Rottia, hiiriä ja muita jyrsijöitä ei riitä heille kaikille; nakertavat siksi rikki muutkin eläinkunnan olio nokillaan.

tez said...

ai miksköhän se Pöllö on sekä Viisas että Pöllö

mikis said...

Minäkin haluan tänne porttikiellon! Tai edes hoitoon.
Tai c) tuopin joka ei tyhjene näin nopeasti. (Onko huoneeni liian kuiva? Täytyy kysyä rouva Ironmaisterilta/hänen tiimiltään.)

Ps. Kerran saksankielen opettajamme - Martti Karhuvaara - kysyi eräästä kielioppiknopista... että miksi tässä on "dem" eikä der tai die tai das tai tms...? Ei kukaan tiennyt. Äkkiä minä, luokan toiseksi huonoin saksanosaaja, viittasin. Karhuvaara innostui kamalasti: "Mikis tietää?"

"Ehkä siinä on painovirhe, herra maisteri."

Homo Garrulus said...

Olen lainannut Badioun kirjan n. vuosi sitten (keväällä 09 muistaakseni) ja sen jälkeen yrittänyt koko ajan katsoa miten hänen työnsä voisi olla relevanttia. Kun sinullekin mainitsin, että minulla oli Badioun kirja (begreppet modell) niin tein omaani - omaa mallintamisen ideaa, joka on tuntunut vuosia oikealta) niin en tiedä menikö se siihen mihin kaikki minun kirjoitukset: jonnekin astraalimaailmaan koska se on ponnahtanut kuten kaikki muu mitä olen kirjoittanut aina suurin piirtein samalla viikolla tai seuraavalla viikolla jostain muualta. Ja nyt joku voi sanoa, että onpas sattuma ohhho, ohho, ompa sattuma mutta tätä "sattumaa" on kestänyt jo vuosia ja vuosia, luovasti olen alkanut uudesta näkökulmasta ja hoohoo, hoohoo taas sattumoisin sekin tulee samalla lailla jonkun muun kautta ja rupesin jo epäilemään, että nyt joku sakki kerää metamaailmasta kaikki se mikä on "on air" ja teettää omat synteesit koska heillä on JO VALMIINA kaikki tieto ja me muut vaan yritämme vimmatusti löytää tie ulos joka on mahdottomuus. Koska ne, joilla on jo kaikki tieto, eivät ole antaneet niitä koska he hallitsevat jo nyt ja täyttä häkää 3.0 rundilla tätä maailmaa.

Ei ole mitään sellaista, joka ei olisi olemassa ja sen takia olemme vain olemassa, että jospa joku sattumoisin keksisi jotain uutta - siis oikeasti uutta - niin saa elää. Muuten pitää vain juosta oravanpyörässä ja toimittaaa heille elämä: mahdollisimman korkealla tasolla; valkoinen apina söi karvaisen apinana ja otti sen omaksi palvelijaksi (Zizek).

Tässä välissä ovat ne, joilla on jo kaikki tieto ja heidän pitää luovia uuden uhan (keltainen) ja vanhan toope-massan (lännen uskovaiset, toopet, torvit ja myöhään nousseeet) välillä mutta kun heillää on jo kaikki tieto kyse on siitä mitä kapellimestari tekee; pysäyttää sinne ja kannustaa tänne....up we go,,....go...go....and now it is your turn....up we go, and down we go......


Tätä orkesteroidaan Naton kautta mutta natoa voi ohjata ne, jotka vastustavat Natoa kuten Venäjä. On siis tapa olla olemassa pelon uhan kautta: ylös meidän malliin, alas teidän malliin, ylös meidän malliin ja alas teidän malliin....kyse on vallasta sen kovimissa pisteessä.

