July 4, 2011

Onko Jean-Claude Juncker Bismarckin ja Hitlerin finanssi-kapitalistinen seuraaja?

German soldiers raising the German War Flag over the Acropolis [June/1941].

I
1
70 vuotta sitten tämän lipun nostivat natsit. Nyt sen haluavat nostaa uusliberalistiset kapitalistit. Syyt ovat erilaiset mutta motiivi perimmältään sama: pyrkimys tehdä heikommista valtioista ja ihmisistä tuottavia orjia, jolloin he menettävät kansallisen identiteettinsä ja ylipäätään itsemääräämisoikeutensa oman maansa asioihin [esim- sosiaaliturvaan] ja sen alueeseen [miehitys].

Kapitalismi tekee kaikesta yhtä ja samaa kulutukseen tarkoitettua trendi-mössöä. Viimein ihmisistä itsestään tulee tuotteita [ei suinkaan taiteilijoita!], jotka uusintavat pääomaa tehokkaimmin myyvällä tavalla [tosi-tv konkreettisena esimerkkinä]. Näin ollen ihmisten ainoa luova teko kapitalismissa on irvokas viihde-pornoilu [lisäarvoa tehdään muka nautittavilla mutta tyhjillä mielikuvilla = kuplien kupla, joka puhjetessaan räjäyttää kapitalismin palasiksi] ja tietenkin shoppailu. Ehkäpä USA ja euromaat pääsevät vielä yhteiseen direktiivi-päätökseen juuri sen suhteen, että työtä saa vastedes tehdä normaalein oikeuksin vain jos sitoutuu shoppailemaan. Muussa tapauksessa seuraa sanktioita. Jos et tottele [kapitalistin] lakia, sinut tuomitaan, kuuluu tämä kapitalistin itsensä kirjoittama pyhä mantra [terveisiä Jeesukselle].

2
Nyt se siis alkaa - saksalaisten johtama uusliberalisen finanssi-kapitalismin valloitus-operaatio Piigs. Myös Suomen sinimuna-hallitus on liittoutunut Saksan kanssa [kuten vuonna 1941] huolimatta velkavakuus-vaatimuksistaan, joita varsinkin yksityispankkien liekanarussa propagoiva Saksa [ja muut suurehkot euromaat] ei voi hyväksyä.

Mutta löytyykö Suomen hallitukselta uskallusta jäädä pois uudentyyppisten sijoitusmarkkinoitten eli velkaorjakaupan rintamasta [joka on samalla uudentyyppistä miehityspolitiikkaa]? Pelätäänkö Kokoomuksessa ja ylipäätään Suomen hallituksessa Saksan ja Ranskan 'kostoa'? - - Jäämme(kö) samaan leiriin entisen NL:n nationalististen ja kansainvälisen ulkopolitiikan luottamuksen menettäneitten heittopussimaitten kanssa (ei sanatarkka sitaatti), kyseli Martti Ahtisaari perin elitistisesti Suomen yleisen mielipiteen nato-kielteisyyteen viitaten. Mutta myös euro-valuuttakriisissä on suuren mittakaavan tasolla kyse jotakuinkin samasta ideologisesta asiasta: kapitalistisen luototus- ja allokaatiojärjestelmä uhosta tai tuhosta. Kaupparauha ostetaan korkorahalla ja se merkitsee rikkaiden rikastumista keskiluokan ajautuessa yhä hektisempään kilpailuun elintasonsa säilyttämisestä.

II
1
Soini: Kreikalla on edessään taloudellinen miehitys [Hs.fi, 3.7]

Suurimman oppositiopuolueen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kauhistui euroryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin Kreikka-puheista. Niiden sanoma on Soinin mukaan se, että muiden pitää tavallaan taloudellisesti miehittää Kreikka ja yksityistää sen omaisuus.

"Kyllä se on aika karmeata. Hän (Juncker) sanoo suoraan, että itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta pitää rajoittaa", lomalta puhelimitse tavoitettu Soini sanoi STT:lle.

Päätöksenteko Kreikan uudesta apupaketista saattaa venyä jopa loppukesään, ja tämä kertoo Soinin mukaan "hirvittävästä eripurasta" isojen ja vähän pienempienkin maiden kesken.

"Nyt pelataan aikaa, että selvittäisiin jotenkin sinne pysyvään vakausmekanismiin asti ja saataisiin se läpi."

Tyytyväinen Soini on Suomen tiukentuneesta linjasta.

"Se on perussuomalaisten kannatuksen nousun ansiota. Eihän vuosi sitten vielä tällaisesta ollut puhettakaan", hän totesi.

2
Luottoluokittaja: Pankkien apu Kreikalle tuhoaisi maan luottokelpoisuuden [Hs.fi, 4.7]

Euroopassa viime viikolla julkistettu esitys pankkien osallistumisesta Kreikan velka-ahdingon lievittämiseen tekisi toteutuessaan Kreikasta muodollisesti maksukyvyttömän, luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's (S&P) toteaa. Asiasta kertoo talouslehti Wall Street Journal (WSJ) verkkosivuillaan.

Ranskan pankkiyhdistys FBF julkisti viime viikolla ehdotuksen tavasta, jolla pankit ja vakuutusyhtiöt voisivat vaihtaa Kreikan joukkolainoja uusiin ja jatkaa siten Kreikan rahoittamista. Jos ehdotus toteutuisi, se pienentäisi rahasummaa, jota euromaiden kuten Suomen pitää käyttää Kreikan tukemiseen.

"Lyhyesti sanottuna meidän mielestämme kaksi FBF:n ehdotuksessa kuvattua rahoitusjärjestelyä merkitsisivät muodollista maksukyvyttömyyttä meidän luokituksessamme", S&P:n tiedotteessa todetaan WSJ:n mukaan.

S&P:n arviolla on suuri merkitys, sillä Kreikan tukemisella on pyritty siihen, että Kreikka ei ajautuisi muodollisesti maksukyvyttömyyden tilaan, josta käytetään englanninkielistä ilmaisua "default".
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_occupation_of_Greece_during_World_War_II
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Soini+Kreikalla+on+edess%C3%A4%C3%A4n+taloudellinen+miehitys/1135267529847
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Luottoluokittaja+Pankkien+apu+Kreikalle+tuhoaisi+maan+luottokelpoisuuden/1135267537428/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutis
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=7238586

No comments: