October 3, 2012

Älä puhu paskaa Vapaavuori. Pankit eivät tee keskenään kuin itseään maksimaalisesti hyödyttäviä ja siten korruptoituneita valvontasopimuksia [se on niiden raison d'être]. Juuri sen vuoksi aatteelliset eli poliittiset valvontapäätökset [vapausrangaistuksien uhalla] ovat ainoita mahdollisia, jotta pankkeja pystyttäisiin kontrolloimaan muutenkin kuin teoriassa, joka sekin perustuu tällä hetkellä uusliberalistisen taloustieteen veroparatiisimalliin, mikä tarkoittaa valtioitten autonomian minimoimista eli valtioitten pakottamista markkinavoimien pelinappuloiksi. - - Tällaista vallan legitimointia rahalla kutsutaan Kokoomuksessa sekä yksilön että markkinoitten vapaudeksi, vaikka kyse on narsistisesta peliriippuvuudesta, holtittomasta riskinotosta ja petokseen rinnastuvasta manipulaatiosta, minkä seurauksena yhteiskunnan sosiaalinen integraatio horjuu. Mutta jos Vapaavuori nyt välttämättä haluaa ottaa tämän riskin, hän [ja Kokoomus pankkeineen] maksaakoon itse finansiaalisesta 'aatteettomuudestaan' koituvan konfliktin hinnan. Tällä kertaa pankkien itse aiheuttamaa pelivelkaa ei nimittäin enää ulkoisteta 'kestävyysvajeen' nimellä julkisen sektorin kannettavaksi.

Jan Vapaavuori (kok)
.
Vapaavuori: Rahoitusmarkkinavero on aatevero
.
HS.fi/3.10.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori on eri mieltä valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) kanssa rahoitusmarkkinaveron käyttöönotosta. Urpilaisen mielestä Suomen on otettava rahoitusmarkkinavero käyttöön ensimmäisten maiden joukossa.
"Meidän ei toden totta pidä lähteä liput liehuen aatteellisesti motivoituihin kokeiluihin, jotka vaarantavat suomalaisia työpaikkoja", Vapaavuori kirjoittaa blogissaan.
Vapaavuori korostaa, että Urpilaisen linjaus on ongelmallinen nimenomaan, koska vero koskisi vain pientä osaa EU-maita.
"Suomen kannalta asian ydin on viimeistään siinä, että Ruotsi vastustaa hanketta vahvasti. Tilanne, jossa meidän pörssimme ja meidän pankkisektorimme ajettaisiin verotuksellisesti selvästi länsinaapuriamme epäedullisempaan asemaan, olisi ymmärrettävästi turmiollinen", Vapaavuori toteaa.
Vapaavuori toteaa, että finanssialan tiukempaa sääntelyä ollaan juuri rakentamassa eurooppalaisen pankkivalvonnan kautta.
"Toivoisin, että asiassa pelattaisiin Suomen eikä Ruotsin joukkueessa", hän sanoo.
*
http://www.hs.fi/politiikka/Vapaavuori+Rahoitusmarkkinavero+on+aatevero/a1305603235691

No comments: