October 3, 2012

Kuuluu vain ‘mää’ ja ‘bää’

Bää! Joku keritsi turkkimme yöllä. Se ei ollut isäntä vaan pakettiautomies. Meidän täytyy nyt keskustella asiasta argumentein ja tosiasioin, jotta tietäisimme olemmeko varmasti samaa mieltä siitä, että meidät on ryöstetty. Mää!
 *
Kommentti anonyymin kommenttiin Kemppisen päreessä Rosvot [kirj. Schiller].
JarMom kirjoitti: 'Valvottavat rahoittavat valvojaa. Montako rikosilmoitusta FiVa on poliisille tehnyt ja montako seuraamusmaksua väärinkäytöksistä FiVa on langettanut? Hah, hah ja haa. Muutama rikosilmoitus ja onko yhtään seuraamusmaksua langetettu:)'
.
Ano kirjoitti: ‘Kauppa se on joka kannattaa, mutta rosvous kannattaa paremmin.’
Mitä suurempi rosvous, sen paremmin rikos kannattaa. JarMom ja Miltton Friidman lienevät hyvin hyvin tyytyväisiä. Mutta laissez faire-hyeenatkin joutuvat vielä tuomiolle, ja jos heitä ei lakien epämääräisyyden sekä palkkaamiensa huippujuristien retoristen taitojen ansiosta voi tuomita vapausrangaistuksiin, niin viedään heidät saunan taakse totuuskomission eteen. Siellä kyllä hymy viimeistään hyytyy. Sillä miksi meidän pitäisi sietää etenkin finanssi-pankkimeklareita, jotka iloitsevat toisten ihmisten rosvoamisesta ja kusettamisesta? Vai kuuluuko meidän olla suvaitsevaisia rosvojakin kohtaan? Näinhän opetti Jeesus, tuo muinainen rajatilaihminen. Vai olemmeko me de facto niin helvetin saamattomia nynnyjä, ettemme kykene muuta kuin keskustelemaan epäkohdista faktoja loputtomasti luetellen ja närkästystämme loogisesti rationalisoiden, kun rosvokapitalistit samaan aikaan huijaavat meitä minkä ehtivät? Olemmeko me tyhmiä lampaita, joita joku muu kuin omistaja [verottaja] käy lupaa kysymättä keritsemässä yöaikaan [tai kuin läppäri, jonka energiaa ovela tietokonevirus pystyy hyödyntämään]. Kuuluu vain ‘mää’ ja ‘bää’, kun yhä tiukkenevasta elintasostaan kynsin hampain kiinni pitävää lammasta paleltaa. Voi meitä. Älykkäitä, tiedostavia ja oppineita yleishumanisti-demokraatteja. Vertamme imetään jatkuvasti, mutta me vain argumentoimme. Olomme on epävarma ellei heikko. Mutta suvaitsevainen. Ja oikeudenmukainen. Suurimmat rosvot sen sijaan jatkavat nauramistaan matkalla veroparatiiseihinsa. Aina demokraattisen maailman tappiin saakka. Niinpä JarMom ja Miltton Friidman ovat edelleenkin hyvin hyvin tyytyväisiä.
*
http://kemppinen.blogspot.fi/2012/10/rosvot-kirj-schiller.html#comment-form

No comments: