July 25, 2011

Norjalainen Harmageddon ja fanit

Kuvassa Harmageddon eli nykyaikaan siirrettynä liberaalien ja konservatiivien viimeinen taistelu vallasta - [copyright Pärefoto Press].
*
[Kielimafian tarkennuksia 26.7]
*
David Bentley Hart pohti eräässä esseessään [Freedom and Decency, 2004] mm. norjalaisen maallistumisen ja pakanallistumisen [jonka käänteinen peilikuva on kristillinen fundamentalismi] saatanallisia ilmentymiä nykyviikinkien verisessä hevimusiikissa. Nyt tuo saatana on inkarnoituntut Anders Behring Breivikin hahmossa.
*
Teen tässä päreessä eräitä mielikuvalliseen todellisuuteen liittyviä kielellisiä kokeiluja, jotta saisin totuuden jos ei paremmin niin ainakin elävämmin ilmaistuksi. Kyse on Ironmistressin Anders Breivik-'dokumentaation' taustalla vaikuttavista äärikonservatiiviseen nationalismiin kiinnittyneistä sankarimyytti-fantasioista, jotka juontuvat IM:llä syvälle libidinaaliseen tiedostamattomaan [ääretöntä, jatkuvaa nautintoa lupaavaan, houkuttelevaan ja uhkaavaan jouissanceen reaalisena].

I
1
Ironmistress kirjoittaa päreessään 'Viikinki irti IV', jossa hän käsittelee Norjan joukkomurhan tekijän Anders Behring Breivikin motiiveja sekä toimintatapoja: Mutta samalla se oli sellainen signaali, jonka islamistit taatusti huomaavat. Signaali oli selkeä: katsokaa, me kristityt terroristit olemme paljon älykkäämpiä kuin te, me kykenemme yksilöinämme isompiin iskuihin kuin te kokonaisina organisaatioina, ja koska me uskallamme iskeä tällä tavoin omia pettureitamme kohtaan, niin miettikääpä miten kovaa me kykenemme ja uskallamme iskeä teitä vastaan. Ja Breivik selittää tämän kaiken manifestissaan.
*
Yllä oleva teksti ei ole sitaatti Anders Behring Breivikin ennen räjäytys- ja tappo-operaatiotaan netissä julkaisemasta manifestista vaan Ironmistressin avoin uskontunnustus, jonka hän kirjoitti omissa nimissään kaikkien nationalististen konservatiivien manifestiksi.

Jos asiaa minulta kysytään, suosittelisin IM:lle psykiatrisia tutkimuksia. Hänen tekstiensä sisäinen logiikka horjuu etenkin tällä kertaa pahasti. IM hehkuttaa isomunaista, narsistista tappaja-superälykköään maasta taivaisiin samalla, kun väittää vain toteavansa tosiasiat [pedanttisesti kuin vannoutunut fani ikään].

IM ei osaa tai halua tuomita kellontarkkaa psykopaattia tarpeeksi vakuuttavalla ja uskottavalla tavalla. Tekstistä huokuu epäsuorasti vaiettu [ja tässä tapauksessa ] perverssi myötätunto häntä kohtaan.

Breivik oli kaikessa tarkkuudessaan sen verran patologisesti omaan vihamaailmaansa uponnut hullu, että hän unohti perustavan lähtökohdan: todelliset vallankumoukset eivät ole yhden miehen tappokeikkoja vaan niihin vaaditaan ja tarvitaan merkittävän suuren kansanosan tukea [ja/tai vastustusta].

Yleistä mielipidettä tai paremminkin kollektiivista yhteiskunnallista mentaliteettia ei muuteta epätoivoisilla yhden miehen shokki-operaatioilla ainakaan siihen suuntaan, mihin Breivik halusi - siis kohti yhteiskuntaa, jota pitää kasassa perustelematon anonyymi pelko ja vainoharhainen samanmielisyys - [etenkään tämän vuoksi en ole koskaan tuntenut sympatiaa myöskään stalinistista kommunismia kohtaan].

Ei kuitenkaan liene epäilystä siitä, etteikö kaikkein äärimmäisin konservativismi olisi nyt saanut oman sankarinsa. Mutta ei ainoastaan väkivaltainen äärikonservativismi vaan näköjään myös 'väkivallaton' Ironmistress, koska Breivik täyttää lähes kaikki IM:n älykkäälle konservatiivi-toimijalle asettamat kriteerit.

Tuota sankaruutta IM ei tietenkään avoimesti päreessään tunnusta, mutta kuten alussa totesin, hänen ilmaisunsa sisäinen logiikka horjuu, mikä ilmenee paitsi sitaatistani myös ja etenkin koko siitä tavasta, jolla IM Breivikin persoonaa, älyä ja toimintaa lähes ihailevalla tarkkuudella osuvasti kuvailee. - - Tässä on paha kaveri, joka tietää, mitä tekee ja myös osaa tehdä sen, minkä tietää oikeaksi, koska hän on oikealla asialla [joskin pahalla tavalla, pahuuden vallassa - mutta se nyt taitaa olla vain hänen toissijainen virheensä ensisijaiseen eli asian oikeellisuuteen verrattuna].

2
Ironmistress mitä todennäköisimmin kykenisi toimimaan äärimmäisen uhkaavassa tilanteessa samoin kuin tappokone Breivik, jolloin IM sotastrategisesti oikeuttaa hyökkäyksensä välttämättömäksi puolustuksen lujittamisen takia [itsepuolustuksena]. - - Tosin Breivikille 'uhka' oli pikemminkin fantasiatason 'fakta' kuin välitön vaara, mutta fiktiota 'uhka' minun mielestäni on osaltaan [ei siis kokonaan] myös IM:lle.

Nyt IM aavistelee, että uhkatilanne alkaa jo olla näköpiirissä, kun ulkoparlamentaarinen toiminta tulee[?] lisääntymään. - Ei hän tietenkään sano aktiivisesti odottavansa väkivaltaisuuksia, mutta varautuu niihin silti hyvin innokkaasti esim. juuri Sun Tsun [myös Breivikin mielilukemista] oppeja pänttäämällä - on kai varautunut koko elämänsä ajan ainakin blogiteksteistä päätellen.

No - sitä jokainen varmaan lopulta saa, mitä hän on jatkuvasti ollut tilaamassa - vai mitä? Kuulostaa tutulta?

3
Taidan hieman 'lieventää' alussa esittämääni suositusta passittaa IM psykiatrisiin tutkimuksiin, sillä on olemassa tapauksia, joihin minkäänlainen psyykkinen terapiakaan ei enää tehoa. Näin ollen tällaisia ihmisiä täytyy [on pakko] jatkuvasti pitää silmällä ja vahtia, koska heidän fantasiamaailmansa ei ole tasapainossa ja he saattavat vainoharhaisten mielikuviensa riivaamana saada paniikkireaktion ja ryhtyä ampumaan ihmisiä puolustaakseen itseään kuvittelemaansa vihollista vastaan.

Jotain tällaista tapahtui myös isomuna-Breivikin aivoissa vuosikausia muhineen ja koko ajan pahentuneen äärikonservativisoitumis-syövän ulottaessa etäispesäkkeensä kognitiokudosten alueelta myös päätöksestä ja motoriikasta vastaavien solujen toimintaan ja viimein valtaisaan sukuelimeen. - - Äärikonservatiivien Rambo oli syntynyt. - - Tosin hän myös kuoli ihmisenä vain vähän aikaa syntymänsä jälkeen. Jäljelle jäi pelkkä massiivinen Tuho-Kyrpä, josta roiskuu tappavan myrkyllistä nestettä - [tuo neste tosin tappaa vain vihollisia - ei suinkaan samaan klaaniin kuuluvia, joihin ko. neste vaikuttaa päinvastoin elvyttävästi].

Ruukinmatruunan komea fantasia-sankari ei siis ole ihan mikä tahansa taatelintallaaja vaan valkoisen rodun supermies, joka kaiken hyvän päälle symppaa juutalaisia. Behring siis on kuin onkin täydellinen Messias etnisesti ja nationalistisesti suuntautuneille arvo-fariseuksille, joiden maailma on jakautunut kuten heidän persoonallisuutensa rakenteellinen dyanmiikkakin - hyvään ja pahaan, hyvyyteen ja pahuuteen, hyviin ja pahoihin voimiin, hyviin ja pahoihin ihmisiin - [ks. splittaus, splitting, narsistinen persoonallisuushäiriö].
*
Narcissistic personality disorder

People who are diagnosed with a narcissistic personality disorder also use splitting as a central defense mechanism. They do this to preserve their self-esteem, by seeing the self as purely good and the others as purely bad. Given 'the narcissist's perverse sense of entitlement and splitting...[s]he can be equally geared, psychologically and practically, towards the promotion and towards the demise of a certain collecively beneficial project...the Narcissistic Principle of Equivalence. - The use of splitting also implies the use of other defense mechanisms, namely devaluation, idealization and denial - http://en.wikipedia.org/wiki/Splitting_(psychology) - - http://fi.wikipedia.org/wiki/Narsistinen_persoonallisuush%C3%A4iri%C3%B6 - - http://fi.wikipedia.org/wiki/Psykopatia - - http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy.

 4
IM:n maaninen tosiasia-dokumentointi ei vakuuta, koska se [tekstin intentioita lukemaan pystyvän lukijan mielestä] sisältää tappajan glorifiointia. Ainut vakavasti otettava moraalinen tosiasia kaiken tapahtuneen jälkeen olisi ilman mitään selittelyjä todeta Breivikin ajatuneen vihamaailmassaan totaalisti ihmisyyden ja ihmisyhteisöjen ulkopuolelle - ansaitsevan siten teoistaan kuolemanrangaistuksen ja tulevan haudatuksi kaatopaikalle syöpäläisjätteenä eli moraalin ruttotautina ja jäävän tällä tavoin lopullisesti historian roskakorin pohjalle ikuiseen unohdukseen.