Itse uskon, että mikä vaan on hyvä malli kunhan se saa olla olemassa riittävän kauan. Kun kommunismiin kyllästyttiin niin nopeasti eikä ollut valmista mallia miten hoitaa uppiniskaisuutta, väärää pompottamista, itsekästä tulkintanälkää jne eli ollut mallia,miten manageroida niin se ei toiminut. Näin myös kapitalistisessa maailmassa; kun kaikki on mahdollista niin vääräkin rupeaa mahdolliseksi ja sen näemme koska nämä, jotka omistavat maailman, he hakevat vain ja ainoastaan uusia löytöjä omille mastereilleen ja silloin myös poliisit saavat raiskata koska onpa sekin sitten kokemus mitä raportoida eteenpäin. On niinqu kivaa, kun voi olla hjelppinä mastereille, jotka antavat ruokaa.

Mikä vaan menee mahdottomaksi jos ymmärrys alkaa puuttumaan. Sillä ei ole osaamisen kanssa tekemistä muuta kuin historiallisessa mielessä; pitää olla jotain tehnyt, uskaltanut ja pitää olla hereillä ja lukea riittävästi mistä on kiinnostunut. Tämä porukka, joka käyttää aikaansa ns. ammattilaisina ovat yleensä virkamiestason tasoisia eli eivät itse edusta sitä mitä opettavat vaan edustavat kilttiä byrokraattia jolle on annettu tehtävä opettaa filosofiaa, pedagogiikkaa ja valtiotieteitä jne eli syvyys puuttuu kun se ei lasketa.

Koska se ei olisi kasvattanut ihmismäärää jos olisi laskettu. Mikä oli Suomen asukasluku 200 vuotta sitten? Miten on suomenruotsalaisten osa, ja siinä on toinen problematiikka koska 50% perheistä ovat pian kaksikielisisä; joko äiti tai isä on itse asiassa suomenkielisiä; mutta tilastollisesti voidaan aina sanoa mitä vaan, bla bla bla silloin kun se sopii. Ja sitten kun pitää raipata vähän uskomusta ja poliittista kannatusta niin sanotaan välillä just toisinpäin....bla bla bla.

Homo Garrulus said...

Eli se joka johtaa vähenee määrällisesti, koska se syöttää ksvua muille. Kun oikeudenmukaisuudesta kiinnostunut alkaa väittelemään tasa-arvosta kiinnostuvan kanssa, molemmat voittavat kunhan oikeudenmukaisuus-porukka saavat laittaa itsensä toisten yläpuolelle, hierarkisesti. Siinä siis on win-win mutta jos Suomi haluaa nousta samalla idealla (mitä niitä olisi muita?) niin pitää oppia tekemään ymmärrystä ja samalla teatteria. Ensin pitää tajuta mistä on ollut kyse, miten on itse ollut toope mutta toisaalta se kuuluu oppimisen pakkoon, että on toope, koska vain toope voi tietää sen jälkeen mitä on olla ei-toope. Paras oppi on kantapään kautta.

Ingenting att förlora. Hopi hopi, pois turha vaatimattomuus ja realismi silmiin. Minä rakastan teitä kaikkia, miestänikin - lapsia tietysti - mutta haluaisin sanoa, että ylimielisiä byrokraatteja olisi hyvä pistää potalle välillä. Ottavat vallan väärällä tavalla.

Niskaani en anna.

Homo Garrulus said...

Tästä pääsiis Nobeliin jälleen mutta kun heillä on jo kaikki tieto; paskaaks välii - laitetaan vaan kaikki ideat bloggiin

-hehe (on siis idiotismin huippua mutta nyt lukevat siellä arkistoissa ja vimmatusti hakevat, mistä nyt löytäisi joku zizek zakex töks töks joka olisi sanonut ettei tarttis hävetä.....)

- he eivät enää häpeä, siis maailmanomistajat.

Anonymous said...

Kyllä kyynelteen pitää tulla näkyviin silloin siinä on vapaus :)

-- said...

mutta kyyneliä pitäisi myös selittää..