October 14, 2012

Kokoomuslainen teknokraatti etsii asiallista ystävää, mutta kuka haluaa keskustella asiallisesti sellaisten ihmisten kanssa, joiden 'asiallisena' pyrkimyksenä on legitimoida eli tehdä näkymättömäksi tiettyjä rakenteellisen talousrikollisuuden käytäntöjä esim. avaamalla hallintarekisteri? Tämänkaltaisen 'rationalisoinnin ja ulkoistamisen' jälkeen Finanssivalvonnasta tulee yhä suuremmassa määrin gogolilainen farssi. Ei siis ole mitään erityisen hyviä syitä keskustella asiallisesti ihmisten kanssa, jotka markkinadynamiikan nopeuttamisen nimissä tulevatkin samalla [kas kummaa] edistäneeksi talouselämän rakenteellista korruptiota.

Vapaavuori huolestui poliittisesta mutapainista 

Sari Gustafsson / Lehtikuva
Jan Vapaavuori
Jan Vapaavuori

HS.fi/13.10

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori on huolissaan loanheiton ja muiden epäterveiden piirteiden lisääntymistä poliittisessa keskustelussa.
"On kovin valitettavaa, jos huulenheitto ja erilaiset pikkunäppäryydet puhumattakaan kilpailijoiden toimien ja ajatusten vääristelystä sekä tarkoitushakuisesta loanheitosta saavat liikaa jalansijaa suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa", Vapaavuori paheksuu kannanotossaan.
Vapaavuoren mukaan asioihin keskittyvä keskustelukulttuuri on jäämässä aggressiivisen loanheiton jalkoihin.
"Normaali poliittinen väittely on aina paikallaan ja toki poliitikkojen täytyy sietää kritiikkiä toimistaan, mutta tarkoitushakuinen mutapaini ei ole asiallista politiikantekoa, eikä ainakaan ole omiaan viemään kansakunnan asioita eteenpäin."
Vapaavuoren mielestä erimielisyyksiä etsimällä ja niitä värikkäin sanakääntein korostamalla ei ratkaista yhteisiä ongelmia.
*

1 comment:

Riku Riemu said...

Halusikohan Vapaavuori naapurin vittumaisesta äijästä eroon, kun toissa talvena kehotti ihmisiä menemään katoille lumia luomaan ja moni pudotessaan kuoli?

Kyllä nyt pahalta tuntuu, kun Vapaavuorolla on paha mieli.

Tule, Jan, vanha atari, minua hakkaamaan, voi olla että jäät kolmanneksi.