Anders Behring Breivik ei lisämuistamista eikä etukäteen suunnittelemaansa[!] mediamainostusta enää [koskaan] tarvitse, sillä hän pystytti itselleen jo 32-vuotiaana  lähes 100 pysyvää muistomerkkiä, joihin jokaiseen hänet on lopullisesti ikuistettu.

Myös tämän vuoksi on välttämätöntä, ettei Breivikiä päästetä mediajulkisuuteen edes hetkellisen tv- tai valokuvauksen kohteeksi [näin toki tapahtuukin rikosoikeusmenettelyssä]. - Breivikin psykopaattisen perverssi narsistinen hybris on murskattava vaikenemalla ja eristämällä - siis mitätöimällä hänen suuruusharhansa eli halunsa asettua kauhistuttavimman mutta muka oikeutetun ja valttämättömän pahuuden idoliksi/epäjumalaksi - [saatana kaipaa lopulta aina kiihkeästi julkisuutta, joten sitä ei pidä sille missään tapauksessa antaa, jos vain mahdollista].

Toisaalta asia voidaan nähdä myös seuraavalla tavalla:

Koska skandinaavien rikoslaeissa ei kuitenkaan [onneksi] tunneta kuolemanrangaistusta, saa A-B Breivik lusittavakseen luultavasti noin 21-26 vuotta. Minun mielestäni sekään ei riitä vaan hän saisi olla kaltereiden takana kuolemaansa asti - jo pelkästään elävänä muistutuksena äärikonservatiiveille siitä, missä kulkee liberaalidemokraattisen yhteiskunnan sietokyvyn ja suvaitsevaisuuden raja - [vai voiko liberaaleilla ylipäänsä olla mitään 'rajaa', koska sellainenhan merkitsisi pakkoa ja sitä liberaalit pelkäävät kuin narkkari vieroitusta - - - ?].

II
Matruuna ja hänen kaltaisensa odottavat Harmageddonia - kuten minäkin - tosin eri syistä ja eri intentioista lähtien kuin he: - http://www.youtube.com/watch?v=qx4XNxHkMuc
Apocalyptica - Harmageddon
*
http://davidbhart.blogspot.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Bentley_Hart
http://takkirauta.blogspot.com/2011/07/ulkoparlamentaarinen-toiminta.html
http://takkirauta.blogspot.com/2011/07/viikinki-irti-osa-iv.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Splittaus
http://en.wikipedia.org/wiki/Splitting_(psychology)
http://en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_personality_disorder
http://fi.wikipedia.org/wiki/Narsistinen_persoonallisuush%C3%A4iri%C3%B6
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy
http://fi.wikipedia.org/wiki/Harmageddonin_taistelu
http://en.wikipedia.org/wiki/Armageddon
http://www.silverbearcafe.com/private/armageddon.html

3 comments:

Ironmistress said...

Yrität provosoida, mutta ruukinmatruuna ei mene tuohon halpaan.

Ruukinmatruuna ei fanita, vaan reaktio on ollut jotain yökötyksen ja raivon väliltä. Tiukan objektiivinen kirjoittaminen on ollut keino meditoida negatiiviset tunteet pois.

Tuo sitaatti todellakin on ruukinmatruunan näppikseltä, mutta irrotat sen asiayhteydestään. Siksi saat sen näyttämään fanittamiselta.

Nyt se kysymys on: onko Norjassa - ja varsinkin Oslossa - riittävä kannattajapohja tuolle terrorille? AP-Areenalla mainittiin, että sikäläinen pörssikeskustelupalsta oli jouduttu sulkemaan vihakirjoitusten vuoksi. Liian moni oli siellä ihan oikeasti sympannut Breivikiä.

Jos on, niin me olemme todella pahasti kusessa.

Ironmistress said...

Tässäpä vielä snipetti ruukinmatruunan eilisestä kannanotosta. Ettei jäisi epäselväksi sinullekaan.

==============================

Oli miten oli, ruukinmatruunalla on entistä vahvemmat syyt epäillä ABB:ta onnettoman runkkarin sijasta aivan puhdasveriseksi psykopaatiksi, jonka sietäisi panna loppuiäkseen telkien taa. Hän käyttäytyi tänää oikeudessa ylimielisen voitonriemuisesti, ja tunnusti teot mutta kielsi mitään rikosta. Hänen julkeutensa, täydellinen häpeämättömyytensä, ja tapa, miten hän on elänyt, ei vain kaksois- vaan kolmoiselämää, ja se hirvittävä chutzpa, mikä tuosta manifestistä löytyy, kielii psykopatiasta. Miehen järki leikkaa terävästi kuin partaveitsi, mutta siinä kohdassa, missä muilla ihmisillä on sielu, hänellä on mätäpesäke. Niitä tyyppejä, jotka pitäisi panna pää edellä pärehöylään. Hän ei ole harhainen, luuseri, mielisairas eikä elä fantasiamaailmassa. Hän on yksinkertaisesti tunnevammainen - pannut itsensä ihmistapojen tuolle puolen, ja siellä pysyköönt. 21 vuoden norjalaisen koppihoidon jälkeen häntä voinee kutsua sitten Vuorten Vanhukseksi.

Kiitti v*tusti, Assassiini-Anders.

Rauno Rasanen said...

OK.