July 6, 2011

Talous-Päre esittelee eräitä suomalaisen uusliberalismin plutokraattisimpia röyhkimyksiä: Kim Il Zazi

Hähhää! Mä en maksa enää veroja valtiolle. Mä olen vapaa yksityisyrittäjä. Mä mitään sosiaalista omaatuntoa tarvitse. Mä lasken kaiken rahassa. Nalle hei - lähdetään Monacoon. Jätetään tää roskaväki. Me ei enää sen laiskottelua kustanneta. Hähhää!
*
[K-mafian pitkä lisäys kohtaan 3 - klo:14.00]

1
Jos tämä mies olisi diktaattori, niin Suomi ei muistuttaisi lainkaan hyvinvointi- eikä sivistysvaltiota vaan muutamien rahaöykkäreitten veroparatiisia, jossa kansa elää pelkällä puurolla ja perunoilla ja jossa laadukasta terveydenhoitoa saavat vain rikkaat. Voiko sitäpaitsi olla mitään ristiriitaisempaa ja röyhkeämpää kuin varsin varakas ja hyvin toimeentuleva kansanedustaja valittamassa, että kapitalistinen valtio, joka hänenkin rikastumisensa on mahdollistanut, toimiikin hänen ökyrikastumistaan jarruttavasti? Tällainen marina on itse asiassa törkeä loukkaus suomalaisten veronmaksajien enemmistöä kohtaan.

Tarvitsemmeko konservatiivisen sosialistisen puolueen, joka näyttää näille plutokraatti-saseille kaapin paikan lopullisesti? Muuttakoot siis mahdollisimman nopeasti USA:han, Sveitsiin, Monacoon tai Israeliin. Siellähän heidän rahansakin jo ovat. Kapitalismin hektisessä oravanpyörässä yhä kiihtyvämmin juokseva keskiluokka ja köyhyysrajalla elävä ylijäämäväestö ei enää siedä näiden röyhkimysten syljeskelyä, joten asukoot muualla.

Se, joka rakastaa rahaa, ei voi rakastaa lähimmäisiään. Se, joka on kiinnostunut vain omasta edustaan ei voi olla kiinnostunut toisten oikeuksista ja oikeudenmukaisuudesta.

Mitä Irwinin protesti-ralliin tulee, niin sijoitan oikeistolaisen[?] mutta fiksun Vexi Salmen raha-asiansa laiminlyöneelle ja ehkä hieman tyhmänoloiselle hulttiopojalle sanoittaman valitusrenkutuksen omaan kategoriaansa. Vexin osuvan tekstin voi nimittäin lukea monella tavalla, mutta Sasi ymmärtää sen täysin libertaristisesti.

Libertarismissa valtio saa puuttua ihmisten välisiin asioihin vain silloin, kun yksilöä estetään vastoin hänen tahtoaan maksimoimasta omaa hyötyään. - Herää kysymys: miten ylipäätään on mahdollista konstituoida ja legitimoida libertaristinen ultraminivaltio, jonka on käytännössä oltava yhtä aikaa kaikkein puolella kaikkia vastaan? Toisin sanoen - kuka lopulta valtuuttaa ja toimeksiantaa poliisin, joka suojelee kaikkia kaikilta [eli toimeksiantajaa tämän vastustajilta]? Vastaus: monopoli-pääoma. Libertaristinen valtio toimii sen ehdoilla, joka omistaa poliisin. Libertaristinen valtio on siis mafia siinä missä fasismi ja kommunisminkin.

2
Kimmo Sasi yhtyy Irwinin verokapinaan [Hs.fi, 5.7]

Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok) valitsee Helsingin Sanomien kesäsarjassa suosikkiprotestilaulukseen Irwin Goodmanin kappaleen Haistakaa paska koko valtiovalta.

Maltillisena perusteena on kuitenkin laulun verokritiikki, ei herraviha. Sasi tunsi kappaleen omakseen jo 1970-luvulla nuorena opiskelijapoliitikkona.

"Halusin itsekin kapinoida valtion holhousta vastaan", Sasi sanoo.

Irwin oli oman aikansa verokapinallinen, joka jätti veroilmoitukset täyttämättä. Verovelkojen takia laulajan talo pakkohuutokaupattiin moneen kertaan.

3
http://www.youtube.com/watch?v=16u0wwCfoJ4
The Clash - I Fought The Law [and the law won].
*
Tämä biisi osuu kiperästi konkurssi-Sasiin, joka kiroaa, koska joutui maksamaan lain määrämät veronsa mutta myös minuun, joka usein halveksin abstraktia [en välttämättä yksittäistä] Lakia, koska se [ainakin sen kirjain] kuolettaa ja paaduttaa omantunnon alkaen elää ihmisen mielessä omaa epäjumalan elämäänsä - tekee ihmisistä psykologisesti entistä kyvyttömämpiä ratkomaan ongelmiaan itsenäisen pohdinnan ja spontaanin dialogin kautta [legalistit tietenkin väittävät asian olevan juuri päinvastoin] - tekee siis ihmisistä täydellisen riippuvaisia [lain] kirjaimestaan - orjuuttaa ja typistää heidät ylläpitäessään rauhaa - jolle ihmiset luovuttavat tahtonsa viimeisetkin rippeet ja kumartavat kuin kultaista vasikkaa eivätkä tunne tai edes halua enää tuntea itseään, sillä laki 'tuntee' heidän puolestaan heidän itsensä muuttuessa entistä vastuuttomammiksi, koska ovat taantuneet lain holhouksen alaisuuteen, mikä merkitsee myös, ettei mitään asiaa kunnioiteta siihen sisältyvän perimmäisen arvokkuuden [joka ymmärretään oikeuden perustaksi] takia vaan rangaistuksen ja auktoriteetin pelosta - toisin sanoen ihmisiä saa huijata mielin määrin, kunhan ei jää kiinni; - niinpä myös ja juuri plutokraatille laki on aina pelkkä kulissi, joka kätkee oman jääviytensä, ja jos se toimii toisin, plutokraatti-libertaristi haluaa säätää uuden, itselleen edullisen lain; - siten laki on myös libertaristille nimenomaan ideologinen säätöjärjestelmä eikä mikään meritokraattis-luonnonoikeudellinen tosiasia, kuten esim. Robert Nozick yritti pilkkua vääntäen todistaa.
*
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Kimmo+Sasi+yhtyy+Irwinin+verokapinaan/1135267584146/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset
http://www.iltalehti.fi/viihde/200712287014710_vi.shtml
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kimmo_Sasi
http://en.wikipedia.org/wiki/I_Fought_the_Law
http://fi.wikipedia.org/wiki/Legalismi
http://www.vapaasana.net/artikkelit/2002/04/robert-nozick-1938-2002-minimivaltion-filosofi

No comments: