May 30, 2013

Wrote a Song for Everyone

John Fogerty 68v. 28.5
.
John Fogerty duetoi vahvasti
Pertti Avola, HS.fi. 29.5

Wrote a Song for Everyone
.
John Fogerty: Wrote a Song for Everyone. Vanguard/Sony, 2013
.
Nyt on Creedence Clearwater Revivalin vanha nokkamies John Fogerty tehnyt saman, minkä moni ikääntyvä muusikko ennen häntä: äänittänyt vanhoja kappaleitaan uusiksi nuorempien kollegoiden kanssa. Mukana on sekä CCR-klassikkoja että Fogertyn soolotuotantoa.
Ei sillä, että Fogerty vierailijoiden tukea tarvitsisi. Hän on yhä omien sävelmiensä väkevin tulkitsija niin vokalistina kuin kitaristinakin. Kantrahtava levy on lukuisista vierailijoista johtuen kirjava, mutta pääosin erinomainen.
Foo Fighters lataa Fortunate Soniin kunnon rockpanoksen, Fogertyn poikien Shanen ja Tylerin säestämä Lodi kulkee mainiosti, ja jo yksistään Fogertyn ja Brad Paisleyn kitaraduetot kappaleessa Hot Rod Heart tekevät albumista hankinnan arvoisen ainakin klassisen rockin ja kantrirockin ystäville.
Levyllä on myös kaksi uutta kappaletta. Niistä Train of Fools voi ajan mittaan hyvinkin nousta Fogerty-klassikoksi.
.
PS./RR
Fogertyn kaikkein suurimpiin klassikoihin kuuluva mutta melko vähän tunnettu Some day never comes [onnettoman epätasaiselta trio-CCR:n Mardi Gras-albumilta, 1972] on saanut viimeinkin arvoisensa sovituksen tällä tosiaankin erinomaisella albumilla. Kuunnelkaa ja oppikaa kitaristit käyttämään yksinkertaisesti, säästeliäästi mutta tehokkaasti kahta voimasointua hitaassa, kertovassa ja melodisessa kappaleessa. Fogerty osaa sen taidon. Hän tietää myös/siis, missä kohtaa pitää olla tunkematta liikaa kitaraa biisin yhtenäisyyttä sekoittamaan. Tätä taitoa eivät esim. free-jazzarit arvosta, kosk'eivät taida sen merkitystä edes ymmärtää. No - kyllä tältä levyltä löytyy etenkin vierailevien artistien myös loistavia ja 'monimutkaisia' kitarasooloja [Fotunate Son/Foo Fighters; Wrote a song for everyone/Tom Morello: mm. Rage against the Machine ja Bruce Springsteen Band 2013; Hot rod heart/Brad Paisley].
*
http://www.youtube.com/watch?v=7eiVPlaLc8o

john fogerty "wrote a song for everyone" new album 28/05/2013 

[....]

For any songs redone on the new album, were you unsatisfied with the original versions?
.
Some of these I think are better. "Someday Never Comes" I think is a lot better. Dawes is a great band. Some of that is my fault – I made some choices on the original, just how I sang. My singing is a little flat on the humming part. Ouch. Creedence had already broken up in one form, and I probably wasn't feeling real great in those times.
When the original was being recorded, I really wanted it to kick ass when it got to "Well, I'm gonna tell ya, now . . . !" and it didn't quite do that on the original. This time it does. That wasn't the reason for doing this. It was to revisit and take a fresh approach.
[....]
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Wrote_a_Song_for_Everyone


No comments: