October 8, 2012

'Luopukaa oikeuksista, lototkaa enemmän!' - - Hahhahhaa! - - 'Mitä? Ei ollut vitsi tämä. Älä naura Rane. Oikeisto ajattelee juuri näin.'

George Osborne esitteli ajatuksiaan maanantaina Birminghamissa.
 
Ministeri työläisille: Luopukaa oikeuksista, ostakaa osakkeita
 
Lontoo. Britannian valtiovarainministeri George Osborne kehottaa työntekijöitä luopumaan oikeuksistaan. Vastineeksi hän tarjoaa työnantajayritysten verovapaita osakkeita.
Konservatiiveja edustava Osborne lainasi toista poliittista laitaa edustavaa Karl Marxia maanantaina, kun hän esitteli uutta suunnitelmaansa ja kehotti maailman työläisiä yhdistämään voimansa.
"Te yritykset: antakaa työntekijöille yrityksen osakkeita. Te työntekijät: vaihtakaa vanhat oikeutenne epäoikeudenmukaisesta irtisanomisesta ja työttömyydestä uusiin omistajanoikeuksiin. Ja mitä tekee hallitus? Me emme verota voittoa, jonka teette osakkeilla", Osborne sanoi puhuessaan konservatiivien puoluekokouksessa Birminghamissa.
Osborne sanoi, että kyseessä on radikaali lainmuutos, joka on tarkoitettu erityisesti aloitteleville sekä pienille ja keskisuurille yrityksille.
Ensi vuonna starttaavaksi suunniteltu ohjelma on vapaaehtoinen ja koskee vain uusia työntekijöitä.
Työntekijä luopuu useista oikeuksistaan kuten mahdollisuudesta pyytää joustavaa työaikaa perhesyiden vuoksi sekä koulutusvapaata.
Työntekijät voivat saada korvaukseksi yrityksen osakkeita 20 00–50 000 punnan (noin 2 500–62 000 euron) arvosta verovapaana.
"Olen alhaisia veroja ja pientä hallintoa kannattava konservatiivi", Osborne sanoi.
Vapaaehtoisohjelma on kädenojennus puolueen oikeistosiiven edustajille, jotka valittavat työntekijöiden oikeuksista kuten irtisanomissuojasta.
Britannian valtiovarainministeri toivoo näin helpottavansa uusien työntekijöiden palkkausta taantumassa.
Hän esitteli maanantain puheessaan myös uusia ehdotuksia sosiaaliturvan leikkaamiseksi. Osborne haluaa esimerkiksi rajoittaa alle 25-vuotiaiden oikeutta asumistukeen, jotta työttömät nuoret joutuisivat asumaan kotonaan.
*

7 comments:

Valkea said...

Sitten kun kaikki elävät koroilla, kuka tekee työt? Voitaisiinko kuvitella reaalimaailman tilanne, jossa kaikki brittien tekemä työ on ulkoistettu Aasiaan ja britit vain makaavat sohvalla ja elävät osinko- ja pääomatuotoilla? Kansainvälisessä byrokratiataloudessa oikeisto ja vasemmisto kilpailevat idioottimaisuudessa, ja hyvin tasaista on.

Rauno Rasanen said...

Niinpä taitaa olla.

JarMom said...

Hienoa oikeistolaista ajattelua.

Lisäisin tähän vielä muutaman, koskien maatamme:

- Pekkaset pois.
- Lomaltapaluuraha, vai mikä se on, pois.
- Vain tehdyistä työtunneista maksetaan.
- Ammutaan köyhät, ehdolla etteivät kolme ylintä sopimusta onnistu.

Rauno Rasanen said...

Vastaan JarMomin kommenttiin samalla mitalla, kuin mitä hän käyttää arvioidessaan työläisten ja palkansaajien tilannetta. Tulkitsen tuon kommentin nimittäin henkilökohtaiseksi loukkaukseksi.

Painu vittuun täältä täältä 'reformeinesi' JarMom. Muussa tapauksessa alkaa delete paukkua. Kun sinä niin innokkaasti haluat ryöstää työläiset, niin eiköhän olisi tasapuolisuuden vuoksi jonkun taas jo aika ryöstää sinut, jotta saadaan fasisti-psykopaatin päähän palautetuksi joitain machiavellistis-poliittisia inhorealiteetteja – muutaman päivän ajaksi - kauempaahan ne muistutukset eivät siellä päässä pysy. Tämä kommentti on parasta rotanmyrkyn kanssa nautittuna.

JarMom said...

Tuo oma kommenttini oli sarkastinen. Ilman kiroilua olisit voinut sen lukea toisinkin.

Rauno Rasanen said...

Kiitos muistutuksesta JarMom. Siivoan hieman kieltäni.

Kirjoitan uudestaan vähän kohteliaammin ja ehkä myös sarkastisemmin: ‘Painu alatuuhoseen/Alatuuhoseen täältä 'reformeinesi'.
*
Sen verran kuitenkin sanon, että saisit jo lisätä variaatioita ns. sarkasmeihisi, koska ne toistavat itseään. Toisto muuttuu ennen pitkää toden kaltaiseksi. Sitä paitsi jatkuva työläisille 'v....u' ei pahemmin jaksa meikäläistä naurattaa, vaikka sen ottaisi 'vain’ sarkasmina.
*
By the way - minnehän Kemppinen on kadonnut?

Anonymous said...

Osborne ei tajua esim. sitä että työntekijä ostaa yritystoiminnan tuottamia tavaroita ja palveluja. Työntekijä on liiketaloudellisissa laskelmissa pelkkä tuotantokone -- suuremmassa kokonaisuudessa työntekijä on myös yrityksen tuotteita kuluttava asiakas, tätä ei mitata liiketaloudellisissa laskelmissa.

Maailman Osborne't haluavat nauttia yhteiskuntarauhasta, mutta eivät halua olla rahoittamassa sitä verorahoilla. Tai siis Osborne näyttää ajattelevan näin -- Osborne ei kuitenkaan tietoisesti toimi näin. Maailman Osbornien toiminta on seurausta puuttellisesta ymmärryksestä.

Oikeistopoliitikolla ja toimitusjohtajalla on samat näkemykset verotukseen: se mitä verotuksesta opetetaan kauppakorkeakoulussa. Oikeistopoliitikko ei tajua että hän ei ole yritysjohtamistehtävissä.

Oikeistopoliitikko toimii yhteiskunta-organisaatiossa eri organisaatiotasolla kuin toimitusjohtaja. Vaikka ollaan eri organisaatiotasoilla, niin nämä molemmat toimivat samoilla opeilla: yritysjohtamisopeilla.

Maailman Osborne't eivät ymmärrä liiketalouden ja markkinatalouden eroa, vaan maailman Osborne't luulevat että kauppakorkeakoulussa opitaan markkinataloutta ja sieltä valmistuu tehokkaita ihmisiä.

Kun Neuvostoliitto romahti, poliitikot eivät ryhtyneet edistämään markkinataloutta, vaan ryhtyivät edistämään liiketaloutta. Poliitikot luulivat näiden olevan sama asia, eli poliitikot luulivat että yritysjohtaminen tapahtuu tehokkaasti.