October 13, 2006

Onko Isä meidän myös Isä heidän?

Onko iskä tuolla? - kysyy kuvan "keinohedelmöitetty".
(Tarkennuksia 14.10)

*
Keinohedelmöityslaista on kiistelty paljon, mutta 13.10 se meni läpi eduskunnassa (oli muuten perjantaipäivä...).

Puuttumatta sen tarkemmin tämän lain vastaustajien ja puolustajien argumentteihin, haluan silti tuoda esiin ongelman, jota voinee pitää uuden lain suurimpana ainakin ihmisoikeuksien kannalta ja ehkä myös psykologisesti.

Keinohedelmöityshoidon seurauksena syntynyt - esim. lesboparin lapsi - ei ole oikeutettu tietämään, kuka hänen biologinen isänsä on. Tästä seurannee ongelmia jo heti päiväkotivaiheesta lähtien.

Kun muut lapset kysyvät, mikä sun isän nimi on, niin mitä voi tämä keinohedelmöitetty "lesbolapsi" vastata?
Voipi olla, että pääsee itku, ellei sitten kotoa ole annettu fiksuja neuvoja tällaisia kysymyksiä varten - jos sellaisia neuvoja ylipäätään löytyy!

No - minäpä pohtimaan tätä ihmeellistä asiaa ja ihmeellistä selitystä etenkin keinohedelmöitetyn pikkupojan ongelmaan siitä, kuka kumma se hänen isänsä oikein voisi olla.

Ja kas - hengen valaistessa älyäni ja sieluani tajusin yhtäkkiä, että maailmassa on elänyt jo paljon aiemmin yksi "keinohedelmöitetty" ja siten "isätön" ihminen - Jeesus Nasaretilainen.

On oletettu, että Jeesuksen äidin Marian virallinen mies tai huoltaja Joosef oli liian vanha hänen isäkseen. Vihjausta roomalaisesta sotilaasta voinemme puolestaan pitää kristinuskon vastustajien likaisen mielikuvituksen tuotteena.
Ketään muitakaan "ihmis-isiä" ei Nasaretin puusepälle ole ehdolla, joten mitä ilmeisimmin Jeesuksella ei ollut isää(?)

Hänelle olisi varmasti tullut isättömyydestään jonkinlainen ongelma juutalaisessa kulttuuripiirissä, mutta asiat olivat kuitenkin sillä tavoin "hyvällä tolalla", että koska hänet oli "valittu" maailman pelastajaksi, ei sellaisella voi olla isänään kuin itse Jumala.

Millä tavoin Jumala hedelmöitti neitseellisen Marian, ei kuitenkaan ole minulle toistaiseksi selvinnyt. Ei myöskään se, millä tavoin Jeesus sai tiedon Isästään ja missiostaan. Pyhällä Hengellä lienee asiassa jotain tekemistä.

Pahoin kuitenkin pelkään, ettei Jeesuksen kohtalosta ole hyötyä tai iloa - hänethän kaiken lisäksi teloitettiin - näille uusille isättömille.
Kuvitelkaa nyt pikkupoika vastaamassa päiväkodin muiden poikien kysymykseen, että Jumala on mun iskä!

Kieltämättä tämä isä peittoaisi kevyesti muiden poikien isät yhteensä, mutta mutta...jokin tässä nyt mättää. Että Jumalalla voisi olla useita poikia? Ja miten varmana asiaa voi pitää?

Mutta turhaan kai tuskittelen mokomaa. Ehkä hyväksytyn keinohedelmöityslain jälkeen on syntyvä aivan uusi "rotu", jonka isänä todellakin on Jumala.
Turhaan siis kristilliset ääriainekset kritisoivat lakia. Tässähän näemmä valmistellaan itse parusiaa eli Jeesuksen toista tulemista.

Voinkin vakuuttaa kristillisille fundamentalisteille, että viimeistään silloin Isä meidän on myös Isä heidän - ja päinvastoin.

*
http://www.conocereisdeverdad.org/website/index.php?id=1428.

No comments: