October 1, 2012

Kokoomus ottaa mallia Ruotsin oikeistohallituksesta ja haluaa tehdä palkansaajista tottelevaisia ja ohjelmoituja hubotteja, jotka eivät tee virheitä eivätkä sairasta koskaan.

Nämä hubotit eivät enää äänestä Kokoomusta vaan puolustavat oikeuksiaan rasistista rahavaltaa vastaan, joka pitää heitä pelkkinä talouscasinopelin ja kulutusnautintojen välineinä. Kokoomus uhkaa estää kapina-hubottien latausmahdollisuudet eli katkaista heidän sähkön saantinsa vaatien näin hubottien sammuttamista, purkamista ja uudelleen ohjelmoimista vähemmän itsenäisen ja mukautuvamman hubotti-mallin mukaisiksi. Tällaista toimenpidettä voidaan verrata ihmiskuolemantuomioon. Voihan Fortum!
Kiehtova ruotsalainen scifi-sarja Hubotit - melkein ihmisiä (16) (Äkta människor, 2012) luo utopian, jossa ihmisen ominaisuuksia on kehitetty pidemmälle ja luotu lähes ihmisenkaltainen robotti. Robotti osaa tehdä työtä, kykenee tuntemaan ja rakastamaan ja pystyy jopa korvaamaan seksikumppanin. Mihin enää tarvitaan meitä ihmisiä, joiden kyvyt ovat säälittävän rajalliset? Yhteiskunta on jakautunut kahtia: osa ihmisistä hyväksyy robotti-ihmiset, kun taas toiset vastustavat niitä, jotkut heistä anarkiaan asti. Vastustajat maalaavat piruja seinille. Syynä on pelko siitä, että ihmisrobottien mahti kasvaa yhä suuremmaksi ja lopulta ne valloittavat maailman. Voisiko niin tapahtua?
http://www.expressen.se/debatt/mona-sahlin-sverige-forlorar-sin-anstandighet/ [Ruotsin Kokoomus tekee jopa sairaista ihmisistä hubotteja] 

No comments: